Un excelent blog francofon!


A` lu` Parizianu, cum îi mai spun cu drag eternului prieten – ne știm totuși din 1972! – Mihai Dinu Gheorghiu îmi semnalează un excelent blog pentru noi, francofonii, cîți mai suntem. E de altfel promițător încă din titlu – le blog d`un odieux connard/ qu`il est bon d`etre mauvais. Cea mai recentă postare comentează, cu excelent umor, nu doar lingvistic, ci și grafic, cea mai recentă idee creață a noului guvern privind combaterea fumatului, creșterea prețului unui pachet de țigări la 10 Euro. Sigur, nu sînt lăsate pe de o parte, nici celelalte idei crețe din istoria acestei lupte – alte creșteri de prețuri, desenele horror, inscripțiile de avertisment, pachetul neutru etc. Care, desigur, n-au redus numărul fumătorilor. Noua măsură este de altfel privită de autor cu optimism! Banii în plus vor contribui la plata pensiilor politrucilor precum Sarkozy, încurajarea artelor, dezvoltarea cinematografiei franceze sau subvenționarea televiziunii de stat! Acum, sînt îm plină răsfoire/ lectură, site-ul este savuros în întregul său…

tabac2tabac3

Un vrai tabac

Acest articol a fost publicat în Fără categorie. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

6 răspunsuri la Un excelent blog francofon!

  1. larsen elena zice:

    Moromete si ai lui din poioana fiecarei lui Iocan fumafumau pentru placerea vorbei.Toti cei dragi mi e au fost sau sunt fumatori.Cu exceptia tata lui meu.Colegii de studentie de la Iasi asisderi. CUM nu mi-a iesit, acu Sigur ma apuc de baut tutun.Caut professor! Pana nu e prea tarziu.

    Apreciat de 1 persoană

  2. mihaela grancea zice:

    Nu mai pot sa ma reapuc de fumat. Dar, blogul merita vizitat.

    Apreciat de 1 persoană

  3. Dana (Mara) zice:

    Tutunul are farmec dar cu masura. La un barbat chiar nici nu este de dispretuit un iz discret de tutun. Dar parca se cam exagereaza. Va dau numai un exemplu recent – Am fost norocoasa sa prind la Cluj zilele trecute Festivalul Jazz in the park – super fain, penultima seara a urcat pe scena pentru o prezentare generoasa si Virgil Mihaiu. Dar in public se fuma enorm. O fi bine, o fi rau? Am inhalat la fum cit pentru un an. Tot a doua fatutza era cu tigara aprinsa una dupa alta. Pe mine nu ma deranjeaza in mod deosebit, l-am savurat ca pe un „farmec local” la pachet cu festivalul. Dar vedeam oameni care isi schimbau des pozitia evitind fumatorii. De dragul muzicii toti ne-am simtit minunat. Stiu ca este un subiect gingas, tabu, pentru ca sinteti un fumator pasionat ca sa nu spun inrait, dar „nu trageti in pianist” – sfatuiesc doamnele sa nu fumeze mult, macar pentru o dantura faina, cite o tigara numai asa de un „capritz, de-un pamplezir”.
    Vacanta placuta.

    Apreciat de 1 persoană

Comentariile sunt închise.