A fost un moment plăcut!


dsc01844

Citez în titlu o vorbă a regretatului italienist Ștefan Cuciureanu. E drept, el o folosea la sfîrșitul unei agape bahice reușite, eu după o lansare de carte de poezie! Deci, azi la Librăria Tafrali de la parterul Universității, de la ora 17, am lansat volumul Poemele din zorii amurgului recent apărut la Editura Junimea.  Vorbitorii, cu toții, în formă foarte bună- poetul Lucian Vasiliu, amfitrionul întîlnirii, criticii Al. Călinescu și Bogdan Crețu. Vorbirile lor mi-au fost și mie de folos, m-au ajutat să înțeleg oleacă mai bine ce fac în poezie. Pentru că, în ciuda opiniei comune, un autor este cel care știe cel mai puțin despre opera sa. Nu e un paradox aici, e purul adevăr. Foarte multă lume pentru o lansare de poezie, ceea ce m-a bucurat. M-a bucurat și faptul trei televiziuni – TVR Iași, Apollonia TV, Arte TV – au crezut că un eveniment de acest fel ar merita să fie semnalat și pe calea undelor. Dar, poate, cel mai mult m-am bucurat că la sfîrșit, mă durea mîna de la scris autografe. Pînă la urmă, toți scriem ca să fim și citiți, nu doar pentru pura noastră plăcere…

dsc01849

dsc01846

dsc01847

dsc01854

dsc01866

dsc01873

dsc01878

dsc01881

dsc01882

dsc01885

Acest articol a fost publicat în Fără categorie. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

49 de răspunsuri la A fost un moment plăcut!

  1. Virgil zice:

    Fedlicitari si vorba pohetului : Alta data o so facem si mai lata 🙂

    Apreciază

  2. Virgil zice:

    Felicitari (mama lui de typo)

    Apreciază

  3. Alexandru Sava zice:

    Felicitari si la mai multe!

    Apreciat de 1 persoană

  4. Larsen Elena zice:

    Ne-ati incalzit atmosfera cu caldura , chiar si in amurg a verii si ati luminat-o cu albastrul acela cretan . S-a dus pe pustii griul si frigul de Ploiesti

    Apreciat de 1 persoană

  5. dorin popa zice:

    cred ca vorba din titlu apartine marelui actor Costache Sava, cel care l-a jucat pe Birzoi in celebra Chirita, interpretata de Miluta Gheorghiu. Costache Sava a spus „A fost un moment plăcut!”, ridicindu-se de la masa, dupa trei zile de chef !

    Apreciat de 1 persoană

    • Înseamnă că Șt. C. a împrumutat-o. De la el am auzit-o, cred că de două ori, la începutul anilor 80 parcă, la Casa Universitarilor…

      Apreciază

      • dorin popa zice:

        A, dar Cuciureanu si Costache Sava erau prieteni de pahar f. buni si mai toti, in anii 70, la CUI, foloseam aceasta spusa, citindu-l imaginar pe badia Costache. L-am cunoscut binisor pe actorul Costache Sava, dar nu am indraznit sa aduc vorba despre acest episod.
        Mie mi-au povestit intimplarea Stelian Baboi si badia Aurel Leon si, daca nu confund prea tare, episodul s-ar fi petrecut pe linga Cotnari, intr-un sat megies…..

        Apreciat de 1 persoană

      • A, e clar s-a transferat de la unul la celălalt, fiind de altfel potrivită amîndurora!

        Apreciază

  6. dorin popa zice:

    fara barba, ai fi parut un student….

    Apreciat de 1 persoană

  7. dorin popa zice:

    in seara aceasta, mi s-a parut ca arati mai bine ca niciodata !

    Apreciat de 2 persoane

  8. dorin popa zice:

    si, cind ai vorbit, in doua momente, prin gesticulatie, mi-ai amintit de Mihai Ursachi
    (nu stiu de ce, dar intotdeauna mi s-a parut ca numai tu ai dreptul sa il evoci pe magistru, parca prietenia voastra a fost altfel decit prieteniile noastre, ale celorlalti, cu autorul Inelului cu enigma !).

    Apreciat de 1 persoană

  9. Dorin Tudoran zice:

    Bravos!

    Apreciat de 1 persoană

  10. angelicabutnarasu zice:

    Ma asteptam la o analiza amanuntita, protocolara, da nu, a fost o lansare intima, lejera, sincera si familiara, plina de umor, si chiar intersanta, cafeluta& sofaua& papuceii ne mai lipseau…Domnii din Prezidiu, Al.Calinescu, B.Cretusi si L.Vasiliu, au vorbit cu pretuire si umor despre poezia cretana, si in amuzamentul salii, Dl.L.A. a recunoscut ca este usor nedumerit de noile valente si descifrari pe care le-au gasit criticii…Chiar ne-a fost bine, m-am intilnit cu vechi cunostiinte, intr-o frumoasa zi de Marti 13! Am si primit citeva incintatoare sincere cuvinte deasupra unui autograf muncit, multumesc, L.A.!

    Apreciat de 1 persoană

  11. BIANCA MARCOVICI zice:

    Felicitări mari. Şi eu am debutat cu „Junimea” şi am finalizat tot cu „Junimea”…Deci vei rămâne veşnic tânăr!

    Apreciat de 1 persoană

  12. Elena Mando zice:

    Felicitari încă odată!!

    Apreciat de 1 persoană

  13. Ion Fercu zice:

    Felicitari !

    Apreciat de 1 persoană

  14. Constantin Arcu zice:

    Frumos și emoționant!

    Apreciat de 1 persoană

  15. Dana (Mara) zice:

    Felicitari si un dar muzical.

    Apreciat de 1 persoană

  16. magda ursache zice:

    Draga Liviu,din motive absolut,dar absolut motivate,n-am putut veni la lansare ,desi mi-am dorit mult sa fiu prezenta la Tafrali.Las ca ma revansez eu!
    Cît despre vorba din titlu,da,îi apartine actorului Costache Sava.Si ce voce sonora!.magda u.
    Ca sa te amuzi : la Casa Universitatii ,la vreme inchisa,sub Ceau,care interzisese sa se serveasca ceva dupa 10 seara,un prof de la Facultatea de istorie,mare boem,îi spune chelnerului. Îi refuzase comanda,o sticla de vin (era 10 fara un sfert) : „ĂĂĂĂĂĂĂĂ,pîn la zece,măi băietule, eu pot să beau trii!”

    Apreciat de 2 persoane

  17. Cum ar putea fi altfel decît foarte plăcută aducerea pe lumea poeziei a unui nou „copil”? Felicitări şi inspiraţie maximă pentru următorul…

    Apreciat de 1 persoană

  18. Aurora Dillon zice:

    Am vazut nume pe care le recunosc si mi s-a facut un dor dureros de nebun de prof Cuciureanu si de cursurile lui de Istorie a Literaturii italiene , de nume care au avut asa mare importanta pentru mine. Mi-e dor de Iasi, de poetii lui, de atmosfera scolareasca, de dragostea pentru carte si poezie.

    Apreciat de 1 persoană

  19. „Pentru că, în ciuda opiniei comune, un autor este cel care știe cel mai puțin despre opera sa. ” – drept îi. Sănătate și pace să ai!

    Apreciat de 1 persoană

  20. angelicabutnarasu zice:

    Apreciat de 2 persoane

Comentariile sunt închise.