Lansăm „Poemele din zorii amurgului” la Iași…


Și anume marți 13 decembrie ora 17 la Librăria Oreste Tafrali de la parterul Universității. Faptul că e și marți și 13 nu-mi provoacă mari emoții. În fond, cartea a apărut și a și fost deja lansată la București la recentul tîrg Gaudemus.

afis-clubul-junimii-13-dec2016

Lansarea este organizată de Clubul de lectură și promovare Junimea – Scriptor, animat de poetul Lucian Vasiliu, care va anima și lansarea de marțea viitoare.Vor vorbi criticii literari Al. Călinescu și Bogdan Crețu, primul din generația imediat anterioară generației mele, al doilea din cea imediat următoare. Cum Lucian e coleg de generație, pot spune că există un anumit echilibru!

Pe coperta a IV-a a volumului, Al. Călinescu scrie: „Poemele din zorii amurgului (titlu care propune un discret oximoron) constituie un jurnal liric de o tulburătoare intensitate a trăirilor. Insula Creta este aici un cadru în același timp mitic și de o atașantă concretețe. Poetul se lasă în voia „melancoliei catifelate”, a „lenei trupului” dar trăiește totodată, în acest peisaj mediteranean solar,  sentimentul exaltant al libertății. Volumul are o structură muzicală, pe principiul temei cu variațiuni. Trimiterile livrești stau alături de evocarea unui peisaj mirific. În  ultimul ciclu al cărții, Poemele la șaizeci de ani, intră în scenă „nemiloasa fiară a singurătății”. Liviu Antonesei figurează, într-un ceremonial solemn, despărțirea de poezie. Gest, în fapt, imposibil, pentru că poezia este însăși rațiunea sa de a fi.” Îmi place foarte mult ce scrie, sper că nu se înșeală și sînt curios cum va dezvolta! Cum sînt curios și în ce privește spusele celorlați…

Vă invit cu toată prietenia, ceva îmi spune că va fi un moment plăcut!

 

 

Acest articol a fost publicat în Fără categorie. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

34 de răspunsuri la Lansăm „Poemele din zorii amurgului” la Iași…

  1. Virgil zice:

    Fekicitari

    Apreciază

  2. Virgil zice:

    Felicitari (sorry for typo)

    Apreciat de 1 persoană

  3. Carmen Olaru zice:

    Atentie: deci lansarea
    este martea cealalta, dupa cum chiar tu spuneai-13 decembrie- si nu marti acum (care e 6 decembrie), asa cum am vorbit seara trecuta!

    Apreciat de 1 persoană

  4. va fi cu siguranţă frumos 🙂

    Apreciat de 2 persoane

  5. Dan Olaru zice:

    O seara reusita de lansare iti doresc!

    Din pacate, nu am cum sa fiu acolo,
    dar iti transmit calde felicitari!
    Mai ales ca pozia de sora buna
    cu muzica, ambele fiind purtatoare
    ale sensibilitatii si fiecare inobileaza
    sufletele.

    Dan

    Apreciat de 1 persoană

  6. eduardantoniu zice:

    ‘Al. Călinescu scrie: „Poemele din zorii amurgului (titlu care propune un discret oximoron)’ – m’a sarit in ochi din prima.

    Carmen Olaru, martea asta poate’ti aduce Mosh Nicolae ceva. Ailalta: tot Belgia?

    Apreciat de 1 persoană

  7. mihaela grancea zice:

    Felicitari, again. Sunt cu gândul alaturi de dumneavoastra!

    Apreciat de 1 persoană

  8. Ion Fercu zice:

    Va fi un regal antonescian. Va pup.

    Apreciat de 1 persoană

  9. Vasilica Ilie zice:

    Vă doresc să aveţi o lansare frumoasă!

    Apreciat de 1 persoană

  10. Felicitari si mult succes la lansare! Regret ca nu pot fi acolo, cum regret ca nu am ajuns nici la Gaudeamus, dar exact in vinerea aia si in intervalul ala orar am fost prinsa cu probleme imobiliare si notariale. Privesc cu interes spre o noua posibilitatea de a ne vedea, Inca o data, succes si atmosfera calda, placuta si entuziasta pe 13 decembrie!

    Apreciat de 1 persoană

  11. Se anunta o seara calda de decembrie – ca sa raminem in regimul oximoronic. Am mai vazut unul si prin comentarii („regal antonescian”). Sper ca vom intona in cor „multi ani traiasca!”

    Apreciat de 1 persoană

  12. Dana (Mara) zice:

    Felicitari!
    Pe cind si un nou volum de proza? Am descarcat si citit cu placere ce am gasit disponibil pe net. Multumiri.

    Apreciat de 1 persoană

    • Mulțumesc. Mulțumesc și pentru interesul acordat literaturii mele. Proză? În primăvara lui 2015, am scris patru capitole dintr-un roman. M-am oprit în sesiunea din iunie-iulie și parcă sesiunea încă nu s-a terminat!

      Apreciază

  13. magda ursache zice:

    Draga Liviu ,voi fi,cu siguranta,prezenta la lansare.magda u.

    Apreciat de 1 persoană

  14. Angelica Butnarasu zice:

    Va fi o lansare memorabila, desigur, iti vei face noi cititori/admiratori, poti reintilni prieteni dragi, discursurile pot fi mai lejere intr-un spatiu intim, de acasa…fara obositoarea calatorie ci trenul sau supraaglomeratia de Gaudeamus…va fi ca intr-o mare familie, ne cunoastem de mult timp, chiar asteptam de la tine un discurs antonescian stralucitor, numai bun de pus la inimioare intr-o luna magica ca cea de decembrie, fie si 13 Marti…Sa ai succes, bucurie si aplauze!

    Apreciat de 1 persoană

  15. Dragul meu iti tin pumnii doar din superstitie,insa sunt convins ca o sa fie o mare reusita!Feliciatrile mele sunt anticipate!

    Apreciat de 1 persoană

  16. Mult succes și drum bun volumului în lumea cititorilor!

    Apreciat de 1 persoană

Comentariile sunt închise.