Da, rîdem! (2). Bancul cu rabinul


Cu mulțumiri Dnei Zoe Petre…

rabin-sef-aaron-teitelbaum-la-sighet-014

La serviciul de sâmbătă dimineața, rabinul a anunțat ca intenționează să plece pentru o congregație mai mare, care l-ar plăti mai mult.

În toată adunarea se lasă tăcerea.

Nimeni nu vrea ca el să plece din cauză că este așa de popular.

Fred Silverstein, care deține mai multe reprezentanțe auto în Newton și Brooklin, se ridică și proclamă
„Dacă rabinul rămâne, îi voi oferi lui un Cadillac nou în fiecare an, și soției sale o Honda minivan ca să-și transporte copiii!”

Adunarea suspină în apreciere și aplaudă.

Saul Cohen, un om de afaceri de succes și avocat se ridică și spune:
„Dacă rabinul rămâne, îi voi dubla salariul și voi înființa o fundație care să garanteze educație gratuită pentru copiii săi!”

Și mai multe suspine și aplauze puternice.

Estelle Rubin, în vârstă de 88, se ridică și anunță cu un zâmbet,
„Dacă rabinul rămâne,îi voi da sex!”

Se face o liniște totală.

Rabinul, roșind, o întreabă: „doamnă Rubin, ești o femeie minunată și sfântă. Oare ce te-a determinat să spui asta?”

Soțul de 90 de ani al lui Estelle, Abe, încearcă să se ascundă, acoperindu-și fruntea cu palmele și clătinând din cap dintr-o parte înalta, în timp ce soția sa replică:

„Ei bine, tocmai l-am întrebat pe soțul meu cum am putea ajuta, și el a spus:

„Fuck him”

Acest articol a fost publicat în Fără categorie. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

13 răspunsuri la Da, rîdem! (2). Bancul cu rabinul

  1. Hahaha! Se termină bine!
    Mă aşteptam ca la final să se afle că i-a provocat doar, ca să le încerce loialitatea (beneficiile… ce se dă nu se mai ia!!)
    😇

    Apreciat de 1 persoană

  2. angelicabutnarasu zice:

    Ma duce cu gindul la unchiul meu 85 de ani, care se misca si pare de 55, i-au ridicat carnetul auto pentru viteza excesiva la 83, fiind cetatean juma roman, cealalta canadiana, face naveta cu avionul, se uita cu un ochi expert dupa femei, cu celalalt la nevasta-sa, anul trecut fiind prins intr-o relatie extraconjugala cu o dama de 48 ani! Sa-l tina D-zeu, seman cu el…Fain banc, l-am adaugat in ceasca cafelei de prinz… bausi o cafeluta vesela…Da expresia D-nei este ca o livrare-ofranda, un bonus interesant si captivant, mai ales ca vine de la o ,,sfinta…daca ar avea si aripile de inger la ea, chiar ar fi fost o oferta krepki…si apoi, asta ar presupune si un grafic, nu doar o unica livrare, e, u un sacrificiu pentru colectivitate, nu? Bravo madam Estelle! Da cum o terminai tu, Liviule?

    Apreciat de 1 persoană

    • Să-ți trăiască unchiul și să continuie viața asta interesantă. Eu? Ca unchieșul!

      Apreciază

      • angelicabutnarasu zice:

        Am ris un sfert di ceas la asa raspuns spontan, concomitent si totodata! Unchiul meu a fost in armata, apoi, di la fimei i s-a tras,s-a facut stomatolog, adica l-a pus nevasta sa priveasca in alt orificiu…da digeaba, avea niste musteti a la Ghe, Doja, de-si gidila pacientele [cu sau fara interes], pe la decolteu, geaba i le-a taiat matusa-mea…da asta-i o alta poveste, te lingi pe deste!

        Apreciat de 1 persoană

    • Virgil zice:

      Intreb si eu asa din curiozitate : ce dieta tine unchiul dumneavoastra ? Ca si eu stau in Canada si vreau si eu sa-mi dea politia amenda de viteza la 80 ani 🙂

      Apreciat de 1 persoană

  3. Mihaela Grancea zice:

    Un final neasteptat…ca in orice banc bun. Inocenta Estelle!

    Apreciat de 1 persoană

  4. Fulcanelli zice:

    Ăsta este unul dintre bancurile preferate de Academicieni. Probabil că toți l-au cunoscut pe unchiul Doamnei A și își doresc să fie amendați pentru excese … de viteză.

    Apreciat de 1 persoană

  5. angelicabutnarasu zice:

    DL-UI VIRGIL, CEL CURIOS Mai aveti
    niste sfaturi de la mine, la postarea ,,Andrei Vieru…Si apoi, unchiul meu este genetic asa, prin frunzisul arborelui nostru genealogic, tot neamul nostru este asa vioi, senzual si vesel, arborele o fi fost udat la radacina cu ceva Merlot probabil ,vinul casei, ca dragul meu bunic insurat si dezinsurat de 3 ori, a fost circiumar celebru, punea la greu apa in vin, lucra in sanatatea comunitatii…Asa sunt si eu, in jurul a 60 de primaveri, urc scarile cite doua, fac spagatul, am doar trei riduri, cint, dansez si recit cu succes, mai ales Motanului meu[atentie la interpretari, ca DL.D.ezideriu, a ramas nedumerit, pentru un timp], da uite o chestie, maninc des, oi, adica fripturici de oaie plus vin Merlot sec, dorm si lenevesc pi saturatelea, si zburd prin peisajul moldav, cu barbati mult mai tineri decit mine, mari admiratori angelici, le plac hainele mele cu epoleti regali, sunt topiti dupa fustele mele…si rid, rid, de se cutremur plopii, fiindca in buletinul mieu, scrie, Angelica Forever Young… Ei, chiar serios, nu m-am maturizat inca, sunt femeiacopil, si rid mereu, am facut balet si sport,am cintat de mica pe scena, in corul Operei, arte plastice, sunt o aiurita, iar din toate scolile, mi-a placut un singur lucru-profesorul de Sport! Deci pentru a avea carnet auto la 80 +,trebuie sa rizi, sa fii indragostit, si sa n-ai griji…ca au altii grija de tine, Cel de mai sus, chiar si aia de la etajul 8 au grija mea…fac plaja in balcon, iar ei se uita cu luneta, am scris si eu pe o pancarda, Jos guvernul!

    Apreciat de 1 persoană

Comentariile sunt închise.