Laureații Nobelului n-ar putea fi profesori în România… Update!


Și nu doar cei pentru Economie, despre care este vorba în analiza atașată, ci pentru majoritatea domeniilor. Conform criteriilor noastre de promovare nici măcar Einstein n-ar putea fi profesor la vreo universitate băștinașă. Bănuiesc că avalanșa de plagiate se datorează, dacă nu integral, măcar în foarte mare parte, și criteriilor noastre de evaluare/ promovare etc. Trei cărți și un snop de articole ISI –  sau un snop dublu de studii BDI – pentru postul de conferențiar te lasă visător – și așa rămîi. Acesta e stahanovism, nu creație științifică. Ca să nu mai spun că activitatea didactică, principala menire a unui profesor, a ajuns a cincea roată la căruță! Trist de amuzant este altceva, cu toate aceste criterii, an de an mai dificil de atins, nici o universitatea românească nu se strecoară în primele 500 în oricare din clasamentele internaționale. Și, pe de altă parte, sînt pline universitățile de profesori. Din cînd în cînd, cum e recentul caz al rectorului UVT, aflăm că a promovat pe bază de plagiat multiplu! QED! Dar vorba lui Sorin Antohi, o răzbunare tot există – nici profesorii din România n-ar putea fi laureați Nobel!

1365489976746426417albert_einstein%20tongue

https://pressone.ro/laureatii-nobelului-pentru-economie-nu-intrunesc-criteriile-pentru-a-fi-profesori-in-romania/

Update – Unul dintre cititori, mi-a trimis un punct de vedere cel puțin interesant!

http://www.ziaruldeiasi.ro/stiri/despre-specialisti–145331.html

 

Acest articol a fost publicat în Fără categorie. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

8 răspunsuri la Laureații Nobelului n-ar putea fi profesori în România… Update!

  1. eduardantoniu zice:

    Tocmai vazusem pe FB. Nimeni nu’i mai dashtept ca profii d’acolo. Ca la ei la nimenea…

    Apreciat de 2 persoane

  2. petrujipa zice:

    Fără cuvinte. Dar avem elite, sic!

    Apreciat de 1 persoană

  3. dezideriududas zice:

    Nobelii lor daca ar intra in concurenta cu nobilii nostri ar muri de foame….Invers, daca doctorii nostri, mai ales ‘ceia in securitati, ar intra in concurenta cu doctorii lor, ar ajunge imediat la putere si la ei, ca la noi in economie, asistentele si infirmierele….
    Mare noroc pe noi cu Cartarescu ca tine frontu’ la ambele « verticalizari »….si iaca’, inca o sansa in continuitatea pentru dreptatea ‘ceea a lumii : « ai lor » mananca, « ai nostri » raman sefi. De plictiseala, asitentele si infirmierele se mananca intre ele iar la nobeli, invers, sefia nu-i o tinta ci mai mult locul in care se va desfasura viitoarea vacanta.
    Ce s-ar face umanitatea fara Cartarescu ?

    P.S. Am inteles cine l-a sunat la telefon in acea noapte chinuitoare, de profunda participare afectiva, pe dom’Mircea, atunci cand l-a iertat pe dom’Bob si i-a aprobat Nobelul dupa 24 de (Hu)ore, ca in « CU-ORE ( un fel de plural al nefestei CU-ORA )- inima de copil » ….I-am vazut vreo cateva ‘jde carti pe subiect, de autor…, aparute la Humanitas imediat dupa prima smetie, retrasa apoi pios si participativ….Cum sa nu fi participativ cand fosta editura politica este dedicata (H)umanitatii ? Si-a revenit insa dom’Gabriel cand a recunoscut ca e om desi imnul padurii era dedicat expres mistretilor ( e drept, marele curaj tine mai mult de ne-participarea la recunoasterea publica a faptului ca esti mistret, recunosterea faptului ca esti om conteaza mai putin la hu-oamenii acestor meleaguri….)….Mare curaj, « textzistent » ( « dictionar Gheorghe Mocuta » ), are (H)uomu’ ista… Daca-mi iese strategia cu profesiile voi propune delimitarea clara dintre (h)umanism si (h)umanitarism . La al doilea trebuie sa ai cel putin o editura ca lupta e grea, la primul e simplu, poti lupta de oriunde. L-ati vazut recent pe dom’Dacian la Antena 3, cea iute varsatoare de epitete pe Traian ? Intr-o recenta mai tarzie, Decebal ( Traian Remes ), tot la Antena 3, explicase oarecum de ce in Dacia, mistretii ar fi bine sa stea la locurilii lor, in paduri, ca risca sa vina gandacii din orase peste ei si le vor fura toata identitatea pentru ca vor recunoaste in cor mult mai vocal ceea ce mistretii credeau ca li se cuvine….Nici mistretii nu mai sunt ce-au fost odata !

    Apreciat de 1 persoană

Comentariile sunt închise.