Kaczynski deraiază, femeile îl pichetează!


 

z20834007q-czarny-protest-pod-domem-jaroslawa-kaczynskiegoJaroslav Kaczynski, șeful partidului populist PiS, cu nuanțe tot mai radicale, dar și adevăratul lider al Poloniei, președintele Duda și premiera căreia i-am uitat numele fiind niște marionete, nu se potolește. Într-o declarație foarte recentă a spus că ar vrea o lege chiar mai dură decît cea stopată recent, una care să oblige să fie născuți și copiii cu malformații, chiar dacă ar fi să trăiască o oră sau cîteva minute, ca să poată fi creștinați înainte de moarte. Internetul din Polonia a explodat, 200 – 300 de femei s-au adunat în fața casei lui Kaczynski pe care o pichetează. Cuvîntul de ordine este: „dacă Kaczynski ni se urcă în pat, noi doar ne uităm peste gard”. Pentru 24  octombrie se anunță mari proteste în întreaga Polonie! Pare destul de clar că geamănul supraviețuitor nu stă grozav de bine cu capul. Mai nasol este că nici ierarhia catolică, care a inițiat proiectul și îl promovează cu o obstinație demnă de o cauză mai bună, nu pare mai sănătoasă… Cînd mă gîndesc cîtă dragoste și admirație am avut pentru biserica poloneză în timpul comunismului, cît de mîndru eram de insignele procurate cu greu cu Papa Ioan Paul al II-lea și Madona Neagră, nu pot să-mi imaginez o instituție pe care Inchiziția ar putea fi geloasă. Mai trist este că Polonia, trădată de liderii săi civili și religioși, pare a se rupe în două – nu, nu geografic, sufletește, iar asta pare mai grav!

http://wyborcza.pl/1,75248,20834052,czarny-protest-przed-domem-jaroslawa-kaczynskiego.html

 

Acest articol a fost publicat în Fără categorie. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

18 răspunsuri la Kaczynski deraiază, femeile îl pichetează!

  1. mihaela grancea zice:

    Credeam ca s-a renuntat la proiectul aberant

    Apreciază

  2. floriniaru zice:

    Între ridicol și sublim nu e decît un pas. Iar oroarea pîndește după ușă.

    Apreciat de 1 persoană

  3. Sătănel Priapic zice:

    unii polonezi o dau mai tare cu tradiția și creștinismul în perioada asta pentru că îi sperie ce oferă vestul – imigrație masivă, atentate, violență, violuri, drogalăi. dar polacii ca masă/nație îs mai sănătoși la cap decît noi, am încredere că vor face în așa fel încît idei așa idioate nu vor fi puse în aplicare. e trist că o politică a bunului simț nu e încă o opțiune, ci partidele merg tot între un fals socialism servil (de fapt aservit politicilor corporatiste și oligarhilor) și un fals conservatorism legat cu „tradiția”, „familia” și musai „biserica”. în așa o eră a accesului la informație, mai mare rușinea

    Apreciat de 1 persoană

  4. InimaRea zice:

    Ți-amintești, Liviule, cum ne-am cunoscut? Tu scriai la Coti, deseori elogios despre Polonia (mai ales, despre Crakovia) iar eu mă oțăram că de unde-atîta glagorie pe polaci? La o vreme, a venit nenorocirea de la Katin, cînd toată presa urla c-a fost mîna criminală a Kremlinului. Și-am zis că n-a fost decît votca din capul pasagerilor de lux, sinucigași, care l-au forțat pe pilot să-ncerce aterizarea cu orice risc. Nu seamănă ce-i acum cu ce fu pe-atunci? Blestemul gemenilor, poate.
    De la Sadoveanu, mi se trage neîncrederea-n leși – de la Neamul Șoimăreștilor, mai ales. Bine, avansînd spre maturitate, am mai netezit din miturile adolescenței, dar le-am și recunoscut valoarea formatoare. Astfel că iar am privit chiorîș ”imensa contribuție a Bisericii Catolice” la succesul acțiunii Solidarității. Că nu se-mpăca-n mintea mea dogma religioasă cu ideea de libertate, decît în mantra libertății religioase (de conștiință). Ba chiar îmi mișuna-n cap erezia că te faci frate și cu Doamne iartă-mă (Biserica) să scapi de răul cel mare (bolșevism). Atîta doar că Biserica își cere plata cămătărește, Ad Majorem Gloriam Dei.
    Ei bine, catolicismul fervent e izvorul sulfuros al legii anti-avort din Polonia. De aceea și are slab ecou – nu unul de massă, cum s-ar cuveni într-o țară modernă – protestul împotriva legii. Ce pot face cîteva sute – hai, mii – de femei împotriva unei societăți tranchilizate de ”încrederea în Biserică”? Numai știri de presă pot face, altă putere n-au. Da, știu, a fost retras proiectul care-năsprea legea deja existentă dar nu trebuie să creadă polacele c-au scăpat cu-atît. Le-a spus-o aproape deslușit Il Duce – geamănul supraviețuitor: cît depinde de el, legea va fi pe cît posibil dură.
    Implicarea activă și efectivă a conducătorului de facto al Poloniei, în impunerea noii legi, arată că, la Varșovia, o problemă geo-politică – din globalism, să zicem – a găsit o rezolvare politico-religioasă: polacii se apără de invazia păgînilor emigranți prin sporirea natalității, reamintind sus și tare că avortul e păcat capital. Dar, economic și social, e o soluție viabilă? Dacă Polonia cunoaște boom-ul nașterilor de genul ”decrețeilor” noștri, are un plan pentru integrarea lor socială? Mi-ar plăcea mult să aibă, ar însemna că Polonia știe cum va fi lumea-n 20 de ani, de-acum înainte. Deși, privind jur-împrejurul ”satului global”, neliniște și incertitudine vezi cînd e vorba de viitorul său, necum o perspectivă luminoasă.

    Apreciat de 1 persoană

    • Biserica a sprtijinit efectiv în diverse feluri ieșirea din comunism numai că, cum se vede de vreo zece ani, cu un fel de plan ascuns, poate nu conștient formulat, să devină ideologia de substituție, ceea ce se întăîmplă și la noi, chiar dacă nu fel de apăsat. Nu vorbim de sute sau mii de femei, ci de sute de mii, atîtea au ieșit în stradă acum vreo zece zile. Ca să fiu corect politic, au ieșit desigur și bărbați. În ce privește așa-zisa stimulare a natalității e o gogoriță. Polonia nu are o problemă cu natalitatea, sunt aprope trei copii la cuplu! Peroblema este exodul – între 4 și 5 milioane de polonezi sunt numai în Anglia, vorbesc de cei plecați de la intrarea în UE. Crezi că cu asemenea politici represive, polonezii vor rămîne acasă? Eu prevăd că exodul se va intensifica.Pînă vor rămîne politrucii, popimea, care se vor înmulți probabil între ei!!!

      Apreciază

      • InimaRea zice:

        Îmi place asta – ”ideologia de substituție”. Cum-necum, religie să fie fiindcă ”omul s-a născut religios” (eu socotesc și comunismul tot o religie, nu o ideologie – de vreme ce-a fost impus inchizitorial).
        Acum, ar fi interesant de văzut dacă sporul natalității ar echilibra socialul polonez, ori ar continua exodul, cîtă vreme diferența de nivel de trai e-n favoarea Apusului. Apare și-un gînd ridicol – cum c-ar fi posibilă ofensiva migratoare poloneză-n Vest. Ridicol fiindcă, dacă era o soluție, o aplicau chinezii.
        Toffler (RIP!) descria (în Șocul viitorului) migrația americanilor de la vest la est și invers, aproape ciclică, la fel ca anotimpurile. Europa nefiind un stat – fie și federal – respinge modelul. Deși, cinstit vorbind, noi nu sîntem europeni pentru cei din Vest, cum nu sînt mexicanii – americani pentru americani. Diferența dintre sud-americani și nord-americani e ca-ntre Vestul liniștit și Estul sălbatic, din Europa. Și-atunci, ”esticii” poate că mai bine s-ar gîndi la o strategie de reprimire a milioanelor care vor fi expulzate – într-un fel ori altul – din Vest.

        Apreciază

  5. mihaela grancea zice:

    Si mie imi place formula „ideologie de substitutie”. Existenta fenomenului demonstreaza ca exista deficit de democratie si exercitii de teocratie…rimează.

    Apreciat de 1 persoană

Comentariile sunt închise.