Bancul zilei, poza zilei…


Un banc de la profesorul Septimiu Chelcea, pe tema arzătoare a fidelității, și o grafică, nu spun glumă grafică, pentru că nu e glumă, ci un îndemn la vigilență neabătută! Mi-a venit de la poetul și traducătorul Adrian Vasiliu. Enjoy!

„Tu ești viața mea”

– Dragă, aseară l-am văzut pe „Tu ești viața mea” al tău…

– Da?! Unde?

– La Restaurantul Bumbești, era cu fosta „tu ești viața mea” a altuia, o brunetă.

Acest articol a fost publicat în Fără categorie. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

20 de răspunsuri la Bancul zilei, poza zilei…

  1. Florin zice:

    O să-mi permiteți să repostez poza? Sigur, scriu de unde am luat-o.🙂

    Apreciat de 1 persoană

  2. Anonim zice:

    „Jos secera!”, ciocanul ar trebui să rămână…

    Emil Belu, Montréal, Canada

    Apreciat de 2 persoane

  3. Anonim zice:

    Bancul este ori dinainte de ’89, ori este mincinos. Daca nu s-a intimplat nimic din ce stiu eu (este adevarat, nu am mai fost pe Calea Rahovei din mileniul trecut), Bumbesti nu mai exista din anii ’90. Mare pacat! Inainte, Calea Rahovei era plina de zahanale minunate: Pui de urs, Cornul vinatorului, Bumbesti…

    La incepurul anilor ’90 Bumbestii era inchis, asa ca spatiul a fost atribuit in baza legii nr. 42/1990 revolutionarului Mircea Stanescu (fost ofiter de militie condamnat pentru luare de mita prin 1980).

    Acesta a gasit „omul cu banii”, celebrul pe atunci Lucian Cornescu-Ring. Un tip cu o interesanta traiectorie religioasa: nascut evreu, botezat catolic, cununat ortodox (cu Gratiela Barla, prima femeie care in anul 2000 a candidat la presedentia Romaniei) iar in final devenit agnostic.

    Ajuns in Franta, a facut bune afaceri cu Romania socialista iar dupa 1990 a revenit in tara, unde, in mod normal si firesc, a facut bune afaceri si cu Romania democrata. A dar frumoase tepe! Mi-aduc aminte de promisiunea facuta minerilor ca umple Valea Jiului cu cuptoare de piine – dar minerii nu le-au vazut.

    Stanescu, avind fler de politist, s-a prins ca Ring vrea sa-i dea teapa asa ca afacerea a cazut iar Bumbesti a ramas in semi-ruina. De atunci nu mai stiu nimic.

    Ultimele vesti despre el le am din 2017, cind, la 74 de ani, era la a treia sotie (de 38 de ani).

    Apreciat de 2 persoane

  4. Anonim zice:

    Vad ca trebuie sa fiu mai explicit: traim timpuri in care multime de idioti iau bancurile ca fiind adevar (pe facebook, pe youtube, pe toate caile).

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un comentariu