Claudiu Crăciun – candidatul Demos la prezidențiale


Am mai postat de cîteva ori informații despre acest nou partid, care mi-a atras atenția prin tinerețea membrilor, inclusiv a liderilor, prin calitatea lor cît o pot întrevedea în cv-uri și în informațiile din presă – care nu îi răsfață! -, ba chiar și printr-un fel de naivitate foarte simpatică. În ce mă privește, mă decisesem, cu prilejul europarlamentarelor, să mă reîntorc la abstenționismul, care m-a ținut pesote zece ani și l-am părăsit la ultimele prezidențiale. cînd am stricat votul pe Marele Mut. Nu că alternativa ar fi fost de preferat!

Am revenit în acest an la abstenționism pentru că m-am săturat să aleg răul cel mai mic care, odată ales, se dovedește mare cît Hymalaia! M-am sătura săam de ales între partidele vechi, inflitrate de securiști imediat după apariție, sau cele treei noi, create direct de ei, să nu se mai obosească cu infiltratul. Dacă Demos, aduna numărul de semnături necesare pentru a putea participa la europarlamentare, probabil aș fi mers la vot. E singura construcție politică a momentului pe care n-o suspectez de relații nici cu paleo, nici cu neosecuriștii. Așa că, în toamnă, voi merge la vot și voi vota cu tînărul Claudiu Crăciun, candidatul Demos, desigur dacă de dataa aceasta reușesc să adune semnăturile necesare. Iar dacă anul viitor voi mai fi pe aici, voi vota tînărul partid și la locale și parmalemnare. Le urez succes!

Linckul către anunțul candidaturii

Linkul către pagina web a Demos

Și ca să nu fie discuții cu faptul că sînt prea la stînga față de opiniile mele. Păi, aș vrea să-mi dovedescă, dacă poate, cineva că partidele noastre, cele existente, pot fi dispuse serios pe axa stînga – dreapta.

Acest articol a fost publicat în Fără categorie. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

14 răspunsuri la Claudiu Crăciun – candidatul Demos la prezidențiale

  1. Cum este oare posibil, dragă Liviu, ca să nu poți încadra un partid, cel puțin așa cu foarte vagi penumbre, într-o direcție sau alta, sau poate chiar la mijloc?
    În acest caz plebiscitul cred că ar funcționa mai bine…
    Din câte urmăresc eu, mai exact din câte pot urmării, partidele voastre sunt ca culorile complementare, dacă le amesteci puțin, cu viteză mai mare, devin toate incolore. (inodore și insipide sunt (mai) demult, Începutul fiind fost făcut de acel dubios front al apărării naționale (cu litere mici)!
    Christian von Boppard

    Apreciat de 1 persoană

    • Nu știu dacă știi cîtă dreptate ai! Sigur, ele își spun de stînga, de centru dreapta etc. Dar este PSD un partid socialist sau social-democrat? Mie mi se pare mai neoconservator decît cei care se audenumeau așa! Niciodată forța demuncă n-a fost mai asuprită decît sub ei.poate și sub PDL, dar ăia își spuneai neoconi!

      Apreciat de 1 persoană

      • Eu din cele ce văd și cele ce aud, din păcate foarte sporadic, nu văd nicio diferență între partidele voastre politice. Pot urmării mai mult ce se discută în parlamentul european care se transmite în direct. Din păcate, până în urmă cu câteva săptămâni, România nu avea cu ce să se mândrească, adică cu cine să se mândrească acolo. Aș avea chiar curajul să spun că “ba dimpotrivă”!

        Apreciat de 1 persoană

  2. Virgil zice:

    un singur lucru ma pune sa fiu un pic reticient SNSPA . Pe acolo duhul lui Barladeanu si Adrian Severin respira prin totii porii din pereti. Este drept ca e un pic atenuat de studiile din Anglia. Pe mine personal mai trebuie sa depuna efort sa ma convinga . (nu ca actual oferta cu Firea , Ponta si ceilalti m-a convins. De fapt m-au convins sa nu votez cu ei 🙂 )

    Apreciat de 1 persoană

    • Virgil zice:

      Omul are potential da trebe sa vina cu mai multe detalii . Doar „Sunt și un om al construcției, nu doar al protestului. ” nu este suficient. Bine dumneavoastra poate il cunoasteti personal si de aceea ii dau mai mult credit. dupa website daca era dupa mine era la capitolul „zgomot” politic

      Apreciază

    • Duhurile alea sint moarte de mult! Axcolo e si Gabriel Andreescu, de-o pilda…Păi, acesta e primul anunâ, dacă spune totul acum, ce mai face în precampanie și campanie?
      Ți ca să te liniștesc de tot, niște informații primite de la cineva din facultate, în care am încredere deplină:: „Ma uit la comentarii la postarea ta despre Demos. Claudiu n-are treaba cu Birladeanu sau Severin, pe la Departamentul de Relatii Internationale (altul decit de Stiinte Politice, unde suntem noi) de la SNSPA s-au mai perindat niste vopsiti si acoperiti. Dar Claudiu a facut vilva cind a lansat un Apel pentru modificarea Cartei ca sa nu mai fie „undercovers” din servicii vopsiti academic. Sustinut de citiva dintre noi, pe atunci si de Gabi Andreescu… Sunt asa cum ai intuit curati si naivi…

      Apreciază

      • Virgil zice:

        Domnule Profesor , v-am spus ii dau credit prin duymneavoastra. Cunosc cativa „absolventi” de SNSPA si am in mintea mea imagini similare cu cei de la Stefan Gheorghiu. Posibil sa se mai fi spalat lucrurile da acu 12-15 ani cand eram in tara nu era chiar o institutie frecventabila.
        Cumva o sa-l promovez da vreau sa vad si detalii despre cum o sa faca. Stitii mai bine ca mine ca „diavolul se ascunde in detalii” 🙂

        Apreciat de 1 persoană

  3. tudor zice:

    Excelent!!
    Si eu il sustin pe C.Craciun, cât si proiectul Demos.
    O gură de aer proaspăt în toată îmbâcseala politică românească.
    Dacă nu chiar singura…

    Apreciat de 1 persoană

  4. Alexandra zice:

    Si eu sustin proiectul Demos si pe Claudiu! De prea mult timp suntem incremeniti in aceleasi, putine si prafuite, partide politice, in care noile formatiuni apar doar prin traseism. USR a aratat ca se poate porni de la firul ierbii, dar inca nu am avut aceasta experienta in (asa-zisa!) stanga (a) spectrului, acolo unde e cea mai mare nevoie de fragmentare si de proiecte politice reale, nu baroni locali costumati in social-democrati fara fond.

    Apreciat de 1 persoană

    • USR nu a plecat de ka firul ierbii, a fost lansat de acolo! În rest, dred că opțiunea FVoastră e valabilă, mai ales în perspectiva alegerilor de anul viitor, care chuar sînt importante!

      Apreciază

  5. ontelusdangabriel zice:

    înainte de a veni zugravii la muncă// toată viața nu facem decât să vorbim la pereți/ nu trebuie să fii eugène ionesco pentru a înțelege această banalitate/ că prietenie comunicare socializare rudenie recunoaștere/ iluzii mai mult sau mai puțin elaborate/ din cele mai vechi timpuri și pe toate palierele sociale culturale/ individul e singur cu disperarea proprie camuflată-n mituri simboluri idoli fetișuri și alte năzdrăvănii/ și nu e nevoie de nicio demonstrație/ cum ne naștem/ cum murim/ și e liniște/ deși atât de frumos performează gașca zurli a ram sam sam și cântecul lui yuppi

    Apreciat de 1 persoană

  6. Grancea Mihaela zice:

    Si eu sunt cu ei. Dupa ce I-am urmarit un pic, cred ca o sa ma implic. Merita!

    Apreciat de 1 persoană

Comentariile sunt închise.