Incredibil! Partener strategic sau pașalîc american?


unnamed

Ambasadorul SUA, Excelența Sa Dl Hans Klemm nu s-a putut abține și s-a dat în stambă – a atacat Parlamentul României pentru versiunea finală, adoptată de Camera Deputaților, a legii gazelor de la Marea Neagră! Înțeleg că DSa apără interesele concesionarilor ameticani – ar putea totuși s-o facă mai diplomatic! -, dar treaba Parlamentului României este să apere interesele țării. O face atît de rar încît nu-mi revin nici acum din uimire! Că declarațiile Dlui ambasadot sînt inacceptabile e una, dar că nu am auzit nici o reacție oficială la acest amestec incalificabil în treburile interne ale țării e cu totul atceva. De cînd s-a pus Băsescu pe supt la Licuriciul Mare, politrucii băștinași par să fi declanșat un concurs de supt. Ce reacție să aștepți de la președintele Camerei Deputaților? Acesta nu doar că se gîndește mai mult la pușcăria care vine decît la țară, dar a și plătit milioane de dolari – de fapt, i s-au plătit! – ca să ia parte la dineul oficial de după  alegerea lui Trump. Ce să aștepți de la baba securistă Meleșcanu? În mod normal, trebuia să-l convoace pe ambasador la Ministerul de Externe și să-i notifice caracterul inacceptabil, pentru un stat suveran, al declarațiilor sale. Dar nu poți aștepta o asemenea declarație de la o băbătie care nu le mai are pe „alea două”! În sfîrșit, ce să aștepți de la KiWi? Nimic, normal. În primul rînd, nu muncește în week end, omul se respectă. În al doilea rînd, a fost atît de uimit cînde s-a văzut alături de Rățoi pe peluza Casei  Albe, încît pe loc a promis cumpărarea de rachete Patriot de miliarde de dolari. Pe care le și plătim deja, anticipat! Noi, de bună seamă, că doar nu dă el din chiria de pe case! Și asta fără cerere de ofertă, fără licitație, deși rachetele israeliene, care și-au dovedit eficiența în Scutul de oțelerau și mai bune, și mai ieftine. Asta dacă chiar aveam nevoie de rachete…

Da, ăștia ni sînt conducătorii și exact din acest motiv ambasatorul SUA își permite ce nu și-ar permite un ambasador american nici măcar în Asia sau în fundul Africii, nu într-o țară membră NATO și UE! Bre, patrioți de tot rahatul, unde licuriciul meu v-ați ascuns?!…

Și ca să devin o clipă serios – Nu cred că o asemenea declarație este de folos Americii, că face bine cauzei americane în România. Eu care sînt pro-american de mic, de cînd așteptam cu bunicul americanii, dar acum, acum simt așa, un  fel de zdruncinare… Interesant este că pe site-ul Ambasadei SUA în România nu există nici măcar o singură adresă de mail, voiam să le trimit linkul. Este adresa, inclusiv harta zonei, numere de telefon, dar nici un mail…

Mulțumesc lui Alexandre Spahiu pentru captura din Adevărul, de care mă servesc pentru ilustrarea postării. Pentru detalii trimit la un articol de pe Digi 24.

https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/politica/ambasadorul-sua-parlamentul-a-adoptat-legea-offshore-incalcand-toate-principiile-transparentei-si-negocierii-967676

Acest articol a fost publicat în Fără categorie. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

24 de răspunsuri la Incredibil! Partener strategic sau pașalîc american?

  1. Sigur, poţi gândi şi aşa: că îl lasă pe ambasadorul american să vorbească de unul singur sau că toţi „aleşii” sunt în vacanţă. Dar, dacă, măcar unul dintre cei aflaţi în fruntea ţării ar fi cu adevărat patriot, ar fi răspuns tranşant ambasadorului. Acum sunt curioasă dacă preşdintele o să semneze această lege (în sfârşit, o lege care este şi în folosul ţării!) sau o trimite înapoi, la Parlament, influenţat de alte interese. 🙂

    Apreciat de 1 persoană

    • Și eu sînt curios. Legea nu e perfectă, dar e net superioară versiunii trecute prin Senatul lui Tăriceanu, sub guvernul căruia s-a pus la cale mînăria, încă din 2004, cînd a început explorarea. În forma asta, ia și țara asta ceva pe seama resurselor sale…

      Apreciază

  2. Julien Caragea zice:

    V-ați supărat p-un biet imbrohor… Însă mai întâi turcii, apoi rușii, acușica yankeii ne rânduie boierii veliți, vin, la alegeri, cu tui și caftan de domnie… Să cânte meterhaneaua!!…

    Apreciat de 1 persoană

  3. gyll zice:

    Am înțeles că nu atât fondul cât modul în care a fost elaborată este pus în discuție.

    Apreciat de 1 persoană

    • Oricum, nu e treaba lui! Cît privește fondul și modul, să fie serioși! Pe el, ca și pe concesionarii care au călărit Parlamentul în ziua cu pricina, fondul îi interesează! Nu mai bine să iei tot profitul lăsînd-ul cu buzele umflate pe proprietar?! Dacă adoptau în același mod, cum s-a întîmpșat în Senat!, o versiune a legii care să-i satisfacă numai pe concesionari, n-auzeai gură de abmasador!

      Apreciază

  4. mihaela grancea zice:

    Dar, de ce ne mai miram? E o traditie. Am fost mereu, declarat sau nu, colonie. Eu le propun americanilor sa ne puna pe steagul lor. Acolo, o steluta in plus.
    Si in perioada interbelica, petrolul era prelucrat in alte tari. In tarile fara elite fidele natiunii, totul este de vanzare. Mai ales daca iei, probabil, comisioane. Si asa, mai inchid si americanii ochii la coruptie. Coruptii de la noi uita ca suntem in Europa si ca e nevoie sa ne apropiem de Germania, de Franta. Nu de USA. Si au uitat ca aceste binecuvantari de la natura, ma gandesc la surse, sunt bunuri strategice nationale. Aurul si wolframul de la Rosia, gazele, padurile, etc.
    Ieri am fost in targul de textile. Acolo era numai marfa din Italia si Polonia. O firma din Piatra Neamt a adus haine din Italia. Aveau pana prin 2000, in oras, o fabrica de excelenta in domeniu. Unde este industria textila din Romania? Eu cred ca intr-un stat normal, cei care au devalizat economia natonala in primul deceniu postdecembrist, trebuie chemati in fata legii. Ceea ce au facut ministrii de atunci, e la fel de grav precum represiunea comunista, crimele din Decembrie 1989, mineriadele. Nu zicea Patre Roman ca economia romaneasca era doar energofaga?

    Apreciat de 1 persoană

  5. Julien Caragea zice:

    Într-adevăr, domna Grancea, „cei ce au devalizat eonomia în primul deceniu postdecembrist merită chemați în fața legii”, a fost un act criminal, de trădare de patrie… Dar unde era Justiția de atunci? mă întreb retoric. Niciun Corrado Cattani nu și-a ițit silueta tragică, în încleștare pe viață și pe moarte cu hidra Mafiei, nu s-a constituit în model moral. Au ieșit acum, când li s-a dat „undă verde”, cu țoale elegant-apretate, Sint la fel de vinovați în fața Istoriei.

    Apreciat de 1 persoană

    • În schimb, Corrado Cattani a fost foosit demagogic în campaniile electorale, de forâele larg democratice!

      Apreciază

    • mihaela grancea zice:

      Nu stiu daca in Romania se mai poate face ceva. Da, toti sunt vinovati. FSN-ul a fost responsabil de debutul aceste devalizari. Dar, dupa alegerile castigate in 1996, Conventia avea majoritate parlamentara. Ma asteptam sa fie aplicata Proclamatia de la Timisoara, Dar, cine sa o puna in practica? Acela a fost momnetul când am pierdut al doilea start. Stim de ce.

      Apreciat de 1 persoană

      • Păi, oamenii CD n0au fost mai putin lacomi, doar mai fricosi. Minaria cu Romtelecom au făcut un ministru liberal, Sorin Pantiș, altul țărănist, pe ăsta l-am uitat. . Emil a infiintat comisia aia jridico-politica pentru combaterea coruptiei. La filiala, sau cum sa-i spun eu, de Iasi a fost preseintele ei, s-au descilcit niste cazuri, minore, politia si parchetul inundau comisia cu maruntisuri. N-am făcut diabet degeaba!

        Apreciază

  6. Pingback: Incredibil! Partener strategic sau pașalîc american? | România curată

  7. mihaidg zice:

    Capacitatea ta de mirare e inepuizabila, Liviule. Uite-asa ai sa traiesti o suta de ani si ne ingropi pe toti. Cu fanfara (de la Zece prajini)!

    Apreciat de 1 persoană

  8. mihaela grancea zice:

    Ati facut diabet, din cauza ticalosiilor. Imi pare rau! Stiu ca erati foarte implicat. Dupa ce E C a spus ca l-a invins Securitatea, am zis ca speranta numai este. Doar, asa sa mai faci pe „calaretul singuratic si fara cap”..poate asa ii mai bagi in cosmar.

    Apreciat de 1 persoană

  9. Larsen Elena zice:

    Cu genele , umorul si luciditatea dvs mi-e ca ….apuc si eu suta si n-am niciun alt interes afara de spectacolul lumii ! Vanitas vanitatum, dar merita ! Macar atat!

    Apreciat de 1 persoană

Comentariile sunt închise.