O săptămînă de lansări!


Nu că în restul anului aș avea o viață foarte liniștită, dar cum începe să se încălzească, cum sînt cuprins într-un vîrtej de lansări de carte, conferințe și alte evenimente culturale. Anul acesta primăvara a venit tîrziu, așa că mi-am început programul joia trecută, la UMF, cu lansarea celui de-al doilea volum din seria de autor Gr. T. Popa, Pericolul neisprăviților, apărut prin grija tînărului mei prieten Richard Constantinescu, dar despre acest eveniment am mai vorbit. Intru însă în ritm cu adevărat de vinerea care vine, cu două lansări în cadrul celei de-a XXV-a ediții a tîrgului de carte Librex – sigur, dacă editorii prieteni și autorii nu mă prind cu arcanul și pentru altele! -, alte două urmînd în zilele de după tîrg. Apoi, pe 21, trebuie să merg cu o conferință la Craiova – Cum produce minte a opere -, iar la sfîrșitul lunii vine Bookfest. Deocamdată, știu că îmi voi lansa Opera poetică, sub tipar la editura Paralela 45. Dar să mă întorc la programul săptămînii despre care vorbesc…

Vineri 12 mai, ora 16, la Librex, în Pallas Mall, spațiul de lansări, voi prezenta, împreună cu profesorul Ștefan Boncu, volumului colegului meu Aurel Stan Tratat de metodologie a cercetării în psihologie apărut la Editura Universității din Iași. Este cel mai voluminos – de fapt, monumental! – tratat de metodologie din științele antropologice pe care l-am ținut vreodată în mînă, circa 1000 de pagini în format mare. Și am consultat un număr relativ mare de asemenea tratate, eu însumi predînd metodologia cercetării educații, la studenți, masteranzi și doctoranzi, vreme de vreo două decenii. E de la sine înțeles că este un tratat complet, redactat în manieră sistematică și istorică în același timp. Prezintă prin urmare, toate zonele de interes ale domeniului, dar și modul în care s-au dezvoltat acestea pe dimensiunea temporală. Un instrument util nu doar psihologilor, ci și celorlați specialiști din științele antropologice dată fiind partea comună a acestora în zona metodologiei. Îl felicit pe profesorul Stan, ba poate chiar mă cuprinde un fel de invidie amicală cînd mă uit la masivul volum!

Coperta_metodologie

Dumincă 14 mai, la Librex, la ora 15, în spațiul de lansări, voi fi un fel de „personaj-victimă”! Se va lansa ediția a doua a volumului Nicoletei Dabija O lună în confesional. Convorbiri cu Liviu Antonesei, apărută la editura Eikon – ca și prima ediție – în octombrie trecut. Cred că a mai fost lansată și la tîrgul de toamnă de la Iași, dar dorința editorului e inviolabilă! Este o ediție revizuită și completată – cuprinde un surplus de informații, circa 25 de pagini în plus, la solicitarea unora dintre cititorii primei ediții.

coperta antonesei

După încheierea Librex, marți 16 mai, ora 18, 30, la librăria Cărturești din Pallas, voi lansa împreună cu prozatorul Gabriel Andronache, excepționalul roman umoristic Titi Smeureac ciobanul freelancer de Doru Antonesi, fostul membru al Divertis și, ca să nu iasă vorbe de „nepotism”, vărul meu de-al doilea sau de-al treilea! Părinții noștri fiind plecați într-o lume mai bună, nu mai putem stabili exact gradul verității noastre! Despre apariția unui e suplementar în numele meu de familie va fi vorba la lansare. Bun, într-o parateză, că voi vorbi mai ales despre roman!

Coperta Titi Smeureac

În sfîrșit – dar nu în cele din urmă! – joi 18 mai, ora 18, la librăria Librarium din Pallas, voi avea marea plăcere să vorbesc despre noua carte a unuia din prozatorii mei preferați din generația încă tînără, Lucian Dan Teodorovici, Cel care cheamă cîinii, tocmai apărută la Polirom. Chiar și cei care cunosc bine proza lui Lucian vor avea o surpriză, e un roman alfel decît cele de pînă acum. despre întîlnirea cu o experiență limită și depălirea fericită a acesteia. Un roman foarte bun din punct de vedere literar, dar și un exorcism. Ieri l-am luat de la editură, mai am puțin și-l termin, e greu să-l lași din mînă…

copertaFata

Acest articol a fost publicat în Fără categorie. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

30 de răspunsuri la O săptămînă de lansări!

  1. eduardantoniu zice:

    Vineri ajung si io direct de la munca, dar la 18:00 – pentru Ana Ionesei, pe care ai lansat’o tot tu.

    Apreciat de 1 persoană

  2. eduardantoniu zice:

    Da, vine in sara asta acasa – de la Cluj, pana in weekend. Nu stim inca nici titlu, nici altceva. Va fi surpriza totala si pentru noi.

    Apreciat de 1 persoană

    • Ha, ha, ha! Ar trebui sa fie in program, o sa-l caut…

      Apreciază

      • eduardantoniu zice:

        Bafta, Liviule, eu unul n’am reusit. De cateva ori m’am holbat pe documentul ala, am clickat linkuri, am ajuns la ceva care ar fi trebuit sa semene cu un fel de program si tot nimic n’am gasit – inafara de keynote speakers. M’am lasat pagubas. Nu pricep cum un festival nu poate produce un program atat accesibil cat si lizibil.

        Cam in aceeasi situatie ma aflu si cu festivalul Culorile Ostravei din 19-22 iulie. Cred ca tre’ sa le repet, dupa o zi de asteptare, intrebarea „Pe ce scena si la ce ora canta Midnight Oil vineri 21 iulie?” – de data asta in ceheste.

        Vezi ca ai un mic conflict in program, sau o data care trebe modificata: „joi 16 mai, ora 18, la librăria Librarium din Pallas, voi avea marea plăcere să vorbesc despre noua carte a unuia din prozatorii mei preferați din generația încă tînără, Lucian Dan Teodorovici” – marti? Si apoi „După încheierea Librex, marți 16 mai, ora 18, 30, la librăria Cărturești din Pallas, voi lansa împreună cu prozatorul Gabriel Andronache, excepționalul roman umoristic Titi Smeureac ciobanul freelancer de Doru Antonesi” – ai timp in jumate de ora sa si prezinti si sa si ajungi de la una la alta in puhoiul ala de lume? Ca la a doua vreau sa ajung si io, tot asa, direct de la munca.

        Apreciază

      • E aiurea programul! Cred ca trebuie intrebata autoarea!!! Merci de semnalare, e gresita data la Lucian!!!

        Apreciază

      • eduardantoniu zice:

        Liviule, tocmai am un update. Se vede asta la tine? https://www.facebook.com/gabriel.chescu/posts/684944271695987

        Apreciat de 1 persoană

      • Am vazut. Baga sama ca va trebui sa-i vad pe fostii mei colegi de la Adenium… Asta e. Pe de alta parte, ma bucur ca macar au avut atit minte sa publice si a doua carte a Anei…

        Apreciat de 1 persoană

      • eduardantoniu zice:

        Pai atunci iti tinem noi paravan cumva, iar cand vrei sa vorbesti cu Ana… Ori facem altcumva. Mai nou, inteleg ca s’a retras de acolo (cred insa ca pe motive de supraincarcare in rest, de data asta) si un coleg al mamei ei, profesorul de geografie Florin Iancu.

        Apreciat de 1 persoană

      • Nu e nevoie, n-am nimic cu ei, mai degraba cu mine, ca am investit prea multa incredere si suflet. Florin e un tip foarte ok….

        Apreciază

      • eduardantoniu zice:

        Apreciază

      • eduardantoniu zice:

        Apreciază

      • eduardantoniu zice:

        Apreciat de 1 persoană

  3. magda ursache zice:

    Vom sarbatori împreuna tot ce este de sarbatorit!Succes!magda u.

    Apreciat de 1 persoană

  4. ANA POP SIRBU zice:

    Cand citesti o carte ,in mana ta ,e „un obiect de tacere”.Cand e prezentata ,cu generozitate,ca dvs ,se transforma in „fereastra vorbitoare ” spre cititorii din Targul de carte.Felicitari tuturor !

    Apreciat de 1 persoană

  5. Spor la treabă și felicitări tuturor autorilor! Doamne ajută!

    Apreciat de 1 persoană

  6. Vasilica Ilie zice:

    O săptămână plină de succese!

    Apreciat de 1 persoană

  7. Vitalie Vovc zice:

    Evenimente! sunt sigur ca vor fi si frumoase! Felicitari tuturor!

    Apreciat de 1 persoană

  8. angelicabutnarasu zice:

    Si dupa cum cea mai frumoasa calatorie este aceea catre sufletul nostru, felicitari pentru ,,O LUNA-N CONFESIONAL”,bine-i scrisa din moment ce este lansata inca o data, la cererea cititorilor! Da-i inainte, caci toti pina la capatul drumului trebuie sa invatam o multime de lucruri pentru a deveni mai frumosi ca oameni, sa ne detasam de orgolii. de mastile ipocriziei si de trufie,sa fim mai sinceri, iertatori si generosi…Ai dat di greu! O multime de invitatii te onoreaza, Bravo tie, inseamna ca esti in Top! Felicitari si N. Dabija, autoarea stralucitelor intrebari, am si eu o lansare in acest timp [nu pot spune ,,din pacate”], merg la botezul unui copil, va fi o intilnire cu misterioasele Ursitoare, care si ele lanseaza in Lume, Soarta acelui copil, e o bucurie! Mi-ar fi placut sa va ascult discursurile, dar voi participa la celelalte evenimente…

    Apreciat de 1 persoană

    • Mulțumesc frumos… Da, o lansare la două zile, dar sper să scap! Sănătate și viață lungă celui care a debutat de curînd în viață…

      Apreciază

      • angelicabutnarasu zice:

        Tutun ai, daca iti iei si ibricul cu tine, vei scapa cu bine din miinile admiratorilor[oarelor], un pic di masaj pi la miini ti-ar mai trebui, sa poti tini bini pixul [ar suna mai regal, stil oul] pi la autografe, pozele nu ti-or lipsi, si sa fie cald pi-afara…Zile frumoase iti urez, intilniri de drag cu buni prieteni, de-abia astept sa-l cumpar pi DL.Zmeureac, multumesc pentru urarile copilaresti, puisorul acela chiar a venit pe aripile zefirului, din dragoste…

        Apreciază

      • Zile frumoase și ție!

        Apreciază

      • dezideriududas zice:

        @LA
        „Să scapi” …., în primul rând de tine. Cu restul te descurci tu….Nu uita, cel mai bine scapi când nu te urmărește nimeni…., dar aici nu intri și tu. Adică „nu se pune” filozofia Zen….

        Apreciat de 1 persoană

      • Ha, ha, ha! Pînă acum, am tot scăpat. Mă gîndesc să nu-mi schimb obiceiul!

        Apreciază

  9. Mulțumesc pentru filme, frate Edi. Văd că a fost și Matei… Aș spera că mai rămîne prin Iași.

    Apreciază

Comentariile sunt închise.