Zece miracole românești. Un poem


dsc00708

Se întîmplă în România. Și numai în România:

 

1. Numai în România un popor poreclit vegetal are nevoie de un singur abuz ca să urce pe scara evoluției pînă la clasa vertebratelor.

 

2. Numai în România artizanul victoriei electorale a unui partid alege să moară cu partidul de gît la o lună de la victorie.

 

3. Numai în România un filosof de o sută de ani coboară în stradă să arate tinerilor că uneori e mai important să schimbi lumea decît să o contempli.

 

4. Numai în România un multimiliardar american, evreu și ungur totodată scoate sute de mii de ființe ale Domnului în stradă plătind cu 50 de lei omul și 30 de lei cîinele.

 

5. Numai în România ministrul de Interne se minunează că SRI i-a trimis un sms de avertizare nesemnat și fără ștampilă!

 

6. Numai în România Avocatul Poporului, supus la două presiuni egale și de sens contrar, trece în cele din urmă de partea poporului. Și tot numai aici, după matură chibzuință, trece și biserica strămoșească de aceeași parte!

 

7. Numai în România, pe rînd, președintele pactizează cu poporul, Avocatul Poporului pactizează cu poporul, biserica pactizează cu poporul, poporul face și el după ilustrele exemple. Numai de n-ar muri poporul acesta sufocat de atîta uriașă dragoste…

 

 

8. Nu sînt 10? Nu sînt! Dar asta pentru că numai în România un autor lasă un sfert din spațiu la dispoziția cititorilor săi, pe care îi suspectează a fi la fel de inteligenți ca și el!

1-zi-de-doliu-national-in-romania-ce-se-va-intampla-cu-programele-tv-si-radio

Acest articol a fost publicat în Fără categorie. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

38 de răspunsuri la Zece miracole românești. Un poem

  1. Virgil zice:

    as mai zice sie eu una da nu cred ca are trendul pozitiv de la dumneavoastra .
    Desii comunismul ne-a adus numai pacoste numai in Romania populatia continua sa voteze cu ei

    Apreciază

  2. Sigur cvă am, mă tem că la PNL găsești la fel de mulți foști pecerei și securoi!

    Apreciază

  3. Ion Fercu zice:

    Numai în România HOȚULE este o vorbă de alint….

    Apreciat de 2 persoane

  4. Ion Fercu zice:

    Mai ales în România ,,democrația înseamnă doi lupi și un miel care votează ce să mănânce la prânz.”

    Apreciat de 1 persoană

  5. Bogdan zice:

    Numai la noi președintele țării poate afirma, într-o țară europeană (Malta): „Am sute de mii de români de-ai mei în stradă”. Ceilalți, care, din diferite motive, încă n-au ieșit în stradă sau chiar n-au putut, nu sînt și ei, tot ai dvs, dle președinte?

    Apreciat de 1 persoană

    • Da, e tema textului meu următor! Mă enervez deja de jumătate de oră de cînd am aflar, dar mai las poemul in prime time! Și ce morții mă-sii de viață caută la summitul acela cînd țara arde?! Pișcoturi erau și aici!

      Apreciază

      • dezideriududas zice:

        Mi-ar piscoturile…bata-ma sa ma bata lumina cea mare….Bre’, aiasta a fost ! La Constanta am uitat de ele ! „Fraier de gara”…, ca vad ca iar s-anvolburat „ chefereu’ ” de la solenoid ( sa ma ierte acaru’ Svejk, stie el ….)….Si-l trecusem si pe Dorin Tudoran in invitatie, sa nu uit cumva ca pot sa raman fraier….Propun, extensia la „Nu uita ca esti roman” : Nu uita nici ca „tre’ sa fi fraier…., ca sa scapi ! E drept, la ceilalti…., si Dragnea pare prea destept, s-ar putea sa fie atacu’mare….Tre’ sa aveti grija la catelu’ ’cela al vost’ din Iesi sa nu-i ramana vreun os….Da’ nu dom’Mihai, nici ’cela nu pare prost…. ci ’cela mancacios. Sigur a fost si anticomunist cand Volodea era „la butoane”…Iar de latrat latra…., ’de Corina Dragotescu are senzatia ca asculta Corul vanatorilor intr-o adevarata tragedie, desi e doar o veche vesela „Fetele de la Capalna”, cu sunet de magnetofon…Cum se numeau marcile alea „celebre” ? E drept, „fraierii” chiar canta Corul vanatorilor, ’da sectiunea vanat….

        P.S. Traducere pentru mai sus + Rezolvare problema Liviu
        9. Cotu’
        10. Piscotu’
        ( Nu radeti ! Ati uitat de regula 20 / 80 a lui Pareto ? )

        Apreciat de 1 persoană

      • Ha, ha, ha! Tocmai i-m scris lui Kiwi, postez acum!

        Apreciază

  6. radu zice:

    Numai în România muzica românească este difuzată la radio şi TV în proporţie mai mică decât muzica străină!

    Apreciat de 1 persoană

  7. Bogdan zice:

    Ce caută? Poate că ziua de ieri, cum zicea bunic-mea, Dumnezeu s-o odihnească, atunci cînd mă vedea că mă-nvîrtesc de colo-colo fără nici un rost! Ori poate că doar verifică vorb-aia: din greșeală în greșeală, spre victoria finală… Dacă nu i-o fi cerut organismul șampanie și pișcoturi p-aici, îi dă el cu de-a sila-n Malta… S-a dus ca ultimul din clasă la pîrît! Vai de capul lui și-al nostru!

    Apreciat de 1 persoană

    • Acum, el ca el, dar vai de capul nostru e cam sigur. Și nu doar din cauza lui, că mai sunt și ceilalți!

      Apreciază

    • Virgil zice:

      sunt ultimul personaj care are fi de partea lu Iohanis, da cred totusi ca intalnirea aia a fost programata cu mult mai mult timp iar situatia in tara nu s-ar fi schimbat prea mult daca ar fi fost aici. Ce a trebuit sa faca , ca presedinte, cred ca a facut

      Apreciat de 2 persoane

      • Păi, un summit în week end în Malta nu mi se pare altceva decît o întîlnire la un pișcot și o șampanie… Mai știu și eu obiceiurile ăstora…

        Apreciază

      • Virgil zice:

        zic si io ca rabinul „aveti si dumneavoastra dreptate. Insa ma bazes pe cum stau lucrurile aici in Canda. Afacerile mare se fac la golf nu cu avocatii in spate 🙂 . Deci mai trebe sa stea sa manance cu ceilalti un piscot ca sa-l bage in seama atunci cand va trebui. Asta este suntem o tzara mica si avem alte abordari decat sa zicem Rusia , Germania , IK , USA

        Apreciază

  8. Daca_nu_nu zice:

    Numai în România mori cu comuniștii de gât și trăiești cu securitatea în ceafă… 😀

    Apreciat de 1 persoană

  9. Daca_nu_nu zice:

    @) Virgil: Da, da, da, poate că mă răzgândesc! 😀

    Apreciat de 1 persoană

  10. Dorin Tudoran zice:

    Foarte bun poemașul, dar, Maitre, dacă mă uit pe geam, ți-aș răspunde „Nu doar în România, ci mai ales în România…”

    Apreciat de 1 persoană

  11. mihaela grancea zice:

    Faine axiome in poem. Grozav!

    Apreciat de 1 persoană

Comentariile sunt închise.