Azi, Iași – Peste 15.000 de oameni în stradă!


dsc02076

Deși azi au fost și cîteva vești bune, între care cea mai importantă este trezirea dfin letargie a Avocatului Poporului care a sesizat pe fond Curtea Constituțională în chestiunea Ordonanței buclucașe, poporul nu s-a demobilizat. Interesant este că s-a trezit și BOR, una fin marile profitoare ale bugetelor pesediste, să pactizeze poporul. Ironia sorții, asta chiar în ziua în care IPS Teodosie tocmai a fost trimis în judecată pentru acte de corupție. Poporul nu ds-a demobilizat, deci, și bine a făcut! Nu de alta, dar s-a trezit Ciorbea și mai adoarme Curtea! Prin urmare, la Iași se menține tradiționalul „15 mii”, iar pentru mîine se anunță o prezență și mai mare, poate penru că duminică e zi liberă. Dar lumea rămîne mobilizată în toată țara. azi au ieșit peste 300.000 de cetățeni în stradă, cu vîrfurile deja clasice – București – 150.000, Cluj – peste 30.000, cu Sibiu, Timișoara, Constanța, Brașov, Craiova, Bistrița etc în parametrii cunoscuți.

dsc02072

Lumea a rămas mobilizată, dar mi s-a părut mai decrispată, cînd s-a ieșit în strafă imediat după conferința de presă Dragnea – Grindeanu. Mai relaxată, parcă și strigărtile mi s-au părut mai pline de umor și unele pancarte la fel…Ca și cum oamenii ar fi conștientizat că nu luptă în zadar, că victoria împotriva abuzului și nesimțirii este posibilă. N-aș vrea ca CCR să nu dea soluția la timp sau să dea una greșită! Țara stă pe un butoi de pulbere și numai de un fitil n-ar mai fi nevoie…

dsc02074dsc02087dsc02080dsc02085dsc02089dsc02090

.

Acest articol a fost publicat în Fără categorie. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

10 răspunsuri la Azi, Iași – Peste 15.000 de oameni în stradă!

  1. eduardantoniu zice:

    Apreciat de 1 persoană

  2. Ioan Costea zice:

    Am găsit ceva tare potrivit pentru ce se petrece acum în România:
    “When injustice becomes law, resistance becomes duty.”
    Thomas Jefferson
    Cred că mi-o fac placardă. Dimineață mă duc să caut și o vuvuzelă (nu rîdeți!), că cu vocea nu le prea am.

    Apreciat de 2 persoane

  3. angelicabutnarasu zice:

    Am fost si eu in Piata citeva ore,energia de acolo, este absolut fantastica! O mare familie, o extraordinara fraternitate de grup, fara incrincenare sau ura, lozincile fiind pline de umor, gen-L Dragnea nu fi trist, Ai guvernul autist,Un guvern de repetenti, Tantalai, da consecventi! Pe linga Libraria ,,Humanitas, a stationat si un popa solid si cu o figura enigmatica, parea incognito sau sub acoperire, toti il ocoleau cu grija, el era foarte serios…Asa este, in Tara asta toti demnitarii pleaca in delegatii in timpul unor situatii explozive! N24 il prezinta pe Iohannis la un restaurant, in mina cu un pahar , o relaxare prezidentiala premeditata, desigur…DEJA Scrisoarea ta este pe Fb., exact cind unii se intrebau unde sunt intelectualii, doar Tudor Chirila si Mihai Sora au postat…M.Sora, are o pancarda-Biblioteca pentru toti, nu ii publica pe hoti! Si asa PSD-ul si-a facut un harakiri de toata frumusetea! Daca Dragnea vrea sa mai vina la servici, va veni doar cu tabu…si tot am temeri , pot gasi argumente sa o ,,scalde,, vorba ta, ,,s-a trezit Ciorbea, si a adormit Curtea!

    Apreciat de 2 persoane

Comentariile sunt închise.