Hopa! L-am dezamăgit pe Dl Rareș Bogdan!


DSC02158

Nu mă uit la televiziunile aborigene de mai bine de trei ani și jumătate, așa că am aflat de la prietenul Mihai Dinu Gheorghiu, care trebuie sa fie masochist dacă stă la Paris și urmărește posturi de aici!, că l-aș fi dezamăgit groaznic pe Dl Rareș Bogdan. De ce? Pentru că m-aș fi înhăitat cu conserve Kgb-iste, rîme, nenorociți etc. Unde asta? În Scrisoarea către liderii PNL în chestiunea numiri Dnei Oana Strănciulescu în Consiliul de Administrație al TVR, pentru motivele descrise în respectiva scrisoare, pe care o atașez,așa cum a fost publicată azi în revista Observator Cultural. E ciudat că oameni serioși, cu realizări profesionale remarcabile, cu atitudini îndeobște demne, devin în viziunea acestui realizator TV ceea ce a spus dumnealui. Eu mă simt mai degrabă onorat că, între cei vreo 50 de semnatari, am regăsit numele atîtor oameni pe care îi prețuiesc și respect. Am văzut și cîteva nume ale unor persoane cu care nu mnă aflu în relații, cu care am avut dezacorduri în anumite chestiuni, precum sînt pe listă și oameni pe care nu îi cunosc, dar îndoiesc că fac parte din categoriile atît de generos stabilite de Dl Rareș Bogdan. În ce mă privește, nu sînt dezamăgit de dumnealui, pentru că nu aveam mari așteptări. Din cîteva analize ale presei publicate în Cațavencii, am aflat că este directorul unui post cu mari datorii la bugetele statului, dar și către parteneri privață, că nimeni nu poate afla de unde apar banii de salarii și că unul din hobbyurile dumisale este acela de a împrumuta telefonul mobil propriu unor urmăriți penal ca să vorbească cu alți urmăriți penal, ceea ce mi se pare numai vag ingenios, drept dovadă că organele s-au prins!, dar este profund imoral, poate și ilegal. Ce să spun? L-am decepționat pe directorul Realitatea TV și a unui întreg snop de bănuite instituții media? Asta e, dar mă voi împăca cu acest gînd. Îl asigur însă că, orice gesturi ar comite dumnealui, orice vorbe ar emana, este absolut imposibil să mă dezamăgească! Ar fi mai nasol să nu-și asorteze batistuța din buzunarul de la chept și cravata!

PS Aflu că tocmai s-a terminat emisiunea și că în final, dl RB a dat pozele „criminalilor”, asta probabil ca să ne bată populul cu pietre, dumnelaui uitînd că românii sînt buni și blînzi, cum au și dovedit-o de-a lungul istoriei, ba un pogrom, ba o rebeliune, ba niște gropi comune comuniste, ba niște morți de pneumonie în decembrie 1989, că gloanțele erau tare reci!, sau la mineriadă… Și ceva ciudat – lista este semnată de circa 50 de persoane, cîteva dintre ele fiind de origine evreiască – Norman Manea, Michael Shafir, Liviu Rotman etc. Pe acești Dl RB nu i-a amintit!

Protest împotriva desemnării Oanei Stănciulescu ca membră în Consiliul de Administrație TVR

Acest articol a fost publicat în Ceea ce cred. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

37 de răspunsuri la Hopa! L-am dezamăgit pe Dl Rareș Bogdan!

  1. Liviu Antonesei zice:

    Chestia misto e ca baietii au aflat instant de text, am primit citeva reactii camaraderesti deja. Risipa de energie, doar nu-si imagineaza ca o sa las pe pagina mea propaganda extremista. In cazul de fata, de extrema dreapta. Dar nu voi avea sfieli nici daca vin de la cealalta extrema!

    Apreciat de 1 persoană

  2. mihaidg zice:

    Precizare: am urmarit emisiunea de la Iasi (nu comentez „masochismul”).

    Apreciat de 1 persoană

    • Liviu Antonesei zice:

      Pai, nu mai schimb! De unde sa stiu ca erai aici, cind ieri inca erai la Paris?! Dar e bine si ca nu comentezi masochismul, tot asa se cheama si daca urmaresti TV-urile romanesti si de la Paris, si de la Iasi, insa in primul caz e unul mai rafinat, desigur!

      Apreciază

  3. Michael Shafir zice:

    Si fotofgafiile care s-au dat la sfarsit au inclus sau nu pe cei nebotezati, adica Manea, Rotman, Shafir? Eu nu ma mai uit la Realitatea TV din motive de sanitate. Sau daca vrei, din lipsa de masochism.

    Apreciat de 1 persoană

    • Liviu Antonesei zice:

      Eu nu ma uit deloc la televiziuni, insa din ce-am inteles de la Mihai, voi ati fi fost ocoliti. Dar mai bine il intrebam. Mi-a spus numai ca eu eram ultimul dat cu poza.Probabil pentru ca, alfabetic, eram primul pe lista!

      Apreciază

  4. Sorin Camner zice:

    Cum ma numar printre cei cu origine sanatoasa si sunt si un necunoscut, pe fond, ma-ntreb daca eu am fost pomenit…

    Apreciat de 1 persoană

  5. Elena Mândru zice:

    Nu este prima dată când acest ,,cocălar pensat,, se stropșește nemeritat ,mai ales personalităților din provincie,chiar dacă uită că la Cluj îi este adresa. O (I)realitate îngropată in datorii,numită televiziune care de cele mai multe ori o ia pe arătură,noroc de sport și meteo.
    Liviu ,te rugăm să revii pe FB ,ți se simte lipsa !

    Apreciat de 1 persoană

  6. Ion Fercu zice:

    Rares Bogdan?… Ifose de mare savant ambalate in papion caraghios. Nu merita sa-ti stersezi pentru el niciun neuron.

    Apreciat de 1 persoană

  7. mihaela grancea zice:

    Eu nu ma uit la Realitatea Tv. Domnul Rares Bogdan este plin de „verzisme”. Prefer placidul TVR1 si posturile straine. Am fost „informata” despre eveniment. Eu „l-am prins” pe net.
    O sa mai fie, am inteles, parca pe dumnica… inca un episod din „glorificarea” ziaristei imaculate. Am vazut ca au intervenit, in apararea persoanei, doi camarazi de idei: Puric si Munteanu…si am mai aflat ca suntem „ciomagari” (M. Munteanu)..,pentru cine stie pe ce lume se află, astfel de alaturari sunt mai mult decat sugestive. Narcisism, extremism si prostie periculoasa.
    Cand am auzit ca sunt categoria ciomagarilor…am ras nestavilit. M-am amuzat.
    Nu o sa ma uit la continuarea serialului, am lucruri mai bune de facut.
    MG

    Apreciat de 1 persoană

    • Liviu Antonesei zice:

      Ha, ha, ha! Ciomagari? Bine, atunci…

      Apreciază

      • mihaela grancea zice:

        Limbaj sarac….
        Acestea sunt argumentele lor. Daca nu ma insala memoria, doamna OS simpatiza si cu Becali…ce
        La emisia lui Rares Bogdan, postrevolutionarul MN are statut de „invitat special”. Frecvent.
        Poate, totusi, ne amuzam si duminica….
        MG

        Apreciat de 1 persoană

      • Liviu Antonesei zice:

        Nu stiu daca merita sa pierdem vremea. Da, lumea ei e cu Becali etc…

        Apreciază

      • mihaela grancea zice:

        Da…cred ca ai dreptate. Mai bine o comedie autentica.
        M

        Apreciat de 1 persoană

      • Liviu Antonesei zice:

        Cu siguranta!

        Apreciază

      • mihaela grancea zice:

        …da, e surprinzator cum HRP, de cand a avut emisiune pe Romania Cultural, a devenit un emul al mitificarii. Drum surprinzator! De la incisivele atacuri din anii 90 vizavi de panteonul de inspiratie national-comunista…la abordarea traditionalista a culturii. E pe aproape de abordarea pe care o detesta.
        Si acum, precum în ceausism, „recuperam” prin omisiune, valori culturale. Nu exista analiza şi asumarea critica. Uitam, de exmplu, antisemitismul manifestat in publicstica, in perioada razboiului de Virgil Gheorghiu si de Dumitru Staniloaie. Cum uitam si de oamenii de cultura care s-au opus curentului xenofob…

        Apreciat de 1 persoană

      • Liviu Antonesei zice:

        Pai, citit cu atentie, HRP e tot acolo, in primele carti…

        Apreciază

    • bujold zice:

      Eu am sa-i dau in judecata. Colegii de suferinta sunt invitati sa ma contacteze. Aveti adresa mea de mail in mail-ul colectiv pe care l-am schimbat in ultimele zile. bujold=Sorin Camner. (Utilizarea imaginii noastre, a numelui reprezinta, practic, instigare la violenta si nu poate fi lasata asa).

      Apreciat de 1 persoană

      • Liviu Antonesei zice:

        Sinr de acord ca asta inseamna instigarea la violenta, insa nu am intrat intr-un tribunal decîr o singură dată, ca martor la procesul de divorţ al unor preiteni. Şi nu mi-a plăcut…

        Apreciază

      • Mihaela Grancea zice:

        Nu stiu ce sa spun in legatura cu darea in judecata. Da, este insitigare la violenta. Mai grav este faptul ca acesti ziaristi sunt formatori de opinie…ne inchipuim efectele. MGProfessor Mihaela GranceaUniversity ‘Lucian Blaga’ of Sibiu, RomaniaFaculty of Socio-Human Sciences Department of History and Patrimony

        Apreciat de 2 persoane

      • Liviu Antonesei zice:

        Cum spuneam, nu e o idee rea, insa eu nu am obiceiul tribunalelor…

        Apreciază

  8. “Capitanul Soare” a prins momentul si iar “l-a trimis” pe Horica “la produs”…Horica a dat fecala la o parte, si-a luat un calmant pentru inima ca un cur, si-a indreptat spatele fara sira spinarii, a ocolit cu grija fetele patibulare, ochii moharati, maxilarele incrancenate, fetele urate, gurile vulgare, trasaturile rudimentare si, dandu-si seama ca romanii nu pot alcatui un popor pentru ca valoreaza cat o turma ( dupa gramada, la fierul rosu ), s-a convins ca romana este o limba in care trebuie sa incetam sa mai vorbim …sau sa o folosim doar pentru injuraturi. Asa ca s-a dus acum 2 zile la o emisiune la Rares Bogdan. E clar, el n-avea cum sa dezamageasca marele realizator !

    PS H.R.P. in schimb m-a dezamagit pe mine. A scos atatea margaritare ( pe bune…a avut o substanta deosebita emisiunea ) din el, incat incat Rares B. nu doar ca nu a fost dezamagit ci a facut un lucru pe care nu “si-l poate” permite de obicei ( are fenta prea lunga ). Le-a mancat fara sa comenteze nimic pe langa subiect. Mai mult, chiar a parut ca poate fi si un realizator profesionist. HRP s-ar fi putut gandi ca a aruncat acele margaritare unde nu trebuia, dar atat timp cat Dan Puric si Marian Munteanu participa la “festinurile realitatii”, are cine le culege….De ce m-a dezamagit HRP ? N-ar avea nevoie de Rares B. sa se vada cu Marian M. si Dan P,

    Apreciat de 1 persoană

    • Liviu Antonesei zice:

      Ha, ha, ha! Auzisem de aceasta vizita, dar nu in maniera asa de savuroasa! Eu spun ca omul potrivit la locul potrivit…

      Apreciază

  9. Miere Zahăr şi Năut zice:

    ĂŞTIA sînteţi, Liviule „dargă” !
    Nişte amărîţi VÎNZĂTORI de ŢARĂ !
    Cenzurezi ca Securiştii astfel ucigînd ca bolşevicii-comunişti !
    ORIBIL !
    LAMENTABIL !
    LAŞ,i !

    Apreciază

    • Liviu Antonesei zice:

      O s…? Cind sont pe pagina mea, cafea cu naut, nu cenzurez, fac salubritate. Daca miscai sub bolsevici macar cit am miscat eu, vorbeam. Insa cu labele triste, nationaliste sau internationaliste, n-am ce vorbi!

      Apreciază

  10. mihaela grancea zice:

    Nici eu nu suport tribunalele….si in plus, ii „martirizam”, le intretinem egoul.
    In ceea ce priveste comentariile insalubre, ai tot dreptul sa cenzurezi. Este blogul tau. Si noi, cred eu, suntem pe piata de idei, nu la periferia periferiilor.
    MG

    Apreciat de 1 persoană

    • Sorin Camner zice:

      Eu ii dau in judecata oricum.

      Apreciat de 1 persoană

      • mihaela grancea zice:

        Ii „martirizam” , nu stiu daca facem ceva dandu-i in judecata. Ieri seara au anuntat ca citesc scrisoarea cu sustinatorii OS. Nu s-a intamplat. Probabil, din cauza prezentei in studio a domnului Lucian Oraselu care incepuse sa devina negationist. Marti, OS apare „da concurs”, Liberalii nu au retras nominalizare. Mai vedem.
        M

        Apreciat de 1 persoană

  11. Anca Vlase zice:

    Bueno… stand stramb si judecand drept, toata lumea are dreptatea ei, inclusiv io, care n-am dreptate!=))
    Klausi o transat frumos problema asta, numind-o (din ce vad pe net) pe sotia lui Cristian Topescu titluar la CN al SRTV si p-o alta tanti ( nu ii retin numele) ca membru supleant.
    Io nu am (avut niciodata) afinitati vreuna cu burebistii,asadar ” je suis Oana Stanciulescu” e frectie galenica la picior de lemn.
    Ce nu inteleg e cum mortii ma-sii-n tara asta se apara numai drepturile unora si-a altora nu.
    Beli-mi-s-ar..ca sa zic asa…

    In fine.. poate cineva reuseste sa ma lamureasca si pe mine, ca io doar intreb,nu dau cu paru´.

    Apreciat de 1 persoană

  12. Dana (Mara) zice:

    http://www.revistadrepturileomului.ro/propunere.html
    Mici precizari pentru „juristi”. Sau despre felul cum ne putem imagina ca ar putea fi solutionate si de instante internationale efectele juridice ale acestei legi. Oricum, pe mine ca jurist ma intereseaza partea tehnica a legii care cu siguranta va pune in dificultate magistratii prin gradul de subiectivitate si prin ineditul ei in peisajul juridic care are totusi niste rigori. Daca vor fi aceste cazuri, „spete”, poate nu este lipsit de interes sa urmarim si noi si sa „monitorizam” care va fi trendul de considerare a „expertizelor relevante” in cauza. Poate fi si numai o furtuna intr-un pahar cu apa si sa nu avem consecinte juridice. Totusi, sa vedem fenomenul obiectiv, fara patima si obtuzitate.
    Avem deja precedentul cu „restitutio in integrum”, care tot asa a lasat loc la interpretari si sentinte abuzive si a dat masura pregatirii magistratilor.

    Apreciat de 1 persoană

    • Liviu Antonesei zice:

      Masura pregatrireii magistratilor a depins enorm de stimulente… Ma rog, legea cestalalta nu e patrimoniala!

      Apreciază

Comentariile sunt închise.