Alegeri la USR & USR!


Întîmplarea face ca astăzi să fi avut loc alegeri la ambele USR care activează în viața publică românească, partidul politic și asociația de breaslă a scriitorilor.

Alegerile de la partid au fost cîștigate de Elena Lasconi, pentru care au votat online, vreme de două zile, 7.701 (68, 14%) din cei 11. 333 de votanți. Numărul total de membri al partidului este de 25. 607. Pentru ceilalți candidați rămași în cursă s-a votat astfel: 310 Gabriel Filip, 1471 Radu Hossu, Cristian Seidler 1873. La anunțarea rezultatelor, noua președintă a declarat: „De astăzi începe reconstrucția partidului”.

Conform cifrelor oficiale (Wikipedia în română și engleză la 1 aprilie a.c., declarații în presă ale conducerii etc), Uniunea Scriitoriilor din România numără 2600 de membri. Dintre aceștia, astăzi 740 au participat la vot la cele 17 filiale din teritoriu și una la Chișinău, iar 660 dintre ei l-au votat pe Varujan Vosganian în funcția de președinte, pe locul rămas vacant prin decesul lui Nicolae Manolescu. Nu mai știu forma de acum a Statutului USR, acesta a fost modificat de cîte ori a avut chef vechea conducere, așa că nu-mi dau seama dacă alegerile sînt valide. Reprezentative nu sînt. La alegeri au participat 28, 40% din membri, iar VV a primit 24, 80% din numărul total de membri. La filiala Craiova au votat de pildă 48 din 120 de membri. Nu știu dacă Văru Jan, îi spun așa din simpatie, a declarat ceva!

Acest articol a fost publicat în Fără categorie. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

26 de răspunsuri la Alegeri la USR & USR!

  1. eduardantoniu zice:

    Felicitari USR (cred ca noua presedinta va candida si la presedintia Romaniei dar nu stiu atunci deja cine mai face traba – buna – atunci la Campulung Muscel parca, in locul dumneaei), rusine USR (pe altcineva inafara de Varu’ Jan n’ati mai gasit?).

    Apreciat de 1 persoană

  2. Florin zice:

    Penibil individ. Vă amintiți cum îl miruia Grațiela în parlament?🙂

    Apreciat de 1 persoană

  3. Virgil zice:

    am urmarit-o de la inceput pe Elena Lasconi. Cu neincredere la inceput dupa care vazand ce face (si asta din surse locale) am inceput sa o simpatizez. neincrederea a fost foarte mare in special tinand cont de ce buh are partidul din care provine (Barna si Drula ) . Insa una e sa fi primar si alta e sa fi presedinte . Si Iohanis a fost bun primar 😛

    Nu discut despre celalalt USR ca stiti dumneavoastra mai bine

    Apreciat de 1 persoană

  4. Costel Drejoi zice:

    La numele de botez Văru’ Jan eu îl adăugasem și pe cel de familie, mult mai puțin măgulitor, dar asemănător, din punct de vedere fonetic, cu originalul. Și anume: Guzganian…

    Apreciat de 1 persoană

  5. Scepticus Scepticus zice:

    Sa vezi acum dezlănțuita media aservita puterii (cam 95%). Cum sa candidezi impotriva eroului ăă, ăă?

    Doamna Lasconi trebuie s-o ia de jos, sa meargă prin tara sa repare ce-au stricat Drula si Barna, iar ultimul va sta la Bruxelles și Strasbourg huzurand și aprobând toate tampeniie si escrocherile lui Frau van der Lier.

    Apreciat de 1 persoană

  6. alin7130 zice:

    In timpul pandemiei am avut o adevarata polemica cu dl Guzganian, omul fiind antivaccinist si ” antibotnitar” feroce. Dupa primul schimb de replici, mi-am dat seama ca e inutil sa continui cu argumente logice si am trecut pe stilul Divertis. Am ras de el , amintindu-i si de treaba cu mirul a toate protector. In ciuda ironiilor, nu m-a blocat si, cu treaba asta, a crescut in ochii mei. Mi-a devenit chiar simpatic.

    Apreciat de 1 persoană

  7. Hopernicus zice:

    Deci nu figura marelui critic ii tinea in frau si pe picior gresit pe marii luptatori, vizionari si democrati din USR, ci asa le era si le este

    Apreciază

  8. Hopernicus zice:

    felul. De toata rusinea!

    Apreciază

  9. Anonim zice:

    Deci USR scriitori nu vrea schimbare de nici un fel, ba din contra. Mai sunt tineri pe acolo?

    Apreciază

Lasă un comentariu