După Colectiv, Ponta a demisionat…


…deși, evident, nu putea fi direct vinovat. Nu, pe Ponta nu l-a apucat un zdravăn puseu de vinovăție și rușine, a demisionat presat pe de o parte de Dragnea, care se visa șeful partidului – și a ajuns repede! -, pe de alta de protestele organizate de „societatea în civil”, care trebuia să-i ofere lui KiWi „guvernul mieu”. Pe care l-au și oferit și simțim și acum efectele acelei guvernări improvizate, desigur și ale celor care au urmat. Acum, văd că nu demisionează nimeni. Normal, KiWi are „guvernul mieu” și nu-l preocupă că e unul cu totul imbecil. Iar lui Mandolină se pare că nu-i rîvnește nimeni posturile „pe linie de partid și de stat”. Sau poate nu-s destui morți în catastrofa de la Neamț ca să demisioneze cineva. Deși totuși este vorba despre un spital, despre o secție de ATI, nu de un club improvizat.

De la Colectiv încoace, tot ne spun ce măsuri minunate se vor lua pe linia intervențiilor medicale de urgență. Ce măsuri s-au luat ne dăm seama din faptul că medicul cu arsuri pe aproape toată suprafața corpului a fost transportat urgent la un spital din Belgia. E minunat că s-a găsit soluția aceasta, omul a dat dovadă de un eroism rar în zilele noastre. Dar cum rămîne cu modernizarea secțiilor de mari arși din spitalele românești, cu noile secții și celelalte promisiuni ale guvernanților succesive. În ce stare este întregul nostru sistem de sănătate se vede și după presiunea la care sînt supuse secțiile ATI la circa 10.000 de cazuri noi pe zi. Îmi e și groază că am putea ajunge la numărul de infectați la cifrele din Italia, Franța, Germania…

În opinia mea, nici măcar nu este suficientă demisia Mandolinei, a guvernului său de incompetenți corupți, a lui KiWi, a vinovaților direcți, ci ar trebui să demisioneze, retroactiv, toate guvernele anterioare! Și, în fapt, ar trebui să încapă toți pe mîna Justiției. Nu le e destul că sînt hoți și incompetenți, par să aibă și instincte criminale, unde nu le iese cu covidul și bolile cronice, lăsate complet de izbeliște, se trece la foc… Ar fi mai onest să ne împuște naibii. Dar poate sînt sadici și vor să murim în chinuri.

Acest articol a fost publicat în Fără categorie. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

21 de răspunsuri la După Colectiv, Ponta a demisionat…

  1. Constantin Arcu zice:

    În sănătate se bagă bani, însă din păcate mulți se pierd în malaxorul corupției. E o boală care s-a cronicizat, pentru că nimeni nu răspunde (sau, mă rog, prea puțini).

    Apreciat de 1 persoană

  2. eduardantoniu zice:

    Daca Draga Olteanu Matei ar fi ramas si asara acolo, atunci s’ar fi putut sa nu se stie.

    Cine a putut avea ideea stupida a unei candele in spital? Numai de incendii casnice in Pacurari (cartierul iesirii de vest a Iasului) am mai auzit sa fie de la candele.

    Am auzit asta noapte la 1:30am avionul dr. Denciu fiindca iar nu puteam dormi de cocalarii manelisti de jos – si din cauza unui tantar. Nu inteleg de ce a trebuit sa zboare tot via Otopeni, mai ales in situatia lui. Pana sa ne ia Bucurestiul Blue Airul si noua si Clujului si Timisoarei – se putea zbura DIRECT de la Iasi la Bruxelles.

    Apreciat de 1 persoană

  3. ontelusdangabriel zice:

    ***// încât e un miracol fiecare clipă/ acela spune firesc Doamne ajută/ ceilalți se revoltă/ pulsiunea furiei/ poetul nu zicea degeaba să rămâi la toate rece/ din carne și oase ești însă făcut/ iar când iraționalul se adună grup/ tocându-te/ schimbarea te conduce spre congelare/ inert apoi/ după cum se întâmplă și topirea/ inert apoi/ nu dai curs elaboratei tehnici a diversiunii/ faci o gestiune la milimetru a libertății/ te mai consolezi cu media/ inepuizabilă/ mai tragi și-un urlet/ îți convoci tăcut antecesorii/ și râzi/ și te-ntuneci/ și oricum tăcerea va câștiga partida/ cu oricine/ ceasul n-are inimă

    Apreciază

  4. Poetry855 zice:

    pana prin anii 76, cand eu eram copil si am facut operatia de apendicita, stiu ca in spital se gaseau medicamente, calmante, tot ce era nevoie, la nivelul acelor ani. nu stiiu, dupa 78, dupa celebrul congres ce a mai fost. dar imi aduc amitne ca in fiecare salon era un dulap de sticla, unde, asitente,le aveau acces. acolo era vata, era spirt, iod, si pansamente. orice era nevoie pentru ca, in caz ca pacientul avea probleme colaterale, marunte, asistenta sa se paota descurca singura. apoi, in 2000, la Bucursti fiind, nu in Braila, ca prima data, a fost nevoie sa imi cumpar singura tot ce era necesar tratamentului post operator. tot. si era spital mare. Anul acesta am fost internata la Monza. incomparabil cu orice, din Ro… asa ca, parerea mea este ca in afara catorva spitale spitale private, nici acelea toate, situtia este critica. 😦 Tg. Neamt! nici nu indraznesc sa ma intreb cum arata WC-rile acolo

    Apreciat de 1 persoană

    • După 78, a început criza finală a vechiului regim, Ai mai prins coada relativei bune aprovizionari. In sinstra iarna 1984-85, cînd de la o viroza lungita peste o luna era sa ramin surd, sansa mea a fost ca cel mai bun ORL-ist de aici, pe care il stiam din fericire, a reusit sa ma interneze la spitalul CFR, la un discipol de-al lui. In anii 80, numai spitalele departamentale, CFR, Militare, MAI, mai aveau medicamente…

      Apreciat de 3 persoane

      • Poetry855 zice:

        da, asa e. intrebarea este de ce ne-am intors in acelasi loc? cum e posiibil ca toate guvernele care s-au perindat dupa 89 sa accepte mizeria si saracia din spitale? adica ala era un dictator nebun care a distrus si imbolnavit prin infometare, frig, tristete. dar astia? toti. chiar asa? acelasi intuneric pentste noi. invatamantul, sanatatea, legislatia. ne taram in continuare

        Apreciat de 2 persoane

      • Situația nu e chiar simetrică, tunci era penurie reală, acum existp buget al sănătpții din care se furp într-o nebunie…

        Apreciat de 2 persoane

  5. McStronțiu zice:

    Primul responsabil e primul om în stat!
    (Ciudată limbă: stat, a sta).

    Apreciat de 1 persoană

  6. George Tudor zice:

    După alegerile din luna asta, va fi alt guvern , asa ca ăsta de acum e ca si demisionat.
    Demisia ministrului pentru că un Dorel de-al lui a comis-o „e un gest”, valabil pentru lumea în care există încredere în guvernare, politică, stat scl. Ceva de construit în veac și de dărîmat intr-o zi.
    Abia așa se vede rostul esenței divine a regalitatii: religia e mult mai rezistenta decît guvernarea, „Imparatia lui Dumnezeu” e mai tare decit toate cele omenesti, oricum s-a chemat Dumnezeu.
    Fața de aceasta, laica președinție are un handicap insurmontabil acolo unde religiosul domina cea mai mare parte a populației.
    După 1989, a apărut puzderie de biserici, mănăstiri, schituri; în școli, spitale și cazărmi, au apărut capele de rugaciune, iar Religia e materie scolara pina la bac.
    Am apucat-o spre modernizare prin arhaizare. Iar arhaică, la noi, e mimarea. Brusc, toți devin religioși, cum și anti ceva ori corecți politic.
    Le facem „La oha” cam pe toate. Cînd se produce nenorocirea, ne vaitam soarta, nu mintea – ori cautam repede vinovați care să plătească, sa ne putem împăca pe mai departe cu noi înșine.
    Hai ca, la cît de păguboasă e politică asta populara, chiar avem noroc c-o patim urît așa rar. De-aia nici nu schimbăm ceva, merge si asa…

    Apreciat de 4 persoane

    • Sigur că merge, din incndiu în incendiu, pate vine și vreun cutremur,,,

      Apreciat de 1 persoană

      • George Tudor zice:

        Pai, zelul e doar la nivel de conducere, Doreii nu se omoara cu firea, trag de ele cit pot.
        Cît privește autostrăzile, cred că sumele hotărăsc totul, că e bătaie pe ele, și mai are și Vestul interes pe-aici.
        Fără Legea Vasile Lupu, aia cu reforma agrară , aveam toate autostrăzile gata pînă acum. Dar, odată apropitar, românu știe sa-si apere interesul, ba mai are si ajutor de la priceputi – ca cum sa faca mai multe parale cu pamintul vindut la stat.
        Catavencii dădeau o birfa-beton: cum ca-n spatele incaparinarii unui singur proprietar de casa, stătea tocmai primarul general de atunci, Videanu. De-aia nu se mai termina Podul Grant nou.

        Apreciat de 1 persoană

      • Ehei, cîte cazuri de „delict de inițiere” nu sînt! Nu doar primari, fie ei și generali, dar și minștri ai transporturilor, de la Mitrea la fătuca aia promovată de alt om cinsitit, mă refer la Popeye…

        Apreciat de 1 persoană

    • George Tudor zice:

      Mai e o belea aici, omul zelos la datorie.
      Spitalul ala era în curs de amenajare ca suport COVID 19. Trebuia făcut tac-pac! Mi-am amintit o carte a lui Curticeanu, unde spunea cum a curatat Dinca „Te-leagă ” Dealul Spirii” într-un uikend. Zisese Ceausescu, vineri, că voia să nu mai vadă decît teren neted luni, sa poata-ncepe construcția Casei Poporului. Iar zelosul Dincă a organizat militareste operațiunea, de se freca Ceausescu la ochi, nu-i venea să creadă că fusese posibil, că aruncase și el o vorba, ca un adevărat conducător.
      De-acolo vine atotputernicia termenului-limita, îl faci și pe dracu sa-l respecți c-altminteri, te da afara si cheamă altul la malaiul ala gustos.
      Pe unde-i luat foc, era – pare-se – și oarece tub de oxigen pentru sudat, bașca instalatiile de ATI. Flacăra mai lipsea.

      Apreciat de 1 persoană

  7. Cred că am nimeeit o problemă reală. Cotidianul și Romțnia Curată au preluat postarea, iar statisticile blogului au explodat, mai ales datorită acestui text, 356 vizualizpri pe oră@

    Apreciat de 1 persoană

Comentariile sunt închise.