GRAUR confirmă plagiatul Laurei Codruța Kovesi!


kovesi

Grupul pentru Reformă și Alternativă Universitară (GRAUR) din Cluj confirmă printr-un comunicat de astăzi publicat pe site-ul propriu, plagiate.ro, că teza de doctorat a șefei DNA este produsul (și al) unui multiplu plagiat. În cursul lunii octombrie, pe site va apărea dosarul complet de analiză a acestui plagiat. Din cîte știu eu, pînă acum, GRAUR nu s-a înșelat în niciunul dintre sutele de cazuri de plagiat aduse la cunoștința publicului. Poate era bine ca asociația să se fi sesizat acum cîțiva ani, dar mai bine mai tîrziu decît niciodată! Atașez linkul către comunicat și de asemenea, pe cel către pagina de deschidere a site-ului!

http://www.plagiate.ro/Ro/ro.first.htm

Dă clic pentru a accesa 160927.Comunicat.de.presa.pdf

Acest articol a fost publicat în Fără categorie. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

18 răspunsuri la GRAUR confirmă plagiatul Laurei Codruța Kovesi!

  1. eduardantoniu zice:

    Ce bine. Sa arat si la un forum de canadieni, in care una din Romania zice ca’i manevra politica pre-electorala si vorbeste criptic: Iohannis, ceva cu apa calda, meci mare si blitzkrieg.

    Apreciat de 1 persoană

  2. Dana (Mara) zice:

    Mie imi pare rau daca se confirma si ii afecteaza cariera. Mi-a placut ca nu s-a lasat intimidata nici in cazul spionilor, desi pe final s-a cam fisiit ancheta, probabil sint presiuni mari sa fie musamalizat cazul.

    Apreciat de 1 persoană

  3. Olga Ronai zice:

    Admitind ca sefa DNA ar fi descalificata, schimbarea ei din functie ar duce la desfintarea DNA si la incetarea cercetarii in dosarele de coruptie care au compromis personalitatile publice care conducator statul roman?

    Apreciat de 1 persoană

    • Ce are furtul ei academic cu functionarea unei institutii?! DNA a existat înainte de ea și va exista și după ea…

      Apreciază

    • Olga Ronai zice:

      ‘graur’ nu este organizatia serioasa, plagiatul Laurei Codruta Kovesi n-a fost dovedit, auto denuntul lui Ghita, deputatul acuzat de DNA de acte de coruptie, este calificat drept semn de disperare, vei care-i tin partea pot fi numarati pe degete, Antonesei Liviu fiind primul in ordine alfabetica.

      Apreciat de 1 persoană

      • Stimtă Domnă, GRAUR a dezvăluit peste 300 de plagiate și nu s-a înșelat niciodată! Cît îl privește pe Ghiță, nici n-am comentat utodențul lui, deși mi se pare sinucigaș, ba chiar și nasol pentru prietenul său Ponta! Aceeași comisie, creată pour cause, albindu-l și pe el, ni doar pe Kovesi. Dar, înțeleg foarte bine, cu fanii nu te pui! Din păcate, cu fani nici justiție nu se face, ceea ce este mult masi grav!

        Apreciază

  4. larsen elena zice:

    rationament corect ! Nenorocul nostru , cu situaltii lamentabile si oameni fara demnitate

    Apreciază

  5. corina1111 zice:

    indraznesc cu o intrebare: daca se dovedeste ca un profesor universitar a plagiat, acesta isi mai poate pastra titlul? Exista un cod deontologic in aceasta privinta? Mai concret, am un caz, in care o tanara foarte inteligenta a facut multe referate la solicitarea profesorului ei. Dupa o perioada, profesorul scoate o carte, iar tanara isi descopera lucrarile inserate in carte. Multumesc anticipat.

    Apreciat de 1 persoană

  6. Dino TUDOR RA zice:

    Nu cei care au plagiat sunt de vina! Sistemul este cel care da titlul. Politicul decide ca daca ai, tzi se majoreaza salariul! Asta da in socialism si nu in capitalism.
    Faptul ca-tzi dedici luni de zile sa citesti si sa copiezi devi DOCTOR in materie?
    Cu ce au venit nou si ceilaltzi nu stiu? Ca a organizat materialul stiut, da este o munca!
    De aceea ii dai un titlu si DOCTOR? Marie Curie a avut titlul asta? Tata mi-a spus ca nu.
    A fost Dr. Radiolog si a facut cursurile de fizica nucleara cu SAVANTA.
    Sunt fugit din tzara din 1969 si traiesc la o departare de 2 oceane si 2 continente, LA, CA.
    Olandezul MIES VAN DER ROHE a spus despre arhitectura – inventezi in fiecare zi alt detaliu?
    Eu am avut coleg care a terminat arhitectura la BERKELEY. L’am intrebat ce studii are (la meserie sub mediocru). Pai am Masterul. Care tzi-a fost lucrarea de Diploma? XYZ. Eu: cate planse ai produs si ce format? Pai nu, am scris 180 de pagini despre subiect. Bine, de unde a cules aceste pagini, deorece in afara de San Francisco ce a vazut chinezul?
    Deci dece nu admitem ca totul este copiat? Batranul Iorga ce a scris, nu a invatzat la SORBONA?
    Adica a pus pe hartie lucrurile din vant? Invatzatul nu este un PLAGIAT?
    Cand MOSES a spus cele 10 porunci nu a copiat experientza, adica a tras concluziile?
    Dece aceasta cearta? A PLAGIAT. Ce este CLONE. A facut o oiae – copie al alteia.
    Da, dai un titlu unuia care aduce ceva, nou, ceva iesit din comun, dar sa dai titluri pe banda rulanta? Nu recipientul este de vina, ci cine a stabilit sistemul.
    Batranul Einstein a spus : Imaginatzia este mai mult decat cunoasterea. Eroul meu este Richard Feyman care a spus: ador lucrurile care nu se potrivesc, sa le fac sa se potriveasca trebuie sa gandesc (parte din Proiectul Manhattan si final professor la Caltech – Pasadena).
    Nu stiu daca v’am convins ca totzi suntem plagiatori. Si atunci dece-mi trebuie sa apelez la XYZ sa-mi spuna ca a plagiat? Pai cand scri, alfabetul nu este copiat? DT

    Apreciat de 1 persoană

    • Eu credă că are și plagiatorul vina lui, că nu-l putem scoate nevinovat! În rest, faceți o confuzie între acumularea istorică a cunoștințelot de către umanitate și plagiat…

      Apreciază

  7. corina1111 zice:

    Eu cred ca trebuie definit cuvantul plagiat. Se pare ca multi nu stiu ce inseamna sa stai ore (zile, nopti, saptamani si luni, uneori chiar ani) in cercetare (adica in studiul a ceea ce inseamna confirmarea originalitatii ideii tale). Ma rog, dupa aceea, sa vezi ca vine unul sau altul si pune pe hartie ceea ce tu ai gandit ani si ani, de parca ar fi a lui. Cum sa nu te urci „pe pereti”?

    Apreciat de 1 persoană

  8. Pingback: Rectorul UTV, plagiat cu repetiție! Iar UTV trebuie să stabilească plagiatul Dnei Kovesi! | @ntonesei's blog

Comentariile sunt închise.