Să mai lăsăm prejudecățile!


8747_L655-1KUm1

 

untitled

Acum vreo trei săptămîni s-a blocat notebook-ul. Dus la depanare, a fost deblocat, dar am primit și vestea proastă că hardul poate crăpa oricînd în următoarele șase luni. Cum de pe pc-ul mare nu intru pe net, îl folosesc mai degrabă ca depozit, la vizionat filme și ascultat muzică, exista riscul să rămîn oricînd neconectat, or internetul devenit nu doar un mijloc indispensabil pentru ocupațiile mele, ci și un fel de dependență. Acum, e drept că ASSUS-ul meu și-a făcut datoria cu vîrf și îndesat și nu în condițiile de mediu cele mai bune. Numai cît păr de motan a scos depanatorul din el cînd l-a reactivat provizoriu! Ieri, am plecat cumpărături, neuitînd acasă numeroasele mele prejudecăți: că de la notebook nu mă pot întoarce la laptop; că orice sculă de natura asta trebuie să fie neagră; în fine, că nu iau ceva care are instalat orice alt program decît Windows 7 sau Windows XP Profesional, cu care am tot lucrat. Numai că socoteală de-acasă nu s-a potrivit cu cea de la tîrg! Nici un notebook nu avea intrarea pentru internet prin cablu, iar adaptoare există în principiu, nu și în magazine. Așa că m-am întors cu gîndul la laptop și m-am tot uitat prin uriașul magazin. Bun, laptop să fie, dar alb? Pentru că cel mai mult din bogata ofertă mi-a plăcut un Toshiba Satellite – alb ca zăpada, indiferent dacă folosim termenul în sens propriu sau metaforic. Și alb a rămas! Cît privește programul, absolut toate sculele din magazin erau echipate cu Windows 10. Nebunia este că față de toate zvonurile auzite, se dovedește un program foarte bun și mai mult decît prietenos. Dacă și puțina mea pricepere, ajutată prin mail de prietenul Marian, a fost destulă pentru a seta tastatura pre rumănește, ea fiind de la mama ei așezată în Turkish Q! Sînt mulțumit de această unealtă, așa că gîndesc s-o protejez de blana lui Marco Polo măcar închizînd capacul la culcare!

Acest articol a fost publicat în Ceea ce cred. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

22 de răspunsuri la Să mai lăsăm prejudecățile!

  1. Natasha zice:

    Cine este destoinicul tau prieten Marian?…nu mi-l poti recomanda si mie pentru vreo depanare? sau el nu lucreaza decit cu par de pisica?

    Apreciat de 1 persoană

    • Liviu Antonesei zice:

      Stai, confunzi doua persoane – cel care a depanat notebook-ul, de jos de la un atelier si pe cel care m-a indrumat la setare, care este chiar vechiul noatru prieten Marian Alu Popa!

      Apreciază

  2. Sa vedem cit se pastreaza albul ca zapada!

    Apreciat de 1 persoană

  3. d.p. zice:

    f.utile inf. !

    Apreciat de 1 persoană

  4. magda ursache zice:

    Iti doresc din suflet ca noua sculă ,sa scrie Bine!Si sa fii citit Bine!magda u.

    Apreciază

  5. magda ursache zice:

    E o virgulă in plus ,dar urarea e aceeasi.magda u.

    Apreciat de 1 persoană

  6. cvm zice:

    Viață lungă lui… cum îl cheama? Că-i trebuie un nume
    Îl așteaptă munci grele, mai mult ca sigur. Și stăpânului, multă sănătate și voie buna!

    Apreciat de 1 persoană

  7. eduardantoniu zice:

    Cati ani te’a tinut ASSUS-ul pana acum, Liviule?

    Pe mine, primul ACER, cu XP, 4. Nu s’a mai „aprins” ecranul. La magazin mi’au zis ca mai ieftin ies cu un laptop nou decat inlocuind ecranul. Asa ca Vista asta il am de 7 ani deja. Am fost zelos la curatat tastatura si de atunci, de acasa, scriu doar din mouse. Cand se duce si laptopul asta, o sa car si io cu mine Dell Inspironul de la munca, asa cum fac mai toti acolo. Avem si Toshiba acolo, unul chiar lent, ceea ce nu e rau la teste.

    Aveam 8.1 acolo. Acum doua luni, reluandu’mi locul dupa raportul zilnic de activitate la munca, ma trezesc ca laptopul intrase in aducere fortata la zi la 10. 2 ore pierdute. De aproape un an refuzam invitatiile, urmand sa aduc la zi abia dupa terminarea unui proiect. In weekendul acela au patit asta mai multi in lume. Ce aveam in comun? Nu eram langa laptopuri. Unul, intr’o ora, cat avea numaratoare inversa, a reusit sa sune la Microsoft, a refuzat preluarea controlului la distantza de catre ei si a gasit pe web cum sa scape de adus la zi.

    Am sa arat linkul cu Luiza Zan si cvartetului de coarde ConTempo. S’ar putea sa o stie pe Maria Zan. Ei sunt conservatoristi bucuresteni promotia ’95, din ’98 in Irlanda, de 15 ani ansamblu rezident al consiliului municipal Galway iar de un timp chiar si al TV de stat irlandeze.

    Apreciat de 1 persoană

    • Liviu Antonesei zice:

      Nu ma pling de ASSUS, a tinut sapte sau opt ani. Inainte de asta, am avut un laptop Fujistu Simens, care inca merge, dar il foloseste altcineva. De pe el scriu acum… Trebuie sa fie de prin 2001 – 2001…

      Apreciază

  8. Anca Vlase zice:

    Bunicule, si io mi-am luat pc nou tat bicoz ala vechi o decedat subit. Si tat Windows 10 are instalat…si inainte s´apuc sa platesc prima rata o luat-o p´aratura bicoz windows 10 e o porcarie.Cred ca mi s-o stricat pc-ul de 5 ori in prima luna, ii disparea butonul de start din bara de jos, ase, de nebun:)
    Mie mi-l repara online sotul lu´ Coca. Dureaza 15 minute sa-i dea de cap… da´ numa´ un dibaci poate face asta. Zic, pa cand i´ avea nevoie 😛

    Apreciat de 1 persoană

    • Liviu Antonesei zice:

      Vad ca eu n-am probleme cu W 10, e drept e abia a treia zi… Ba chiar mi se pare foarte prietenos fata ce auzisem despre el…

      Apreciază

  9. vasilegogea zice:

    Să-ți fie de folos!
    La urma urmelor, și cînd scriam cu creionul (mai scriu, încă, poezii și proză) tot trebuia ascuțit din cînd în cînd, pînă nu mai rămînea aproape nimic din el și trebuia să-l înlocuiesc. Și atunci, parcă se rupea ceva din mine!
    Eu nu am laptop, nici telefon sofisticat, astfel că sunt ”fixat” la masa se lucru, lîngă PC, pe care am instalat windous 7. Și merge! Wireless!

    Apreciat de 1 persoană

    • Liviu Antonesei zice:

      Multumesc frumos. Poeziile si eu le scriu in continuare de mina… Desi bat la masina din clasa a X-a!

      Apreciază

Comentariile sunt închise.