George Banu: „Am plătit cu viața mea pentru a vedea teatru altundeva”


Acum vreo patru ani, cînd marele critic și teoretician de teatru George Banu împlinea 75 de ani, excelenta revistă SpectActor i-a dedicat un foarte consistent număr aniversar. Între altele, era publcat acolo, un interviu acordat poetului Nicolae Coande, coordonatorul revistei. Reiau interviul din LiterNet, platforma culturală care l-a preluat imediat. Am și revista în întregime în format pdf, dacă cineva o dorește să mă anunțe și o expediez prin mail. Blogul meu e în criză de resurse și nu o pot posta…

https://atelier.liternet.ro/articol/17130/Nicolae-Coande-George-Banu/Am-platit-cu-viata-mea-pentru-a-vedea-teatru-altundeva.html

Acest articol a fost publicat în Fără categorie. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

3 răspunsuri la George Banu: „Am plătit cu viața mea pentru a vedea teatru altundeva”

 1. Un interviu foarte interesant. Mulțumim mult pentru generozitate! Dacă mi-l puteți trimite via mail, eu mi-aș dori acel pdf.
  Mulțumiri, din nou, domnule profesor!

  Apreciat de 1 persoană

 2. Anonim zice:

  Viața e în altă parte cînd nesinceritatea e șansa supraviețuirii. Că e doar mimare, ori de-a dreptul minciună, masca aceasta de oxigen se lipește de față, devine față. Din modus vivendi, devine rațiune de a fi într-o lume pe care crezi c-ai înțeles-o și de aceea nu-ți place.
  Doar în aceasta cheie sînt de acord cu JJ Rousseau – că omul e bun de la natură dar societatea îl corupe. De aici, ironicul paradox al deplinei realizări personale, ca eșec total.
  IR

  Apreciat de 1 persoană

Comentariile sunt închise.