Altfel despre Schengen


De cîte ori se apropie o ocazie care ne-ar putea inegra în Spațiul Schengen, numele orășelului din Luxembourg apare mai des în media decît cel al petrolului și gazelor, dar anul acesta parcă numărul de apariții încă a sporit. Bun, presa noastră pe toate canalele preia sau povestește comunicate oficiale, uneori se pune pe pariuri și ghicit. Din acest motiv voi prelua două texte complet diferite de ceea ce citim de obicei și,, pe deasupra diferite între ele, unul aparține istoricului clujean Radu Mârza, căruia i-am mai preluat texte, celălalt e rctras din cea mai bună revistă de umor și satiră de la noi… Din motive diferite, le-am citit pe ambele cu mare plăcere. Ceea ce vă doresc!

https://www.catavencii.ro/ce-ne-cer-austriecii-pentru-schengen-si-ce-trebuie-neaparat-sa-le-dam/

Acest articol a fost publicat în Fără categorie. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

18 răspunsuri la Altfel despre Schengen

 1. Amalia Achard zice:

  Nu-mi amintesc bine, dar cred ca Austria a fost prima tara straina în care am pus piciorul. Si am iubit-o.
  Ca intra sau nu România în spatiul Schengen, mi se pare mai putin important, dar când aflu (si de 30 de ani numai asta aud) ca unul sau altul profita de naivitatea românilor si-i santajeaza, zic si eu precum Catavencii: …

  Apreciat de 2 persoane

 2. Julien Caragea zice:

  Pe înțelesul meu, de băiat de la țară, treaba-și vine cam în felul următor:
  Vine unul și (cu complicitatea unui locatar „sărac cu duhul”) îți șutește tot ce se poate din casă, ba încă și de prin cele acareturi, din grădină… Și, pe urmă, nu-ți dă voie nici măcar să ieși pe uliță…

  Apreciat de 3 persoane

 3. advasiliu030448 zice:

  Părerea Caravencilor e preferabilă 🥲

  Apreciază

 4. Anonim zice:

  Dar de ce sa nu hotarasca Ungaria cine intre-n Vest, ci Romania? Austria se simte aparata de verisoara ei imperiala.
  Sa le propunem sa intre doar Ardealul, ca sa nu mai fie opozitie. Apoi, ori se uneste Ardealul cu Tara, ori cu cine-o vrea el.
  IR

  Apreciat de 1 persoană

 5. auracreitaru zice:

  Mi -a plăcut mult articolul domnului Radu Mârza, cred că am fost confiscată de peisajul literar despre Austria, despre care am o impresie deosebit de plăcută ca turist și vizitator de locuri și arte frumoase. Cât despre intrarea „in Schengen”, o percep ca pe o complicație politico-economica, greu de descalcit de „purtătorii” noștri de cuvânt in exterior. În plus, cred că ar fi necesară o legislație convențională privitoare la migrație vis-a-vis de poziția celor 3 țări „vinovate” de la poarta schengen.

  Apreciat de 1 persoană

Comentariile sunt închise.