Dumitru Ungureanu: Rockin’ by myself (2017-2020), Akakia, 2022


Tocmai am primit de la Radu Lupașcu vestea apariției unul nou volum din seria pe care scriitorul Dumitru Ungureabu o dedică muzicii rock. Dacă vederea m-ar fi ajzoutat mai mult, aș fi scris o prefață la această remarcabilă apariție editorială. Sper că se va reolva chestiune, că voi citi cartea și voi putea scrie o cronică. Reiau comunicatul editurii cu toate detaliile privind apariția.

Am scos din tipografie Rockin’ by myself (2017-2020)!

Ediţia de toamnă a Urban Blues Fest, oferă publicului pe lângă muzica rafinată şi experienţa sonoră de calitate, o vastă ofertă de produse culturale. În fruntea listei de propuneri se numără trei lansări de carte, urmate de sesiuni de autografe.

 În seara de sâmbătă, de la 20.45 va avea loc lansarea cărţii “Rockin’ by myself (2017-2020)” de Dumitru Ungureanu

Dumitru Ungureanu cucereşte prin mărturisirile sale o poziţie singulară în literatura românească. Opţiunile şi bucuriile sale muzicale coincid de multe ori cu ale subsemnatului şi cu ale multora dintre cititorii revistei noastre virtuale, Arta sunetelor. De aici rezidă explicaţia succesului de vânzare al precedentului volum din seria Rockin’ by myself, ce adună eseurile scrise de autor între anii 2013-2016 şi publicate la rubrica susţinută din anul 2005 în Suplimentul de Cultură al Ziarului de Iaşi, co-editat împreună cu editura Polirom.

Titlurile alese pentru aceste eseuri exprimă, de cele mai multe ori metaforic, acea conjuncţie fericită dintre starea personală a momentului muzical, trăit, gustat, îndelung cercetat şi mesajul (in)direct al muzicii, de oriunde şi din orice mediu de stocare ar fi captat pentru eternitate.

Radu LUPAŞCU

(editorul colecţiei Vibraţii singulare)

Rockin’ by myself este o incursiune secvențială în universul fenomenului rock, care cucerește prin franchețea sublimată a expunerii și impune prin substanța remarcabilă a conținutului.

Florin BĂLĂNESCU

(autorul prefeţei)

Urban Blues Fest primul festival dedicat bluesului din Bucureşti, se va desfăşura în excelenta locaţie The Pub Trocadero, de la Universitate, în zilele de 14, 15 şi 16 octombrie 2022 şi îi va aduce pe scena clubului din centrul capitalei, în postura de cap de afiş, pe Gianluca D’Alessio (Italia), Ride On Band (Bucureşti) şi Burning Blues Band (Timişoara). Acestora li se alătură mulţi alţi artişti de valoare, în trei seri cu tematică individuală: seara de vineri va fi fusion, sâmbăta va reveni bluesului, iar duminică scena va aparţine chitariştilor virtuoşi.  

Dumitru Ungureanu – Rockin’ by myself 2017-2020

Ediţia de colecţie. Editura Akakia, octombrie 2022.

Format 130/200 mm, broşat; Pagini 364, color. Preţ = 39 lei.

ISBN 978-606-9686-24-9

Cartea poate fi comandată înainte de lansare la: radu.lupascu@gmail.com

Acest articol a fost publicat în Fără categorie. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

8 răspunsuri la Dumitru Ungureanu: Rockin’ by myself (2017-2020), Akakia, 2022

 1. Poetry855 zice:

  multe generatii au fost sub vraja muzicii bune
  asa ca, sunt un must have, volumele
  felicitari

  Apreciat de 1 persoană

 2. eduardantoniu zice:

  Burning Blues Band – supergrup, Bogy Nagy – vocal (Pro Musica), Zolt Szabo – chitara, Levi Molnar – tobe (ambii fosti Survolaj), Stefan Czifrak – bass (Implant pentru Refuz)

  Apreciat de 3 persoane

 3. Felicitări! Mult succes!

  Apreciat de 1 persoană

Comentariile sunt închise.