Iar eu sînt Marco (5)


Iar eu sînt Marco (5)

Iar voi scrie eu în locul lui Ave, deși a trecut de patru luni, a rămas tot cam sfios. N-ar fi putut să se laude că în ziua aniversară a primit un toiag nou, unul mai lung și mai robust. Ar putea fi ultimul său baston, dar cum crește așa de repede, n-aș pune mîna în foc pentru asta. Cel nou a fost adus de femeia care stă de vorbă cu noi, dar n-a vrut să spună de unde l-a procurat. Oricum, e perfect rotund, neted și mai gros decît degetul mare al omului care stă de vorbă cu noi. Acesta a spus că trebuie să se apuce de căutat un vas mult mai mare, un vas de copăcel…

Nu sînt deloc invidios cînd Ave primește daruri, mă bucură cînd îi este cît mai bine. Și ca sa fiu sincer, eu primesc daruri de aproape 13 ani. Chiar azi, omul care stă de vorbă cu mine mi-a luat hrană uscată, hrană umedă și un sac mare cu așternut de siliciu,,, Țin mult la Ave. Dacă ar alerga, dar el nu mișcă decît frunzele, și dacă ar avea blană, l-aș socoti un motan, un frate. Dar un fel de frați tot sîntem. Îl rog pe om să pună o fotografie cu Ave, să se vadă cît de  mare s-a făcut….

Acest articol a fost publicat în Fără categorie. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

6 răspunsuri la Iar eu sînt Marco (5)

 1. Nu primește bine un cadou, că deja visează la altul. Nu-i drept!

  Apreciat de 1 persoană

 2. Un Grădinar zice:

  Cu îndrăzneală vă anunț că „bradul dumneavoatră de Crăciun” va fi nevoit natural tam-nisam să-și ia curînd zborul ca orice prunc din analele omenirii terestre. Deocamdată mai merge ! Dar repede se impune stalinist (nu doar!), un ghiveci mai mare, pămînt hrănitor și pînă, pînă la zbor, o frumoasă și perfectă gaură în tavan, cu acordul vecinului sau al Cerului Binevoitor. Superbe-s aripile Lui Verzi, Verzi de Tot și de Vis ! într-o bună zi El va pleca, motanul va rămîne. Ce Ciudat : motanul „om” Liber va rămîne (închis) în apartament, copacul rădăcinos se va plimba pînă la urmă, găsind un Spațiu mai mult decît Vital și Deschis. Balcon aveți ? Libertatea se mai poate amîna un pic ! Mă scuzați, am o idee superbă, zic eu : plantați-l cu evlavie și dragoste și umor la mormîntul părinților călători.

  Apreciat de 1 persoană

  • Păi, vasul mai mare e deja ăn plan…. Există și balcon. În rest, cum ămi va fi norocul… Totuși, palmierul dintr-un apartament prieten, s-a oprit la vreo palmă sub tavan…

   Apreciază

 3. alin7130 zice:

  Eu aș cere, (prin e-mail eventual) sfatul unui specialist. Am un ficus care crescuse mai ceva decât președintele și l-am tăiat exact de la jumătate. Dintr-un băț de doi metri s-a transformat într-o tufă respectabilă plină de frunze și cred că-mi mulțumește că l-am scăpat de proptele. E într-un ghiveci dar pe picioarele lui.
  Și cu avocado-ul am făcut la fel dar, din păcate, s-a uscat

  Apreciat de 1 persoană

Comentariile sunt închise.