Dorin Tudoran: Firul cu plumb la 80 de ani


Acest text a fost scris în urmă cu patruzeci de ani și a fost reluat de Dorin cu prilejul celei de-a optzecea aniversări a personajului. Mă alătur lui Dorin și-i urez poetului Nicolae Prelipceanu „La Mulți ani!”, sănătate, inspirație și voioșie…

https://www.tudoran.net/post/firul-cu-plumb-la-80-de-ani

Acest articol a fost publicat în Fără categorie. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

4 răspunsuri la Dorin Tudoran: Firul cu plumb la 80 de ani

 1. eduardantoniu zice:

  Cu peripetii pe drum, am revenit in Cluj lunea trecuta sara. Cu exceptia Untold, suntem aici deja de 4 saptamani. Repetam asta de cateva ori pe an, pana om sta de tot, daca apucam. Putem totaliza astfel si cate 1,5-2 luni/an in Cluj, deocamdata. Niciodata nu’l intalnim pe poet in drumurile noastre, Multe dintre ele is la evenimente culturale locale. Poate pentru ca nu ne dam sama ca’l zarim. Poate pentru ca traseele noastre is, in principiu, limitate: Gruia-Centru. E in putere poetul? De pilda, la concert de orga la Biserica reformata (chiar desara acuma) vine? La multi ani!

  Apreciat de 1 persoană

  • Motivul este, Edi, fapul cî în anii 80 NP s-a muttat la București…

   Apreciat de 1 persoană

   • eduardantoniu zice:

    Hahaha, am rezolvat’o si pe asta, atunci. Scuze, deci, Ultimul rand din textul din ’79 al lui Dorin Tudoran e atat de enigmatic in acest sens, la fel ca acela (care contine si o ironie) din „La rascruce de vanturi” a lui Emily Bronte. M’am uitat pe pagina FB a dumnealui. Acum o luna apare intr’o poza impreuna cu Marta Petreu, care e aici, in Cluj, la Gala poeziei rom^ne. Dar evenimentul a avut loc in Alba Iulia. La finele lui mai apare in poze, impreuna cu, intre altii, Lucian Vasiliu, Doina Popa, Valeriu Stancu, la „Poezia la Iasi” – si poate ca s’a aflat si destul de aproape geografic de mine acolo, la Liceul „Cantemir” din Iasi. Asadar, bine ca e in putere!

    Apreciat de 1 persoană

   • S-a lămurit enigma…

    Apreciază

Comentariile sunt închise.