Oxford Analytica: President is eroding Romania’s pluralist democracy


Ieri pe site-ul asociației Oxford Analitica a apărut o analiza devastatoare a regimului Iohannis, a modului în care acesta ruinează de fapt democrația pluralistă românească și statul de drept, bazîndu-și puterea pe serviciile de informații, pe operațiunile de infiltrare și manipulare ale acestora. Pentru consultarea analizei în original este necesară înscrierea pe site

https://dailybrief.oxan.com/Analysis/DB271597/President-is-eroding-Romanias-pluralist-democracy

Dacă nu doriți să vă înscrieti, o rezumare corectă. preluată și de alte cîteva ziare, poate fi consultatî de pe G4 Media. Știu multe publicații și site-uri care vor trece analiza sub tăcere, cele cu mulți epoleți pe aub cămasă…

Acest articol a fost publicat în Fără categorie. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

18 răspunsuri la Oxford Analytica: President is eroding Romania’s pluralist democracy

 1. Dan zice:

  Cred ca cel putin draftul articolului apartine Mungioaicei,
  dupa maniera de a privi lucrurile.

  Apreciat de 2 persoane

 2. Gabriel Chiriac zice:

  Mi-au devenit și mai simpatici băieții de la Oxford Analytica!

  Apreciat de 1 persoană

  • Anonim zice:

   Herr este elev-model, cum isi doreste dirigintele. O fi-n schimbare politica scolii, de primeste elevul nota mica la purtare.
   Analytica greseste dind vina pe el pentru erodarea democratiei, care asa a aparut – roasa de grele pacate. Vorba lui Murphy: ce-ncepe bine, se termina rau: ce-ncepe rau se termina si mai rau. Or, ascensiunea politica fulgeratoare e infractorului sibian fu doar partea vazuta a Raului.
   Anamneza British semnaleaza doar ca Herr nu mai are viitor politic.
   IR

   Apreciat de 1 persoană

 3. Lili Craciun zice:

  Cea mai mare dezamăgire politică, cel puțin pentru mine.

  Apreciat de 1 persoană

  • Și pentru mine..

   Apreciază

   • Alex One zice:

    Naivitate ? Pai baiatu’ a dovedit ca e ageamiu de cand l-a tavalit in rahat Puie Monta in confruntarea dinaintea primei alegeri. A tinut omul minte gustul si mirosul si n-a avut curaj nici cu Vasilica ploiesteanca,inginera in petroale care nu stie cum e cu aria cercului,aia cu douazecidouazeci, sa dezbata oarece cestiuni el fiind totusi clar in avantaj dupa un mandat care presupunea ceva experienta,invataminte,rutina.Omu fuge de presa ca soarecele de pisica , pe vremuri cand mai venea silabisea ceva rar si apasat ca la scolile ajutatoare de pe o hartie sau prompter privind in gol si valea,se intoarcea scurt si pleca grabit ca un feldwebel spre popota lasandu-si masivul dos in adoratia pupinilor. Si totusi dezamagitii de azi l-au ales si a doua oara. Daca se modifica Constitutia, la o noua Lege fundamentala se reiau procedurile zice un teoretician al dreptului, il voteaza pe sasalau si a treia si a patra oara ca va avea grija cine trebuie ca adversarii sa fie si mai de cacaua sa nu cumva sa se strecoare la candidatura vreun neavenit ca pac, apare la momentul oportun o delatiune cu privire la ceva nazdravanii comise sau nu cu zece ani in urma. Chiar e dificili sa se observe cum priveste herr-ul rumunii de sus, pe deasupra, cu superioritate imperiala ? Nu l-am votat niciodata pe „Pas cu pas” deci n-am dezamagiri. Stiam parerea eterna a nemtilor despre romani, niste tradatori, si ma asteptam la o atitudine de desconsiderare si rupinpulism fata de tara pe masura. Cum i-a zis unul Lang Regelui Mihai in public prin Elvetia „Majestate sunteti un tradator ” ! Nu i-am votat nici pe contracandidati.Ponta a picat in problema ca musca datorita dezertarii lui C. Antonescu iar injinera a fost desemnata „espre”. Nu uit chestia aia, conteaza cine,sau cum se, numara voturile.

    Apreciat de 1 persoană

   • Alex One zice:

    Multumesc pentru apreciere si ,sau mai ales, ca nu l-ati sters. Un comentariu asemanator a fost eliminat de G 4. Asta e, m-am obisnuit dupa experiente asemanatoare, neasteptate, la Catavencii sau C. Tolontan. In schimb ne vorba aia grija si suntem foarte vocali si deranjati de drafturile Legilor securitatii care preconizeaza sa ne cenzureze,sa ne..,sa ne… si multe allte „ne”. Indivizi fara oglinda.

    Apreciat de 1 persoană

   • În afară de injuriile clare la adresa altor vizitatori, nu prea am obiceiul să șterg…

    Apreciază

   • Alex One zice:

    In toate comentariile folosesc intotdeauna un limbaj decent bazandu-ma pe fapte certe. Problema e ca sunt situatii cand nu rezonez cu argumente clare cu opiniile jurnalistului sau a invitatului sau.Unii deschid platforme de comentarii in ideea de a le sustine punctul lor de vedere neconditionat si chiar laudativ,eventual ceva osanale, si numai in acest scop, ce nu e pe linie se sterge imediat.Cand li se intampla si lor,scandal la castel, atentat la democratie,europenism,etc,etc.

    Apreciat de 1 persoană

   • Ha, ha, ha! Ața este!

    Apreciază

 4. mihaitza77 zice:

  Nu am citit zisul Raport. Sunt prea ocupat sa citesc Rapoarte mult mai plictisitoare, care fac figura de chestiuni foarte oficiale. Intr-un colt, intr-o sintagma te intalnesti cu Dracul . Asa ca nu citesc decat atunci cand e necesar.
  Dar inteleg ca il ataca pe Tov. Johannis. E adevarat, criticile sunt indreptatite, dar sa nu uitam. El cu prietenii lui foarte subordonati, 3-4, au facut ceva: i-au ametit cu tot felul de chestiuni pe cei care sunt operativi.Pana la totfelul de promisiuni ferme, cum ca pot pati ca tovii care i-au invatat meserie.
  Acum am ajuns la un echilibru instabil. Daca se merge in directia gresita, desi criticile sunt indreptatite, salutul va fi mereu doar unul pseudo-religios, intemeiat teologic dar gresit, iar profesional varza.
  Tipii sunt, cum sa zic, sunt cum sunt ei. Dar mare atentie. Bascularea va insemna efecte dramatice, iar regula tipilor nu va mai fi valabila. Riscul existential (la noi nu sunt probleme) va deveni o regula fundamentala.Cine stie ce se poate intampla.
  Asa ca propun sa mai echilibram situatia, cel putin o perioada. Altfel ursii, prietenii dintotdeauna ai unora ca mine, in toate sensurile, ne vor aduce aminte de ceva ce tocmai uitasem.
  Dar este adevarat. Tipii sunt habarnisti. Asa au fost de la bun inceput. Pana acum nu a fost o problema, dimpotriva.
  Pai nu asa se trateaza chestiunile fundamentale. Trebuie intemeiere.

  Apreciază

Comentariile sunt închise.