Rîdem cu Dorin Tudoran: Fă-te-ncoace, ONUle!


Am rîs din plin citind această postare a lui Dorin. Nu atît la prima parte,mai serioasă, deși nu lipsită de un umor amărui, în care diagnostichează falimentul ONU, contraperformanețele sale din ultima vreme, cît în partea a doua, în care își face intrarea un fel de cuplu de comici, un prinț pe bune, dar cam bombalău, și profitoarea sa consoartă, care a purtat temporar și titlul de ducesă… Nu știu cum a găsit DT iconografia, dar se ține bine de text!

https://www.tudoran.net/post/f%C4%83-te-ncoace-onule

Acest articol a fost publicat în Fără categorie. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

16 răspunsuri la Rîdem cu Dorin Tudoran: Fă-te-ncoace, ONUle!

 1. Virgil zice:

  Nu numai ONU ci si OMS si multe alte asa zis organizatii mondiale s-au degradat pana la un nivel la care iti e jena sa le mentionezi
  Luat articolul Domnului Tudoran si pus pe FB

  Apreciat de 1 persoană

  • Foarte bine…

   Apreciază

  • Alex One zice:

   Daca e sa vorbim de degradare nu cred ca deranjeaza prea tare „mani-pula-torea” eventuala candidata Meghan,am avut si noi una de Plescoa, ci mai degraba acest caraghios Harry, putoi cum il califica perfect D.T, ma rog, unii zic ca Diana l-ar fi conceput cu un fel
   de Printz Stirbey, dar ma intriga halul de decadere evidenta a
   Casei Regale Britanice. Se pare ca regina Lilibet cum ii zicea Philip cel basinos e ultima persoana demna de rangul sau poate sa-l admitem si pe Charles Conte de Viscri , daca ignoram perioada cand se dorea tampax !

   Apreciat de 2 persoane

 2. Anonim zice:

  Sanatate curata, ducesa – parerea mea…
  Recomandata cu o cura de filme pentru adulti. Daca printisoru’i da replica, dau amindoi electoratul American pe spate – cel din, voyeristi si onanisti.
  Ce, Clinton nu a plus at cu electoratul gay?
  Urmatorul va fi ales daca va promite legalizarea cocainei/heroine I. Pai, pina cind prohibitia asta?
  Apropo, Constitutia nu prevede cconsumul de droguri asa ca fiecare guvernat or destept stie cum sa se realeaga.
  IR

  Apreciat de 1 persoană

 3. MirceaG zice:

  Un străvechi profesor de latină de-al meu de acum multe zeci de ani, moldovean, ar fi spus ”nu-i di rîs, îi di plîns”. Trăim întro lume si într-o vreme in care toți ipochimenii buni de gură, cu bani și cu tupeu se pot erija în ”personalități istorice”. Oricît ar fi de ridicoli. Foarte bun articolul lui DT.

  Apreciat de 2 persoane

 4. jellyfishb zice:

  Au cautat privatiune pe care au gasit-o intr-un orasel din comitatul Santa Barbara, Montecito, departe de vuietul si barfele de la Hollywood. Cand au realizat ca au disparut de pe radar si atentia mediei s-a recalibrat prin alte parti au chemat-o pe Oprah (vecina) sa ii relanseze in prim-plan cu celebrul de acum interviu in care au infierat media Britanica si rasismul de care a dat dovada un membru al Casei Regale, etc. Cand praful a inceput sa se aseze si pe acea poveste, coplesiti de costurile de a intretine o proprietate de $14 milioane (numai taxa de proprietate e undeva la $90.000 – $95.000 pe an) si cele legate de securitatea familiei lor au hotarat sa isi vanda casa. Cine e interesat si are bani poate aranja o vizita privata. Se pare ca tintesc o revenire la Los Angeles, unde pot fi urmariti de paparazzi si aparea pe prima pagina a tabloidelor americane.

  Apreciat de 1 persoană

  • Ce să spun, atîta pot, atîta fac!

   Apreciat de 1 persoană

  • Dorin Tudoran zice:

   Corect.
   Dacă ar fi adevărat ce susțin – că vor o viață de „oameni de rând”, apartenența la casa regală încorsetându-le viața – soluția era, și este încă, simplă; renunțarea definitivă la titluri (prinț și ducesă), folosirea numelor meghan Markle și Harry de Windsor, încetarea oricărui flux de venituri pentru Harry dinspre casa regala etc. Numai că atunci, nimeni nu i-ar mai căuta. Jobul – retribuit cu peste un milion de dolari pe an – dat lui Harry pentru nu știu ce rol de „adviser” s-ar topi, contractele de tip Netflix (100 milioane de dolari) n-ar mai veni etc. Cu Harry, care nu are practic nicio meserie, nicio calificare, și cu Meghan, actriță de mâna a treia, situația lor economică s-ar modifica substanțial. Ar urma și subțierea relațiilor sociale, și multe altele. Din înjuratul casei regale mai pot câștiga o vreme, după care ar trebui, repet, să și muncească… O manipulatoare care se folosește de un puțoi (cam ăsta e calibrul lui – un prostănac zănatec) pentru a avea acces la tot ce și-a dorit dintotdeauna – faimă, bani, relații, titluri – dar pe care altfel, cu modestul ei talent actoricesc, nu le-ar fi putut avea niciodată. Una peste alta, e tot ce îi mai trebuia Reginei spre sfârșitul unei vieți în care a încercat – și deseori a reușit – să țină pe linie de plutire o corabie la bordul căreia s-au aflat mereu tot felul de ipochimene. Sunt printre cei care cred că, după dispariția Reginei, monarhia, ca instituție, va avea timpuri grele. În acest moment, loialitatea britanicilor este mai degrabă pentru Regină, decât pentru monarhie. A fost și cazul României – simpatia a fost mai degrabă pentru regele Mihai, decât pentru monarhie. Evident, mai veche, mai puternică, mai înzestrată, monarhia britanică e în altă ligă, dar va avea multe probleme în viitor. Prințul Charles nu e vreo lumină. Speranțele sunt în William și Kate.

   Apreciat de 4 persoane

 5. Scepticus Scepticus zice:

  Un text superb, bine documentat, din care am aflat multe lucruri noi despre cuplul izgonit din Edenul britanic, pentru a se refugia în raiul californian.
  Lipsește doar episodul cu Harry erou în Afganistan și Harry votând pentru Trump:

  Oricat am fi tentati sa-i criticam pe britanici pentru niste institutii desuete trebuie sa recunoastem ca au un dezvoltat simt al umorului.

  Apreciat de 1 persoană

 6. Mihai zice:

  articolul + comentariul domnului Dorin Tudoran= K.O.

  Apreciat de 1 persoană

Comentariile sunt închise.