Serghei Bondarciuk – Război și pace, URSS, 1965 – 1967


Da, este celebra ecranizare pe care un mare cineast ucrainean o realizează după romanul unui mare clasic rus. Celebrul film în patru serii, care durează circa zece ore, laureat cu Oscarul pentru film străin. Nu știam că poate fi revăzut undeva, așa că îi mulțumesc lui Dan Chiriac pentru semnalare. E subtitrat în engleză. Linkul postat mai jos trimite către prima serie. Linkurile către celelalte le găsiți sub ecran, în partea stîngă…

Acest articol a fost publicat în Fără categorie. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

18 răspunsuri la Serghei Bondarciuk – Război și pace, URSS, 1965 – 1967

 1. Gabriel Chiriac zice:

  O, „Război și pace”…Magistral, Serghei Bondarciuk! Muzică de vis (nici n-ar fi putut să fie altfel, a fost compusă de Viaceslav Ovcinikov), costume și decoruri superbe, interpretare fără egal. Într-un cuvânt, fastul imperial așa cum numai rușii știu să-l reînvie, topit într-una dintre cele mai frumoase povești de iubire ale tuturor timpurilor… Savelieva și Tihonov sunt Natașa și Andrei, așa cum i-a închipuit Tolstoi (și așa cum i-am văzut și eu citind cartea).

  Apreciat de 1 persoană

 2. Alex One zice:

  Incontestabil magistral. De altfel inclusiv americanii au zis ca un asemenea film grandios care printre altele a folosit copios armata,pe gratis, nu putea fi realizat decat de URSS. In alta tara,mai putin Romania,vezi Mihai Viteazul, figuratia trebuia platita, Ramane o capodopera.

  Apreciat de 2 persoane

 3. Scepticus Scepticus zice:

  Superb film. Nu l-am mai văzut in ultimii 30 ani. Nu stiu de ce îmi aduce aminte de valsul lui Eugeniu Doga.
  Toți politicienii din lume ar trebui sa experimenteze direct, sau prin copiii lor, plăcerile războiului: frica, noroi, frig, sânge, etc.
  In Roma antica, in timpul republicii, dar la început si in timpul imperiului, senatorii mergeau si luptau pe front. In lupta de la Cannae, pierduta de romani in fata unui general care avea mult mai putini soldați, Hanibal, au murit 80 de senatori romani. Din politicienii de azi, poate cu excepția câtorva din Israel, nici unul n-a fost intr-un război adevărat, decât după încheierea ostilităților si cu o escorta puternica si zeci de reporteri sa-i filmeze.
  Daca ar muri 80 de deputați sau senatori romani pe front parca n-ar fi chiar o tragedie.

  Apreciat de 1 persoană

 4. ionfercu zice:

  Bogdaproste! Salutări către Ave și Marco!

  Apreciat de 1 persoană

 5. ionfercu zice:

  Mulțămiri!

  Apreciat de 1 persoană

 6. Bogdan Stoicescu zice:

  E de pe canalul oficial al casei „Mosfilm”. Sînt multe filme (inclusiv seriale), mai vechi dar și mai noi, demne de tot interesul acolo, de văzut sau de revăzut, tot în engleză subtitrate. Au făcut o treabă bună rușii subtitrîndu-le.

  Apreciat de 1 persoană

  • Fără îndoială, doar le-au pus să fie (re)văzute…

   Apreciat de 1 persoană

   • Bogdan Stoicescu zice:

    Mă gîndeam la un moment dat, că de cînd cu războiul lor, o să ne taie accesul la filmele lor celovecii de la „Mosfilm”, nouă, „vesticilor”… Dăr văd că nu-s chiar așa de supărați pe noi… Ne-au dat un semn de „bunăvoință” culturală, cum s-ar zice, hehehe!

    Apreciază

 7. auracreitaru zice:

  Mulțumiri multe!!

  Apreciat de 1 persoană

Comentariile sunt închise.