Dorin Tudoran: Mai abitir ca Sorge…


Despre Mihai Botez, Aurel Dragoș Munteanu și despre mitologiile ce apar în jurul unor personașități după dispariția acestora… Mașinăria face figuri, cum iși revine, cum adaug poza autorului.

https://www.tudoran.net/post/mai-abitir-ca-sorge

Acest articol a fost publicat în Fără categorie. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

6 răspunsuri la Dorin Tudoran: Mai abitir ca Sorge…

 1. Scepticus Scepticus zice:

  Azi a lipsit gluma zilei, dar articolul domnului Tudoran are suficient umor. În România nu te plictisești niciodată, vad ca si diaspora româneasca are falitii ei.

  Apreciat de 1 persoană

 2. Dan Cristian Ionescu zice:

  Dau din nou de numele lui Robert Horvath Deva. Nume intilnit prima data acum citiva ani, cind se prezenta ca un mare patriot si detinator a nenumarate secrete. Am fost atit de intrigat incit am pierdut trei zile din viata citind tot ce am gasit semnat de el. Nu pot spune ca m-am lamurit pe deplin daca este nebun sau este diversionist, dar pot spune cu certitudine ca este un mincinos, si inca unul cu un ego enorm.
  Dau citeva exemple: prieten cu Casa Alba si cu CIA, i-a sesizat asupra faptului ca securitatea vrea sa il ucida; la ICR New York nu mai este primit fiindca el vrea sa vorbeasca in limba romana, ceea ce acolo este interzis; securitatea i-a spart atit locuinta cit si studioul (mi se pare ca i-au spart chiar si studioul din Japonia al sotiei lui, evident japoneza) – ce sa mai spun? un om deosebit, cu o viata deosebita, victima unei prigoane cum nu s-a mai vazut.
  Am cautat mai mult, si am gasit comentarii in presa on-line inca dinainte se 2010 care il declarau nebun. M-am interesat si prin viata culturala buciresteana, dar singurul lucru pe care l-am putut afla a fost acela ca un Robert Horvath a absolvit intr-adevar IATC in jurul anului 1970 (nu mai tin minte exact cind). .

  Apreciat de 3 persoane

 3. eduardantoniu zice:

  Cate nume pentru o, probabil, doar Mihaela Sichitiu.

  Richard Sorge a fost un spion sovietic de origine germana. S’a infiltrat intre japonezi pentru a afla si transmite sovieticilor o informatie cruciala: daca Japonia va ataca sau nu (in estul Rusiei, deci). Sorge a aflat ca nu, a transmis sovieticilor, ei atunci si’au dislocat toate fortele din est (exact cum au facut, 80 ani mai tarziu – si in cazul invadarii Ukrainei), au reusit astfel sa castige batalia de la, pe atunci, Stalingrad si au reusit astfel sa intoarca soarta razboiului din fix acel punct de cotitura. Deci aceia dintre noi care am avut de indurat comunism de cand ne’am nascut si pana in decembrie ’89, trebuie sa’i multumim pentru asta si tovarasului Sorge (Grija, cred, in germana). A avut grija Sorge suna, da, international pleonastic.

  Apreciat de 1 persoană

 4. ontelusdangabriel zice:

  ***// început de vară oameni în oraș
  lucruri finisate încărcând privirea
  hoinăresc distinse rosturi cu ataș
  spre lumini albastre ele-ntrețin firea

  iar pe străzi mai calme cu mașini puține
  zburdă azi copiii într-un joc magnific
  vine-apoi natura chemând prin albine
  niște ritualuri voi să mă edific

  zgomote-n surdină ziduri de pastel
  acrobatic urcă-n planșa de-arhitect
  falnice proiecte murmur la castel
  nimeni nu mai știe că e an bisect

  astfel desfășoară mantia celestă
  pe ecranul minții trist amanetat
  eleganța poartă la costum o vestă
  nicio entitate viitorul dat

  mai surâde totuși lampa de la ușă
  e un semn din vremuri care s-au pierdut
  pun pe masă carte pix breloc păpușă
  ursitoare-ncruntă locul e cusut

  Apreciat de 1 persoană

Comentariile sunt închise.