Bancul zilei, poza zilei…


Un banc amplu de la Adrian Vasiliu și o glumă grafică de la vechiul său prieten Dan Cristian Ionescu, ambele internaționale.

Joe Biden intră într-o bancă pentru a încasa un cec. Când se apropie de casieră, spune: „Bună dimineața, doamnă, puteți, vă rog, să încasați acest cec pentru mine?

Casiera: „Cu mare plăcere domnule. Îmi puteți arăta, vă rog, actul de identitate?”

Biden: „Adevărul este că nu mi-am adus actul de identitate cu mine, deoarece nu credeam că este nevoie. Sunt Joe Biden, președintele Statelor Unite ale Americii ”.

Casiera: „Da domnule, știu cine sunteți, dar cu toate reglementările și monitorizarea băncilor, din cauza impostorilor și falsificatorilor și cerințelor legislației bancare și multe altele, trebuie să să văd actul de identitate.

Biden: „Întrebați pe oricine de aici de la bancă cine sunt și vă vor spune. Toată lumea știe cine sunt”.

Casiera: „Îmi pare rău, domnule Biden, dar acestea sunt regulile băncii și trebuie să le respectăm.”

Biden: „Doamne. Te îndemn, te rog, să încasezi acest cec.”

Casiera: „Uite, domnule Biden, vă dau un exemplu de ceea ce putem face. Într-o zi, Tiger Woods a venit la bancă fără acte de identitate. Pentru a dovedi că era Tiger Woods, și-a scos crosa de golf și a dato lovitură frumoasă, peste birouri direct într-o ceașcă. Cu acea lovitură am știut că este Tiger Woods și i-am încasat cecul. Altă dată, Andre Agassi a intrat fără legitimație. Și-a scos racheta de tenis și a făcut o lovitură lobată; mingea de tenis a aterizat direct în ceașca mea de cafea. Cu acea lovitură i-am încasat cecul. Așadar, domnule Biden, ce puteți face pentru a dovedi că sunteți dumneavoastră și numai dumneavoastră?”

Biden stă gândindu-se și gândindu-se, iar în cele din urmă spune: „Sincer să fiu, mintea mea este un mare gol, nu am absolut nici cea mai vagă idee ce să fac, nu am nici măcar un gâng”.

Casiera: „Doriți bancnote mari sau mici, domnule Biden?

Acest articol a fost publicat în Fără categorie. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

18 răspunsuri la Bancul zilei, poza zilei…

 1. eduardantoniu zice:

  Ukrainianul: „Lascavo proseno?” [„Bucurosi de oaspeti?”; poate fi si „Bine ai venit!”, daca i s’ar spune]

  Apreciat de 1 persoană

  • Hopa. ai început să prinzi! Poate reușești mai mult decît am reușit eu cu polona…

   Apreciat de 1 persoană

   • eduardantoniu zice:

    Da, la finele anilor ’80 a trebuit sa’mi traduc singur un articol din polona, cu doua dictionare de buzunar de la Casa cartii Iasi. Am observat ca topica era aceeasi. Si da si aici deacuiu = dzeku-je. Numar cisliv -> Czeslaw etc. E multa interferentza lingvistica. Si satisfactia intelectuala e mare. Chiar daca mi’au plecat vecinele subit in 20 mai cum au venit in 17 martie, nu pentru ele voiam, ca evitau interactiune si nici eu nu ma bagam nici in sufletele lor. Dar ei vor fi aici mult si bine cu noi. Sa stii o vorba de binete ar prinde bine totusi.

    Da, fac virtual, cu o studenta de la Cluj, care a absolvit la Sighetu Marmatiei singurul liceu ukrainian din tzara. 2 ore pe saptamana marti sara timp de o luna. Trebuia sa fie 17 mai – 17 iunie. Au mai lasat inca o saptamana de inscrieri ca aveau 30 locuri, suntem doar 13.

    Nu stiu cum inchei cursul pe 24 iunie cand eu muncesc iar deja din 14 iunie si voi avea probabil astfel toate serile, partial noptile?, ocupate. O incheiere de curs in doar a treia zi de munca o mai scaldam io, dar asa deja’ntr’a zecea, nu stiu, totusi. Nu’s numai tineri, mai stiu si altii si alte limbi, unul e maghiar, altul basarabean de limba materna rusa, evident.

    Iar cand intre ele mai e si rusa (nu vreau s’o mai folosesc), oamenii mai incurca. Sau daca au avut deja interactiune cu ukrainieni si aia i’au invatat pronuntie gresita, fiindca ei tot asa vorbeau. O tipa a intrebat cum e de fapt la o litera, ca ea stie intr’un fel de la o alta din Odesa si era gresit. Si profa deci din Sighet i’a zis atunci ca in Odesa mai toata lumea vorbeste rusa, nu ukrainiana. Da, la cam un acelasi alfabet chirilic, pronuntarile sunt diferite. N intors e i la rusi dar un e scurt inspre ~a la ukrainieni. Ce e o la rusi e i la ukrainieni, g ca gamma mare e h. Pronuntiile le noteaza cu accente gasite si in maghiara si in franceza dar nu au mereu aceleasi semnificatii la fel ca acolo. Daca ar folosi alfabet latin, probabil ar iesi ceva intre slovaca si sarba/croata. Suna complex. Rusa, poloneza nescrasnita, slovaca, bulgara. Asta arata 1) in ciuda istoriei nedocumentate, cam ca la noi, ei totusi au fost acolo, probabil inca de cand Moscova, care nu crede in lacrimi, era doar inca o mlastina; 2) tot atatea directii de migrare. Notez in caiet, dar e imbacsit si nu mai am timp sa mai si transcriu, pronunt cand tot repeta profa (casca de laptop personal nu are microfon, asa ca trebuie s’o decuplez atunci cand am de spus ceva pe microfon incorporat laptop, deci nu ma aude atunci cand e cuplata), o sa primim materiale, e si grup WhatsApp. In fiecare sara, inainte de culcare, citesc notitele pana data viitoare.

    Apreciat de 1 persoană

   • Cine știe o limbă slavă se descurcă și cu celelalte…

    Apreciat de 1 persoană

 2. Bun banc. Noroc că Biden e totuși mai tînăr și mai ager ca soțul doamnei Macron.

  Apreciat de 3 persoane

 3. Emanuiel Pavel zice:

  Cam sec și fals, dar merge.

  Apreciază

 4. Bogdan Stoicescu zice:

  Campionatul mondial de natație a fost cîștigat de un ucrainean care a căzut, din greșeală, în bazinul olimpic!

  Apreciat de 2 persoane

 5. Bogdan Stoicescu zice:

  Aștept cu nesmintit interes decernarea premiilor Nobel!

  Apreciat de 1 persoană

 6. Virgil zice:

  tare bancul cu Biden . Luat si pus pe FB

  Apreciat de 1 persoană

Comentariile sunt închise.