Davai ceas!


Primesc de la profesorul Sepromiu Chelcea această informație care revoluționează ce știam noi despre pasiunea ăentru ceasuri a ostașilor ruși. Aceasta e mai veche cu o sută de ani:

Postare preluată de la dl. ex-ambasadror al Republicii Moldova în România.

„În contextul ”zilei victoriei” pe care o serbează și unii moldoveni, cineva îmi amintea de eliberarea rusă pe ritmurile muzicii ”davai ceas, davai palton”. Îi spuneam interlocutorului că gustul rușilor pentru ceasuri e mai vechi decât se crede, e încă din secolul trecut. Nu voia să mă creadă. Pentru a-l convinge postez mai jos o caricatură a vestitului caricaturist francez Cham, publicată la 11 iunie 1854 în ziarul ”Le Charivari”. Amintesc că atunci Rusia ocupase Principatele Române ca garanție că Imperiul Otoman îi va satisface pretențiile”.

Acest articol a fost publicat în Fără categorie. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

13 răspunsuri la Davai ceas!

  1. Poetry855 zice:

    Pentru ei, tarile din jur sunt niste obiecte de care se folossc
    nu conteaza ce vor tarile alea. important este pentru ei doar ce vor ei.

    da…….. f buna, ti-ar lua si piela de pe tine daca ar puta si daca le-ar folosi

    Apreciat de 2 persoane

  2. Dan zice:

    Sunt de acord cu toate parerile de aici, cu o adaugire: muscalii sunt si niste barbari sangerosi.

    Apreciat de 2 persoane

  3. alin7130 zice:

    Tot operațiune specială se chema. F o r m i d a b i l

    Apreciat de 2 persoane

  4. Scepticus Scepticus zice:

    Fotografia cu soldații sovietici punând steagul pe Reichstag a fost realizată a doua sau a treia zi dupa ocuparea clădirii. A fost adus cu avionul un fotograf profesionist de la Moscova sau Kiev (fotograful era ucrainian) dar el n-a observat ca unul din soldații care au fost puși să se urce pe cladire, un calmuc, avea două ceasuri la mana, evident furate. Fotografia a fost retusată la Moscova. A fost retusata mai bine decat in scena celebra din Amintiri din epoca de aur, cu Ceasusescu având două căciuli.

    Apreciat de 2 persoane

    • Corect! Cu Nea Nae si soata mai este un celebra. Pentru că Suveranii Spaniei erau mult mai înalți, alor nostri le-au lungit capetele! Cum era o poza Agerpres auuorizata, a aparut pest totîn Ro…

      Apreciat de 1 persoană

    • Radu Mârza zice:

      E o poveste foarte interesantă povestea acestei fotografii. Stalin ar fi cerut o fotografie de presă ”de mare angajament” după ce ar fi văzut celebra fotografie făcută pe insula Iwo Jima, cu pușcașii marini americani ridicând steagul pe muntele Suribachi.

      Apreciat de 1 persoană

      • Alex One zice:

        Cel care a pus steagul trebuia sa fie neaparat rus,dar din motive necunoscute n-a iesit schema asa ca s-au multumit cu un geogian sergentul Meliton Kantaria ulterior Erou al U Sovietice. Cand au lansat primul om in cosmos n-au mai gresit Gagarin fiind rus get beget desi la teste a fost depasit de un coleg ,parca belarus. Timp de cativa ani multi tigani isi botezau baietii Gagarin,a fost o adevarata inflatie de Gagarini !

        Apreciat de 2 persoane

      • Și apoi a venitmoda cu Pardaillan…

        Apreciază

Comentariile sunt închise.