Nechifor Buceag Hronicariu; De faptele lui Traian-Vodă


Loîndu-și oleacî vederea den la resbelul megieș, Hroicariu o adastă asupra unii arzătoare cestiuni denlăuntru…

De faptele lui Traian-Vodă

Au primit înfricoșată carte Traian Vodă celu Pleșuv de la juzi, adeverind cumcă acesta nainte vreme au turnat iscoadelor. Ci nu iașțe dirept a-l giudica; pentru că așa cum aceia carii primesc se cuvine a dărui, așa iaște cuviincios ca aceia carii beu să și toarne.

Acest articol a fost publicat în Fără categorie. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

11 răspunsuri la Nechifor Buceag Hronicariu; De faptele lui Traian-Vodă

 1. Anonim zice:

  Da, uitasesm poanta asta – toti beau dar unii mai si toarna.
  Cind s-a ales primar general Basescu, vorbeam cu unul revenit din Venezuela. Ma invitase sa-i degust palinca, ce tocmai o trasese – venise la timp, omul. La un pahar de vorba, incepe sa se uluiasca: Cum s-ajunga asta primar general? Eu il instruiam cind era-n marina.
  Omul fusese la intreprinderea aia Erou al Muncii Socialiste – ICE Dunarea (albastra, of course). Eroina se distingea prin AVS – aport valutar special, contrabanda cu voie de la jupin. De-acolo, i s-a si tras Petrovului, cind a dat foc portului Toulon ca sa scape de-acolo, c-avea cargoul burdusit cu arme pentru Africa. Dupa care, nu mai putea iesi in marea libera, ca-ncalcase Legea Marii. De-aia rideam singur cind citeam ca si-nnoia brevetul de capitan de cursa lunga, cind el nici un iaht nu mai putea comanda dincolo de apele noastre.
  Ce-i al lui, e-al lui – si-a batut joc de toti si de toate. Si sa fi fost vreun haiduc – o cruce de roman – dar are o mina mica si jilava, de fricos si sulfa. Dar a facut el o tara de capitani? A facut. Citi fraieri nu purtau cu mindrie chipiul ala…
  O urma de respect tot am pentru el – din cauza de Nutzi ot Plescoi. A facut el dintr-o boarfa de pe centura, ministru al fondurilor europene? I se zicea Regina Bucovinei, ca berei blonde de pe-aici.
  Cea mai frumoasa pereche conducatoare a istoriei noastre, un ciripoi si-o curva – cu cocos in coada.
  De-aia mi-s mindru ca mi-s roman, povesti ca e la noi n-are nima e lume.
  IR

  Apreciat de 3 persoane

  • Virgil zice:

   Inimioara vad ca ai inca „penita ascutita” asa te vreau in verva

   Apreciat de 1 persoană

  • Asta e cît se poate derept, =n povești sîntem greu de bătur, cu fapteleemai greu, de orice natură ar fi acestea….

   Apreciat de 1 persoană

  • Alex One zice:

   Si cand te gandesti ca Regina declara senin, ca sa arate ce puteri avea,ma rog ca orice tzoapa fudula, ca nicio numire intr-un post important in orice domeniu nu se facea fara acceptul ei si asta si dupa ce plecase din postul de consilier sefa a cancelariei Prezidentiale dar mai venea pe inoptat si se aseza cu curul pe biroul matrozului de murea Saftoaica de ciuda, Azi Nutzi, zisa spaima. i-a luat apararea turnatorului in loc sa-si vada de treaba ca sta cu puscaria la usa. Vad ca problema e daca isi pierde Petrov drepturile care oricum nu conteaza la cat are la saltea, nimeni nu vorbesta de umilinta morala, de rusinea uriasa suferita de chelios consfiintita de ICCJ si in general de toti romanii ca toata lumea stia pe cine a votat. Nici nu mai conteaza ce se va intampla in continuare, inclusiv la CEDO, Basescule, vei ramane in istorie ca un turnator ordinar ! Asta sa realizezi.

   Apreciat de 2 persoane

 2. Emanuiel Pavel zice:

  În pahare!

  Apreciat de 1 persoană

 3. Scepticus Scepticus zice:

  De peste 20 ani romanii sunt parca blestemati.
  In 2000 au avut de ales între Iliescu și WC Tudor (zis și Rudotel), în 2004 între un turnător și Bombonel nepotul mătușii Tamara, în 2009 între același turnător si fiul unui general al lui Ceasca, în 2014 între un dulapino si Victoras copy and paste, iar acum 2 ani intre dulapino si preacucernica maica ortodoxa Veorica. In 2024 vom avea un meci aranjat va candida Ciolanul si Colacul, reprezentantul Coaliției lui Ali Baba și cei 40 hoți, contra Sososcai.

  Apreciat de 1 persoană

  • Scepticus Scepticus zice:

   Si, colac peste pupaza, suntem tara în care candidații la funcția supremă se întâlnesc conspirativ la Peco cu mafioți de tip Sorin Vântu, alt om al bisericii Secu.

   Apreciat de 2 persoane

 4. McStronțiu zice:

  V-am zis io, da voi nu și nu!

  Apreciat de 1 persoană

Comentariile sunt închise.