Alexei Navalnîi – Anchetă asupra averii lui Putin


Îmi era teamă că a fost scos de la difuzare acest film excepțional al opozantului rus. Din fericire, mai este. Din păcate, nu l-am revăzut acum vreo zece zile, cînd am revizuit profilul lui Putin și am dat un pronostic greșit, că nu va fi război. Și război este! Cînd am postat prima oară filmul, am scris rîndurile pe care le reiau:

Această anchetă desfășurată de Fondul de luptă anticorupţie al lui Alexei Navalnîi a fost postată ieri pe internet, la două zile de la arestarea sa la reîntoarcerea în Rusia. În momentul în care postez a fost vizionată de peste 27 de milioane și jumătate de persoane! Fabulos, dar pe merit. Ancheta e excepțională, bazată pe documente de arhivă, fotografii, filme. declarații, mărturii etc. Și dezvăluirea nu vizează numai palatul de peste 1 miliard de euro care se construiește pentru Putin în apropierea Mării Negre, ci și imensitatea averii sale, sursele, încrengătura de foști colegi de KGB ajunși cei mai bogați oamenii din Rusia. Fostul „grup de la Leningrad” devenit „grupul de la Moscova”. Filmul este vorbit, desigur, în rusește, dar este subtitrat în engleză, iar cu traducerea automată poate fi urmărit în cîteva zeci de limbi. Nu am găsit româna, dar versiunea franceză curge foarte bine…

PS Între timp, sînt 122 milioane de vizionări. Multe înainte!

Acest articol a fost publicat în Fără categorie. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

7 răspunsuri la Alexei Navalnîi – Anchetă asupra averii lui Putin

 1. Pingback: Alexei Navalnîi – Anchetă asupra averii lui Putin — @ntonesei’s blog – în jurul nostru blog

 2. Multumesc, Liviu, l-am distribuit pe FB.

  Apreciat de 2 persoane

 3. GHEORGHE Carmen Adriana zice:

  am trimis pe FB.

  Apreciat de 1 persoană

 4. Mariana zice:

  O traducere romaneasca destul de buna gasiti la butonasul care seamana cu o floricica cu petale, se apasa pe „subtitrari”, apar „traducerile automate” se apasa pe acestea si apare o lista de unde se alege lb. romana. Nu-mi dau seama daca palatul lui este mai mare, egal sau mai mic decat palatele tarilor de la St. Petersburg. Multumim pentru material!

  Apreciat de 1 persoană

Comentariile sunt închise.