RIP Cristian Dragomir


Azi dimineață a părăsit această lume profesoul Cristian Dragomir, mare chirurg oncolog și fost rector al Universității de Medicină din Iași. Întîmplarea a făcut să ne intersectăm de cîteva ori în aceasrp viață. L-am cunoscut pe la mijlocul anilor 80 cînd, trimis de o prietenă comună la un control, am aflat că nu aveam apendicită, ci o banală colită. L-am revăzut în a doua jumătate a anilor 90, cînd CJ-ul pe care îl conduceam finanța reparațiile capitale de la clinica sa de chitutgie de la Spiridon. Am continuat să finanțăm și după ce spitalul a fost preluat de ministerș Nu era ilegal desigur, dar îndeobște administrațiișr sbia așteaptă să scape de o finanțare. În perioada aceea, m-a urcat de două ori pe masa de operație pentru două mici interevții pe motiv de panarițiu. L-am urmărit, lucra cu aceeași atenție și o îndemînare cumva de sculptor ca ți la o operație compicată. Îm 1998, în urma unui ser de analize, mi-a descoperit diabetul li m-a predat specialiștilor, nu înaunte de a-mi dătui primul glicometru. După vreo \ece anu, avea să mi=l dăruie și pe l doikea. Nu ne-am văzut în ultimii vreo cincisprezece ani, dar am sițit mereu fașă de el prierenie și admirație. De cînd cu pandemia, am mai schimbat mailuri…

Dumnezeu să-l odihnească în pace!

Mai multe informații în articolul din Wikipedia

https://ro.wikipedia.org/wiki/Cristian_Dragomir

Cei care l-au cunoscut îi pot aduce un ultim omagiu.

Astfel, profesorului Cristian Dragomir i se va putea aduce un ultim omagiu luni, 7 februarie 2022, între orele 9 şi 16, în faţa Amfiteatrului „Chirurgie” sau marţi, 8 februarie 2022, în Biserica „Sf. Spiridon” din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţe.

Slujba de înmormântare va avea loc în Biserica „Sf. Spiridon” miercuri, 9 februarie 2022, la orele 13.

Acest articol a fost publicat în Fără categorie. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

10 răspunsuri la RIP Cristian Dragomir

 1. Amalia Achard zice:

  Trist. Ca toate plecarile.
  Odihneasca-se în pace!

  Apreciat de 1 persoană

 2. Suditu Costel zice:

  Dumnezeu să-l odihnească în pace..

  Apreciat de 1 persoană

 3. mihaela zice:

  RIP

  Apreciat de 1 persoană

 4. Emanuiel Pavel zice:

  🖤

  Apreciat de 1 persoană

 5. auracreitaru zice:

  RIP Odihnă veşnică…

  Apreciat de 1 persoană

 6. Scepticus Scepticus zice:

  Exista un sentiment de cumplita singurătate când încet, încet, generațiile care ne-au fost repere dispar si rămânem aproape singuri. In ultimii 10 ani ne-au lăsat sa ne zbatem in mizerie mari scriitori, actori, muzicieni, doctori si chiar ingineri. Cred ca am mai sus asta, in ciuda tuturor obstacolelor anii 60, 70 si 80 au scos la iveala mai valori, ceea ce nu se poate spune de ce s-a întâmplat după 1990.

  Apreciat de 2 persoane

Comentariile sunt închise.