Nu, nu a sosit chiar marele scriitor francez, ci un exemplar din cel mai recemt roman al său, Aneantir (Flammarion, Paris, 2022), lansat în Franța pe 7 ianuarie, după o laborioasă strategie de marketing. Pe 15 decembrie, a dost încheiată tragerea primului tiraj de 200. 000. Imediat, 600 de volume au plecat către presă, jurnaliștii fiind ruggați, din respect pentru cititori să nu scoatî o vorbă pînă în ultimq zi a anului/ Se înțelege că începînd cu 31 deembrie și pînă la lansarea pe piață, au apărut sute, poate mii de semnalări în întreaga media francofonă. Două site-uri au publicat ediții electronice pirat, ceea ce a dat de lucru avocaților și informaticienilor editurii. În tot intervaluk, MH nu a făcut nici o declarație, nu a acordat nici un interviu, Caertea are 730 de pagini, coperți cartonate, ediție de lux.Mulțumesc scriitoarei Amalia Achard pentru acest frumos dar. Și Poștei Romțne că, încet, mi-a adus-o!
Povestea acestui demers editorial și auctorial am citit-o într-un articol trimis de Nicolae Coande. Nu mai gîsesc linkul. Dacă îl mai are, îl adaug.,

Asta e bun? Ori macar putem porni de la el?
https://www.euronews.com/culture/2022/01/07/michel-houellebecq-s-new-novel-aneantir-annihilate-anticipates-a-france-in-decline
O faza cu pastrat secretul a avut si Rick Wakeman, cand a fost decorat cu un ordin imperial. Intr’un recent interviu, a spus ca trebuia pastrat secret, altfel i se retragea. Nu i’a spus soacra’si pana cu un sfert de ora inainte de acordare. Cand a venit apoi imediat inapoi dupa ceremonia de acordare, la miezul noptii, ea daduse deja 8 telefoane in acest sens. Ca un supliment, de umor autoflagelant:
„Ce i’ati face premierului Boris Johnson? – I’as cumpara toate albumele mele solo si l’as pune sa le asculte”.
ApreciazăApreciat de 5 persoane
E bine sa-l avem aici, nu-l vazusem…
ApreciazăApreciază
https://information.tv5monde.com/culture/michel-houellebecq-genie-litteraire-ou-du-marketing-reactionnaire-439001
Asta-i în franceza.
ApreciazăApreciat de 4 persoane
Merci!
ApreciazăApreciază
Apreciez in prezentările din Franța ca toate punctele de vedere sunt la vedere. Nu se ocolește nimic, pistele sunt deschise. Obiectiv, deschise. Politic și corect nu omoară creația, incă, și, sa speram ca boala Nord-Americana nu va lovi.
Spuneam despre autor cu ceva timp în urma ca ma enervează. Tema mereu aceeași, fiecare apariție e cumva altfel, stilul același, cumva altfel, bref, mereu interesant, captivant, enervant în aceeași gama.
În lectura, între a adera imediat la enunțurile epicului și a detesta o anumita intoleranta, agresivitate fata de situații, teme contemporane ești, ca cititor, între puseuri, enervat, iarăși. Drogat, nu mai lași cartea din mana pana nu o termini. Cand s-a terminat începi deja sa aștepți pe următoarea.
Pana și necititorii de Houellebecq îl cumpăra pe ascuns. Cum sa nu te enerveze?!
ApreciazăApreciat de 2 persoane
Ha, ha, ha! Da, știi și eu din ăștia care joacă tupilușul@
ApreciazăApreciat de 1 persoană
***// un nobil scriitor houellebecq
a scos un nou roman pe piață
că lumea-i luată la refec
degeaba carte-aduce viață
sunt critici jurnaliști prieteni
preocupați de-augusta proză
laudativi ori scoși din pepeni
indiferența nu e-n poză
va fi succes de librărie
impuls major literaturii
cei ce cârtesc o măgărie
infame goarne ale urii
trăiască arta bucurie
și bunii oameni ai culturii
ApreciazăApreciat de 2 persoane
Ceed că i-ar plăcea și lui MH,,,,
ApreciazăApreciat de 2 persoane