Adrian Onciu despre „memoria pierdută” a Ursulei Von der « Liar »


Scriitorul și jurnalistul Adrian Onciu, prieten vwchi de altfel, a realizat o investigație de presă extraordinară privind relațiile netransparente dintre birocrația europeană, corporațiile multinaționale, în cazul în speță cele farmaceutice, și presa poreclită abuziv main stream. O anchetă atît de explozivî încît a și dispărut după cîteva zile de pe site-ul Mediafax, unde fusesepublicată prima oară în trei episoade, dar și de pe cele care o preluaseră. Autorul a avut însă inspirația să amenkeze apariția textului în diverse limbi în pubicații din în întreaga lume. Au apărut pînă acum versiuni în franceză, enleză, italiană și urmează să aparăîn spaniolă, germană etc. Mai jos două linkuri către spațiul francofon

https://www.agoravox.fr/tribune-libre/article/ursula-von-der-liar-et-ses-237592?fbclid=IwAR2ne0IIVdIdFe3apauZKjJxlKHOYjNdJrJwdBO7RaRlp20dCKE9GCKFq_E

Cine are FB, poate citi versiunea eomânească aici

https://www.facebook.com/adrian.onciu.official/

Acest articol a fost publicat în Fără categorie. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

14 răspunsuri la Adrian Onciu despre „memoria pierdută” a Ursulei Von der « Liar »

 1. Misto lume, comisioane generoase, schimburi de servicii, transfer de peronal… Iportant este că autoruk, poate din pricina formației inițiale șriințifice inițiale. nu lucrează cu adjective și fantezii, ci cu nume, fapte, evenimente, cifre…

  Apreciat de 1 persoană

 2. ontelusdangabriel zice:

  ***// sunt preuman nu-mi este bine
  iar cade blana de pe mine
  am suspectat mereu natura
  că tot încalcă procedura
  noi speciile consacrate
  încep să cred deposedate
  de atributul trăiniciei
  părem la voia haiduciei
  tot circumstanțe în schimbare
  efecte nașpa tisulare
  hemoglobina fără fier
  bilirubina spre icter
  trigliceridele prăpăd
  aproape nici că pot să văd
  ficat rinichi splină mărită
  ieri sesizai tromboflebită
  sunt preuman nu schimb subiectul
  în gene-mi număr alfabetul

  Apreciat de 2 persoane

 3. Emanuiel Pavel zice:

  👍

  Apreciat de 1 persoană

 4. Mihai Dascălu zice:

  O spune cumva discret de tot și DW, dar cu referire la un trecut… în desfășurare: https://www.youtube.com/watch?v=-z_W3yRA9I8&ab_channel=DWDocumentary

  Apreciat de 1 persoană

 5. Scepticus Scepticus zice:

  Cateva obsrrbatii la un articol f lung si cam bombastic.
  Garantez ca acele fonduri de investitii sunt prezente si in structura actionariatului de la Modernă, JJ, etc.
  EU a contractat inițial AZ și Pfizer. Cand au aparut morți în urma AZ EU s-a concentrat pe Pfizer, ca si multe alte tari precum Canada, Australia și chiar britanicii.
  Pfizer a făcut vaccinul cu o companie germană și probabil asta s fost un avantaj. Britanicii au golosit un vaccin britanic, AZ, deși este un vaccin inferior. Este drept ca AZ este mai ieftin si asta pentru ca a fost finanțat cu bani publici. Dar de la 1 ianuarie AZ creste preturile.
  Corupt nu este doar cel care primește și cei care da. Companiile farmaceutice sunt cele mai rapace grupuri de interese.
  Dacă contractele pentru vaccin ar fi fost negociate direct de la Buc plăteam mult mai mult.
  L-as încuraja pe ziaristul justițiar sa analizeze cum se fac achizițiile de arme are României. Sau este un subiect mult prea periculos?
  Jurnalistul

  Apreciat de 2 persoane

 6. Dan Cristian Ionescu zice:

  Daca cineva isi pune sperantele in Codruta, ca va face ancheta si dreptate, ca marea si sarea, etc. sint nevoit sa-l dezamagesc si sa-i recomand sa uite ideea.
  Pe 6 dec. 2004 am depus la PNA, cum era atunci actualul DNA, o sesizare impotriva celor 7 demnitari in frunte cu Radu Vasile care luasera o mita de 75 milioane $ la privatizarea paguboasa, frauduloasa si de trei ori anticonstitutionala a Romtelecom. Ofeream probele necesare si sprijinul meu in ancheta.
  Desi organul de ancheta competent era PNA, dupa doar citeva zile acesta a trimis dosarul la Parchetul General. Iar cind Codruta a ajuns procuror general (mergindu-se pe ideea „avem nevoie de prosti obedienti”) dosarul a fost ingropat. Cind am putut sa vad dosarul, am vazut ca procurorii deplasasera obiectul anchetei de la mita de 75 mil. $ la comisionul de succes de cca. 10 mil. $ primit de Goldman Sachs, evaluatorul care a subevaluat de vreo 6-7 ori patrimoniul Romtelecom, noi pierzind astfel citeva miliarde de $.
  Am facut plingere impotriva solutiei la ICCJ – plingerea a fost admisa si Codruta a fost obligata sa faca ancheta asa cum am cerut eu.
  Dar Codruta a fost revoltata, si a facut recurs sa NU ancheteze mita! Iar Toni Pandrea, cel care l-a scapat si pe Basescu (in mod abuziv) de dosarul flota, la data de 8 dec. 2008 i-a dat dreptate – sa nu se ancheteze mita!
  De retinut si altceva interesant: despre proces au scris vreo 20 de ziare, dar nici un ziarist nu a citit sesizarea mea, nici un ziarist nu m-a intrebat nimic. Au scris numai timpenii, pe care le primisera de la stapinii lor,
  Codruta nu a fost pusa in fruntea partchetului european ca sa taie in singe, ci sa apere marii infractori (ceea cea facut si in Romania).
  Iata inca ceva ce Liviu ar numi „memorialistica”.

  .

  Apreciat de 1 persoană

 7. elsadorvaltofan zice:

  Am un comentariu de făcut. Aceste dosare de jurnalism de ancheta sunt foarte complicate și mereu incomplete, mereu lipsite de obiectivitate. Rar se întâmpla sa fie un material scris bine, deontologic vorbind. Spun aceasta ca fost jurnalist. Un asemenea dosar se muncește greu, se bate pământul in lung si lat, se verifica si reverifica informațiile de un milion de ori. Și la nevoie, o luam de la capăt. Dacă nu riscam competiție pe categorii: securiștii aceia sunt rai, aceștia buni, șpăgarii aceia arestați, aceștia nu etc. Pe vremuri, când un articol de acest fel era foarte bine scris, dar deranja, redactorul șef te felicită, îți lua materialul și-l punea bine și îți dădea numerar salariul pe o luna. Vorbim de o redacție de ziar aici, după 1990. Comisioanele, in lumea occidentala, sunt la vedere. O categorie transparentă. Nu e nevoie sa se folosească sub masa, se pun pe masa, oficial. In occident bacșișul e oficial. Pe maneta automatului de carduri de plăti este marcată și categoria bacșis. Orice negociator primește ceva. Orice reprezentant de ceva da ceva entității care ar putea decide ce și cum. Se promovează conceptul, produsul. Fiabilitatea trece Orin Bonus și prima. Așa funcționează sistemul, Corporația! Dar in contextul de acum, eu fost jurnalist, nu as fi scris așa. Pentru ca omul grăbit va înțelege un singur lucru, din nou: sa nu se vaccineze!!!!! Va înțelege ca Pfizer nu e bun! Exact asta mai lipsea.

  Apreciază

 8. Gabriel Chiriac zice:

  Dl. Adrian Onciu este cumva autorul cărților Cu mâinile legate și Templul negru?

  Apreciat de 1 persoană

 9. McStronțiu zice:

  Vă recomand tutulor genul ciberpunc.
  Mari profeți!

  Apreciază

 10. McStronțiu zice:

  Paregzamplu: Giani Memonic.

  Apreciază

Comentariile sunt închise.