Doru Bușcu – Luzărland


„Toată lumea pierde din afacerea Ciucă.”, soune editorialistul. Și așa este, pentru că în Luzărland e normal să piardă toată lumea. Dar pierderile nu sînt egale, unii pierd putere, acces la resurse, glorie etc, dar marii perdanți sînt cetățenii, mulți dintre ei tocmai își pierd viața sau măcar își ruinează sănătatea. Din pricina celor care pierd mult mai puțin…

https://www.catavencii.ro/editorial/luzarland/

Acest articol a fost publicat în Fără categorie. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

6 răspunsuri la Doru Bușcu – Luzărland

 1. McStronțiu zice:

  Lebăda neagră e cam ca cioara albă.

  Apreciat de 1 persoană

 2. Anonim zice:

  Buscu cinta ca un cocos de munte – pierdut in extazul de-a se auzi. Luzarland e Valea Plingerii, in care-a intrat tot fugarind Jumatate-de-Om-calare-pe-Jumatate -de-Iepure-Schiop.
  Este personajul propriului sau film de animatie.
  Militareste vorbind, se cunoaste ca n-a facut armata daca un cogeamite ghinarar e un simplu infanterist pentru el. Asa era si Napoleon, probabil, un artilerist si el acolo!
  Greseste metodologic: militaria e meserie de-nalt profesionalism, la nivel de-nalta comanda. Politica este? Un militar de cariera poate deveni politician. Invers e posibil?
  A, c-a dat ghinararu’ o declaratie de iubire vesnica pentru o functie trecatoare? Haida-de!
  Altceva e interesant de urmarit: cum ramine cu acuzatia ca ghinararu’ Ciuca e agent de vinzari american. Nu-i Buscu-n pericol sa-i scoata ghinararu’ matele pe gura?
  Ori si Buscu-i agent politic liberal? Ca nici citistii, nici orbanistii – ba nici ciolosistii – nu-si doresc Guvernul Ciuca.
  Se tot confirma impresia ca nimeni nu-si doreste un guvern desi toti inteleptii de pe margine stiu ca un guvern prost e preferabil niciunuia.
  IR

  Apreciat de 1 persoană

  • Păi, un guvern prost, ba chiar foarte prost e inca la butoane! Din ultima fuvernare militară, chit cp avea un auto-mareșal în frunte, n-am ieșit prea bine. De ce ar merge una cu un ghinarar auto-erou?

   Apreciat de 1 persoană

   • Anonim zice:

    Un guvern interimar e ca un tomberon fata de un cazan de presiune – nu genereaza forta ci aduna resturi. Maresalul era-n razboi, nu de el depindea cistigarea ori pierderea lui. De el, depindea dammage control – si s-a descurcat pina la un punct.
    Nu tin cu ghinararu’, observ doar ca se-ntimpla cum presimteam cind a dat Ilici politica pe mina baronilor locali – s-a dus dracu’ rapita!
    IR

    Apreciat de 1 persoană

   • Cum romnau e brav de felul lui, va trai și fără rapiță, chiar și fără guvern deloc. \poste chiar mai bine!

    Apreciază

Comentariile sunt închise.