Taxi – Un sas, un sas, un sas (Quizás, quizás, quizás)


De aseaeă, l-am primit deja de vreo nouă ori, așa că mai bine îl postez! Cum vedeți, e un cover după un șlagăr pe care l-am ascultat prima oară acum peste jumătate de veac. Dar aivi vonteazî texrul românesc… Pe YT aee deja peste 265.000 de audiții.

Originalul

Acest articol a fost publicat în Fără categorie. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

18 răspunsuri la Taxi – Un sas, un sas, un sas (Quizás, quizás, quizás)

 1. Micky Cahana zice:

  …iar eu prefer versiunea asta . Pentru că îmi amintește acest serial colosal.

  Apreciat de 1 persoană

 2. Radu Mârza zice:

  Toate bune și frumoase, dar nu pot să accept luarea în derâdere a unui neam. Cântecul trebuia să fie despre Klaus Iohannis, nu despre ”un sas, un sas, un sas”. Poate va urma ”un georgian, un georgian, un georgian” sau ”un srilankez, un srilankez, un srilankez”. Dar poate sunt eu prea sensibil 🙂

  Apreciat de 1 persoană

 3. McStronțiu zice:

  Șase sași în șapte saci :))

  Apreciat de 2 persoane

 4. Dr. Dr. Christian W. Schenk zice:

  Dragă Liviu,
  aș renunța la astfel de postări (sars-sas). O fi președintele sas (chit lovit de sars) dar și libertățile democratice au o limită de bun simț.
  Nu lăsa și tu, cum o fac mulți alții, ca România să pice pe toate lunecușurile triviala, dar periculoase, ale extremelor “xeno-“! În România există oameni care sunt politiceni, literați, medici, infectați sau nu de Civitas, vaccinați sau, conspiraționiști, Covid sau nu (…), dar toți au fost oameni ai acestei țări care nu pot fi atacați doar pentru faptul că s-au născut din alte mame, cred în altfel in Dumnezei, indiferent cum îl numesc.
  Vezi să nu pici în șanțul unui Varujan sau groapa lui Dinescu, sau mai rău: Șoșoacă!
  (Poate sterilul de Iohannis va face un copil căruia în va transmite genetic sterilitatea sa, și așa mai departe din tată-n fiu…).
  Trebuie să repet din nou, dragă Liviu: nu sunt nici sas, nici șvab, nici român, dar… sunt vaccinat (nu împotriva tuturor “debitărilor” pe care le aut și citesc!

  Apreciat de 1 persoană

 5. Dr. Dr. Christian W. Schenk zice:

  Pericolul că orice pericol al populismului: “Pe YT aee deja peste 265.000 de audiții”! Cam la fel câți au fost vaccinați în ultima lună! Prea sunt mulți care ațâță în toate privințele și nu
  “exaherez” nico “oleaxa”!

  Apreciat de 1 persoană

 6. Anonim zice:

  Trop de sensibilite! O gluma e o gluma – un sas nu e toti sasii, e unul anume. Normal, n-ar trebui explicat unor oameni educati dar pirdalnica de corectitudine politica a facut ravagii in sensibilitatea multora. So, nimic xeno.
  Dau eu exemplu de xeno; cum se deosebeste un roman de un tigan? Pai, vezi departe venind doi oameni. Cind se mai apropie, vezi ca unu-i tigan, doar unu-i om.
  Dar sa vezi pozna! Xenofobii astia tin pamintul pe loc. Abia dupa ce-or disparea, om avea o tara ca afara.
  IR

  Apreciat de 2 persoane

  • Dr. Dr. Christian W. Schenk zice:

   Nu prea sunt obișnuit cu astfel de glume, chiar dacă foarte mulți rad de ele, Eu fiind un fel de puzzle: O bunică din Ungaria, un bunic din Austria, un străbunic din Polonia, o străbunică din Cehoslovacia, un tată din Germania venit după prizonierat din mâinile din Donbas spre România unde a rămas cunoscând-o refugiata mea mamă din Budapesta. Nu am o singură rudă de sînge din România…
   Explicația pentru aversiunea mea împotriva tuturor xenofobilor, etnofobilor, rasiștilor, radicalilor de orice culoare sau conspiraționiști. O fi el bun, nu o fi el bun, voi ca cetățeni români l-ați ales în funcție (eu de aproape 50 de ani nu am cetățenie română, fiind luată în mod abuziv), eu nu am putut alege. Ați ales un om, o persoană ce nu un reprezentant al unei etnii fie Iohannis SAS, fie Orbán cu tată maghiar (UNGUR) și mai e unul pe acolo care aparține altei etnii

   Apreciat de 2 persoane

 7. În principiu, sunt de acord cu domnii Mârza și Schenk, dar în cazul de față a ne teme, fie și în glumă, că Dan Teodorescu s-ar putea alinia extremismului duduii Șoșoacă este o exagerare.

  Cred ce crede și Liviu – că dl Teodorescu a urmărit o eufonie cât mai apropiată de eufonia originalului “Quizás, Quizás, Quizás”. În cazul de față, eufonia amuză România, fără a ascunde impulsuri xenofobe. Cum tot așa, un alt cântec al dlui Dan Teodorescu și al colegilor săi taximetriști, “Domnu’ Soros (horă așezată)” nu poartă – cum s-au chinuit unii să probeze – niciun mesaj antisemit.

  Într-o țară manelizată cultural, dl Teodorescu și taximetriștii săi sunt o necesară gură de aer curat. În urmă cu câțiva ani, întrebat care mi se par cei mai buni analiști politici români de azi (în politic intrând și socialul, culturalul etc,), am răspuns fără ezitare – Dan Teodorescu și taximetriștii săi. Așa cum, cu mulți ani în urmă, consideram Fără zahăr cea mai lucidă voce analitică a Moldovei. Asta cred și astăzi.

  “Strada mea c-un singur bec”, „O țară de oi care stau capră”, „Subtitrarea la români” și nu puține altele sunt, în umila mea părere, capodopere ale genului. De la murdăria actorilor politici la competiția între ipocrizie și pudibonderie, de la tragedia copiilor care se culcă nemâncați la graba cu care sunt ajutați să moară cei prematur născuți etc., nimic din spectrul apăsător al vieții românești nu lipsește din cântecele dlui Teodorescu. Să nu uităm nici cântecele de dragoste, autoironice dar triste în esența lor, nici cele răsfoind masacrarea limbii române fie prin semidoctism, fie prin înlocuirea, lipsită de noimă, a multor cuvinte și expresii românește cu import abuziv de terminologie de limbă engleză. Azi, tot prostul român “implementează”, căci a fost speriat de moștenirea „punerii în practică”. Ba, de când l-au auzit pe dl Petre Roman că „implementează”, mulți intelectuali români se prostesc „implementând” și ei…

  „Karma, Zenu și Feng Shouiu” aduce o înseninarea extraordinară care mai alungă ceva din ceața culturii dobândite nu prin asimilare, ci prin imitare și fandoseală.

  Întorcându-mă de unde a început această polemică cu totul cordială între cei de aici, mă gândescă că ne-ar prinde bine să reascultăm originalul (1947) cubanezului Osvaldo Farrés în interpretarea de neîntrecut a lui Nat King Cole.

  Apreciat de 2 persoane

Comentariile sunt închise.