Liviu Antonesei – Din Foișor: Terminatorii


Păi, cam asta e situația la zi…

Liviu Antonesei – Din Foișor: Terminatorii

Habar n-am dacă băieții și fetele care s-au cocoțat în fruntea statului, iar la noi înseamnă și a bucatelor, au un plan bine pus la punct prin care să ne extermine sau sînt mînați numai de prostia lor minerală, care din proverbială tinde să devină deja legendară. Ceea ce este sigur este că, indiferent dacă lucrează premeditat sau spontan, treaba le merge, noi sîntem tot mai puțini, părăsind această lume pe căi tot mai diversificate și mai eficiente – fie că se închid spitalele să se facă loc pescuitorilor de guvizi chinezești, fie în chinurile intubării, fie de foame, dată fiind scăderea dramatică a nivelului de trai, fie în flăcări, mau cu seamă în spitale, unde ne refugiem să nu murim de celelalte!

Azi dimineață a luat foc secția de terapie intensivă spitalului de infecțioase din Constanța. Bilanțul este între 7 morți, conform Internelor, și 9, după cum a declarat Sănătatea. Arafat stabilește că e bine că au fost numai 7! Adică în loc de 90 de procente numai 70 din cei internați acolo. Dar nu era mai bine să nu fi fost incendiul și să nu avem de numărat nici un mort?

De la începutul pandemiei au luat foc 12 spitale sau secții de spitale, îndeosebi secții ATI. Au fost zeci de morți și alte zeci de vătămați, Țin minte că după Colectiv, premierul a fost obligat să demisioneze. În urma acestor incendii, au răspuns niște acari Păun, nici o mărime. Azi aflăm de la premierul pe puncte iarăși despre niște demisii mărunte. Tot el declară că vinovații de completa nepregătire în fața valului 4 vor trebui să răspundă, Adică? Probabil tot niște acari Păun, ci nu cei care s-au autoimpus în fruntea luptei. În perioada aceasta, am avut un președinte, doi premieri – toți cu puteri sporite de starea de urgență și de repetatele stări de alertă -, am mai avut vreo trei sau patru miniștri ai Sănătății, iar pe deasupra pe eternul Arafat și cîteva duzini de șefi sanitari sau „interniști”. Va demisiona vreunul dintre ei? Vor fi cercetați penal, după cum se cuvine, vinovații? Vor roși măcar de rușine? S-avem rezon, ăștia, de ambe sexe și pluripartizi, sînt canalii antrenate, nu fecioare nevinovate! Între timp, aflăm că vom trece de la un mort de covid la 7 minute la unul la numai 5 minute! Cum puteam fi pregătiți cînd în iunie președintele și premierul ne anunțau pe două voci că au învins Pandemia!?

Acest articol a fost publicat în Fără categorie. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

25 de răspunsuri la Liviu Antonesei – Din Foișor: Terminatorii

 1. ionfercu zice:

  Doamne!!!!!!!🙏😞😌😣

  Apreciat de 1 persoană

 2. alpinus zice:

  Firește că una compensează pe cealaltă…așadar au un plan bine pus la punct prin care să ne extermine,…iar prostia lor minerală acționează fără pauză, pentru ca să fie vizibili și avansabili… pe verticală.

  Apreciat de 2 persoane

 3. petrujipa zice:

  Ei vorbeau de ,,pandemuie”

  Apreciat de 2 persoane

 4. elsadorvaltofan zice:

  Lipsa de respect fata de protocoale și proceduri după vechiul cântec: merge și așa.
  Cum sa te gândești sa te întorci?!
  Oribil. Nu exista cuvinte de compasiune pentru familiile afectate.

  Apreciat de 2 persoane

 5. Valentin Feyns zice:

  Greu de conceput. Si mai greu de acceptat. Inteleg ca mare parte din sistemul sanitar public functioneaza numai cu bacsisuri, dar cel particular poate sa fie superb (daca poti sa ti-l permiti)

  Apreciat de 1 persoană

 6. Anonim zice:

  Totul e oribil. De pilda, cirdasia dintre „sistemul sanitar’ si presa. Te uiti la stiri si zici c-a venit Armaghedonul, dupa fetele grave ale crainicilor/reporterilor, dupa isteria burtierelor. DAr cind sa afli ce, cum de s-a – ioc! Nici sa numere mortii nu stiu, nici sanitarii, nici pompierii.
  Cind a fost la Piatra Neamt, macar au dat niste detalii – ce aparate, cum de s-a. De-atunci, insa, mucles! Acolo, a sarit un medic in ajutor. De-atunci, victime sint doar pacientii – sint lasati sa arda pina vin pompierii. Asa o fi protocolul dar sa stim si noi, sa nu mai strigam degeaba dupa ajutor daca ne trezim in foc – ca nici un sanitar nu sare-n foc pentru noi. nu stiu cu pompierii cum e – ei si slaveaza ori doar sting focul dupa ce si-a facut treaba?
  Eu zic c-a fost atentat terorist – a aruncat unul o bomba si s-a ales praful. C-altfel, cum sa-ti imaginezi ca „personalul’ medical si ne al spitalului a stat si s-a uitat cum ardeau oamenii aia?
  De ciinosenia din sistemul nostru sanitar, stiu demult – inca dinainte de – cind lasau femeile sa moara dupa avort facut cu cutitul de bucatarie, pina venea procurorul sa permita interventia. Ori de cind dadeau anesteziatul jos de pe masa chirurgicala fiindca nu platise ce se convenise. Ei bine, dupa ultimele informatii, actualii studenti la medicina abia stiu unde-i institutia dar stiu unde se plateste examenul. Asa c-ajungem sa-i regretam pe ciinii rosii dinainte – ca macar stiau carte. Astia de-acum, si sa vrea si nu pot, ca nu stiu nici macar anatomie.
  Daca nu v-am mai spus-o, vi-o repet: asta-vara, fiu-mei a trecut prin 5 miini de specialisti pina sa treaca o saptamina si sa conceada – cu greu – ultima ca avea apendicita acuta – da fapt, peritonita incipienta. Ei il cautau de hernie inghinala desi stiau ca fusese operat de, ca asa ceva nu se mai face dupa operatie.
  Da, la spitalul-erou din Suceava – c-are si asta nume de sfint, ca-s toti sfinti pe-acolo, numai in matanii si cruci o tin.
  Apropo de numele spitalelor. de la bun inceput n-a fost treaba serioasa sa le tot sfinteasca, dar cine sa le spuna anticomunistilor de Ziua a 7-a ca alea cu nume de sfinti erau la origini asezaminte bisericesti, calugaresti?
  IR

  Apreciat de 3 persoane

 7. elsadorvaltofan zice:

  Intr-un spital sau centru pentru persoane in varsta exista…bombe. Adica oxigen. O instalatie care nu respecta normele cu privire la folosirea, intretinerea, utilizarea oxigenului e o…bomba cu ceas. Fiecare schimb, la raportul de garda, asa se face aici, preda si numarul de butelii cu oxigen, a cheilor si robinetilor, tipurilor de masti. Daca oxigenul e in perete, instalatia e monitorizata computerizat, orice aberatie declanseaza o alarma care taie oxigenul pe segmentul respectiv. E ABC-ul oricarei institutii din sanatate.

  Apreciat de 3 persoane

 8. Scepticus Scepticus zice:

  Prostie minerală. Diamantul si rubinul sunt minerale, si sunt pure. Cred ca a fost o greseala de ortografiere, este vorba de prostie milenară.
  Ce mi se pare suspect este ca la incendiul de ls Colectiv au fost demonstrații masive și un prim ministru corupt a trebuit să demisioneze. Acum mor oamenii arși în spitale și nu reacționează in nici un fel asa zisa societate civilă. Sau demonstrațiile de ls Colectiv n-au fost chiar spontane?

  Apreciat de 1 persoană

  • Ce e ciudat? Demonstratile, din 2911 0 12 incoace au fost organizate de societatea in civil care s-a subtituit societății civile… Acum, fărăordin, cum sa miște?

   Apreciat de 3 persoane

   • Poetry855 zice:

    la protestele serioase, pentru dreptul la viata, pentru legislatie corecta, daca vin 100=200 de oameni, in cel mai fericit caz. nu exista constiinta civica,
    dar la circ si scandal, se duc.
    in Ploiesti mor prematur 3 oameni pe zi. statistica DSP, si inca si aia facuta dupa inregistrari minimale.
    si totusi, faptul ca media de varsta a mortilor prematur de leucemie este 35 de ani!!!! – adica mor multi copii, nu mai misca pe nimeni.

    CALITATEA VIETII este considerata un moft in Romania.

    Apreciat de 1 persoană

 9. Poetry855 zice:

  in UE se investeste 10% din buget pentru sanatate, in Romania, 5,2, %. ultimii din UE, ba, pe vremea lui Basescu s-au si desfiintat multe spitale, fix alea de care aveau nevoie cei de la tara, din localitati limitrofe mici.

  Apreciat de 2 persoane

  • Trebuie văzut și cît se fură din banii alocați sănătății,,,

   Apreciat de 1 persoană

  • elsadorvaltofan zice:

   Exact, draga mea. Ca și autostrăzile. In fapt, nici amărâtul acela de procent nu e investit. Mic cum e, investit bine, tot ar fi ceva. Și din acela se va fura și deturna. Depinde cine e la vârf. Sănătatea publica in Canada este o entitate de sine stătătoare. Nu are importantă ce guvern este la putere. Ea are obligații și drepturi, guvernul e obligat sa o asculte și sa se execute strategiile pe care aceasta le recomanda. Formarea personalului medical e importantă. Dacă nu ai habar cum sa mânuiești aparate, da, poți da foc in timp ce operezi. La nivel formativ, aici, medicii, invlusiv specialiștii au aceleași obligații ca inhalo, infirmieri, ergo, asistenți sociali și îngrijitori. Sunt obligații profesionale pe care dacă nu le faci, un examen e mereu prevazut, risti suspendarea licenței. Iar gestionarul instalației are tot interesul ca personalul sa fie la zi, aparatele in stare de funcționare. Asta ii aduce salariul și prima.

   Apreciat de 1 persoană

Comentariile sunt închise.