22 Iulie, ora 10 – Inaugurarea Casei Muzeelor/ Update Video


Mîine, de la ora 10, va avea loc inaugurarea Casei Muzeelor la sediul Muzeului Național al Literaturii Ronâne Iași, din strada Vasile Alecsandri. Sigur, Muzeul Pogromului de la Iași a fost deja inaugurat cu prilejul tristei comemorări, pe 29 iunie, dar de mîine toate cele cinci muzee vor fi la dispoziția publicului. Reamintesc că muzeul deja inaugurat aparține Consiliului Județean, a fost rezalizat împreună cu Institutul Wiesel și este administrat de MNLR. Muzeele care se deschid mîine aparțin MNLR. Acestea sînt: Muzeul Literaturii Române, Muzeul Poezie(i), Muzeul Teatrului Evreiesc în România și Muzeul copilăriei în comunism. În conceperea și crearea celor cinci muzee, pe lîngă specialiștii proprii, MNLR s-a bucurat și de sprijinul dezinteresat al unor importanți artiști plastici, istorici, literați. De pildă, conceptul Muzeului Pogromului de la Iași aparține lui Elisabeth Ungureanu, Muzeul Poezie(i) este realizat, ca o amplă instalație multidimensională, de Ion Barbu, Sala „Rezervația de îngeri”, dedicată lui Emil Brumaru, a fost realizată de Felix Aftene, iar Sala „Abis 3.0”, de Matei Bejenaru. Voi atașa cîte o fotografie din fiecare muzeu, lăsînd la dispoziția – poate și plăcerea – cititorilor identificarea spațiilor muzeale!

Poate e bine să ofer și alte două informații: Casa Pogor va fi reamenată exclusiv ca Muzeu al Junimii, iar în curînd Bojdeuca va intra în reparații capitale.

Update – Cînd postam ieri, nu știam acest video, pe care îl adaug, cu mulțumitile mele penru Edi Antoniu care mi l-a trimis.

Mîine, după ceremonia inaugurării, vizitarea muzeelor se va putea face gratuit.

Acest articol a fost publicat în Fără categorie. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

11 răspunsuri la 22 Iulie, ora 10 – Inaugurarea Casei Muzeelor/ Update Video

 1. elsadorvaltofan zice:

  Felicitari!

  Apreciat de 1 persoană

 2. Poetry855 zice:

  pestele pe tv, cu mileu, emblematic )))

  Apreciat de 2 persoane

  • Știam pe cineva care, duop 90, a îneput să colecționeze peștii aceia de sticlă, adunase peste 50 la un mokentndat. Acum, cine știe…

   Apreciat de 1 persoană

   • Poetry855 zice:

    intr-o zi, am vazut o opera de arta, din sticla de murano: pesti de sticla. n-am putu fi srioasa. m-a pufnit rasul.

    totusi, dupa ce ne-au mutat la bloc, imi aduc aminte cum ieseam rar, timida, in fata blocului in forma de L si priveam ferestrele. aceleasi feretre, balcoane, aceleasi jaluzele la ferestre, acelasi miros de mujdei si de friptura, duminica,
    acelasi urlet: GOOOOL!
    aceeasi canicula, aceeasi plictiseala,
    aceeasi intrebare? asa va fi mereu?? m-a apucat spaima.

    Apreciat de 1 persoană

 3. Poetry855 zice:

  toate merita vizitate, este clar, dar muzeul abisului 3. o oare ce este?

  Apreciat de 1 persoană

 4. Adela Efrim zice:

  Ce vești bune!

  Apreciat de 1 persoană

Comentariile sunt închise.