Cațavencii – Regresul, ca și democrația, se face prin partide


Cam toți știm în general cît de infiltrate partidele noastre de servicii, iar mulți dintre noi știu și destulă cazuistică. Avantajul acestui articol redacțional al revistei Cațavencii este că pune lucrurile la un loc și trasează firul istoric al luptei dintre Securitate și Partid, acum securități și partide…

https://www.catavencii.ro/regresul-ca-si-democratia-se-face-prin-partide/

Acest articol a fost publicat în Fără categorie. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

6 răspunsuri la Cațavencii – Regresul, ca și democrația, se face prin partide

 1. Scepticus Scepticus zice:

  Este posibil ca serviciile secrete sa joace un roil in politica românească, dar cred ca se exagerează.
  Găinările cu care ar putea fi șantajați politicienii enumerați mai sus sunt niște nimicuri, un avocat șmecher ii oricând scoate basma curata. Marile tunuri s-au dat acum 15-25 ani iar politicienii care le-au dat au conturile bine-merci in Elvetia, Cipru sau Londra.
  A propos de standarde morale diferite. Nu-mi este simpatic Citu cu retorica lui reaganisto-thatcherista, lipsa de compasiune si pretenții false de mare economist, însă nu cred ca atacul asupra leului era ilegal. A fost si este imoral, dar cam asta fac bancherii in toata lumea. Este parte din job description si din ADN-ul lor.
  Soros a data un tun mult mai mare asupra lirei britanice si asta după ce UK i-a oferit azil si educație gratuita. Omul, mult admirat de intelectualii romani ai anilor 90, este mult mai imoral si mai lipsit de scrupule decât banalul Citu. Probabil si mult mai inteligent.

  Apreciat de 1 persoană

  • Soros n-a dat o lovitură contra dolarului, ci contra lirei! Iar o parte din cei care au participat la lovitura contra leului a ajuns la pirnaie. Se vede treaba că omul v fi colaborat cu justitia. Sau cu cei care o controlează…

   Apreciat de 1 persoană

   • dragospieptu zice:

    Imoral sa fie numai, dar un om care da atac (sau participă la un atac) la moneda națională ar trebui sa nu poata ocupa orice funcție de demnitate națională. Nu pentru ca legea nu i-ar permite, ci pentru ca noi toți ne-am opune, fiind un lucru neacceptabil. Pentru ca nu ar fi respectat de nimeni. Pentru ca si-ar pierde fata (cum s-ar traduce o expresie japoneza). Din păcate, la noi astfel de „demnități naționale” sunt luate in ras, șmecherește. Fluturam sloganuri goale gen „fără penali in funcții publice”, dar acceptam sa avem prim-ministru pe unul care a atentat la unul dintre simbolurile tarii, așa amărât cum este el. Daca noi nu ne respectăm pe noi, cine sa ne respecte si de ce sa o facă ?!
    Asa ca o părere, probabil absurdă și depășită

    Apreciat de 1 persoană

   • Speulația contra monedei naționale, mai ales cînd ești în sistemul bancar, deci iniiat, e delict Dovadă că doi sau trei dintre speculanți au intrat la pîrnaie. Ăsta, mai vioi, a colaborat cu justiția după cum l-au sfătuit cei cu care colaborează din junețe. De unde zeicile de mii de dolari anual pentru studiile în State, cînd el însuși a mărturisit că e dintr-o familie săracă?

    Apreciat de 1 persoană

 2. Alex One zice:

  Cam fortate motivele de santaj enumerate unele dintre ele probabil prescrise iar in ceea ce il priveste pe Ciolos e chiar absurd sa se creada ca s-ar deschide vreodata un dosar referitor la tradare in favoarea unei puteri straine, adica Franta. Sau daca s-a incercat cacialmaua cu Tony Blair poate mai merge o tura ? S- ar putea sa apara motive proaspete, legate de pandemie, raportari, achizitii, echipamente de partie,etc., e plina presa de exemple. Da, dar trebuie sa vrea si Inaltele porti. Apropo de Catu,cat de moral este sa iti tii paralele intr-un paradis fiscal cum afirma connaisseurii ?

  Apreciat de 1 persoană

Comentariile sunt închise.