Seraphim Bit-Kharibi – Psalmul 53, în aramaică


Mă gîndesc că nu e nepotrivit să explorăm în coontinuare poezia psalmilor. De data aceasta, în aceeași interpretare, a părintelui Seraphim Bit-Kharibi, ne optim la Psalmul 53. Mulțumesc pentru link scriitorului Ion Fercu. Pun și texyul în românește.

 • 1. (Catre mai marele cantaretilor. De cantat pe flaut. O cantare a lui David.) Nebunul zice in inima lui: „Nu este Dumnezeu!” S-au stricat oamenii, au savarsit faradelegi urate, nu este niciunul care sa faca binele.
 • 2. Dumnezeu Se uita de la inaltimea cerurilor peste fiii oamenilor, ca sa vada daca este cineva care sa fie priceput si sa caute pe Dumnezeu.
 • 3. Dar toti s-au ratacit, toti s-au stricat; nu este niciunul care sa faca binele, niciunul macar.
 • 4. „Si-au pierdut oare mintea cei ce savarsesc nelegiuirea, de mananca pe poporul Meu cum mananca painea, si nu cheama pe Dumnezeu?”
 • 5. Atunci vor tremura de spaima, fara sa fie vreo pricina de spaima; Dumnezeu va risipi oasele celor ce tabarasc impotriva ta, ii vei face de rusine, caci Dumnezeu i-a lepadat.
 • 6. O! cine va face sa porneasca din Sion izbavirea lui Israel? Cand va aduce Dumnezeu inapoi pe prinsii de razboi ai poporului Sau, Iacov se va inveseli, si Israel se va bucura.

Acest articol a fost publicat în Fără categorie. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

4 răspunsuri la Seraphim Bit-Kharibi – Psalmul 53, în aramaică

 1. Poetry855 zice:

  nu s-a schimbat nimic….
  si totusi cauta

  Apreciat de 2 persoane

Comentariile sunt închise.