Nicholas Froicu – Trapped in Poetry (Antonesei, Frost, Froicu)


Ce lucruri interesante poate să facă nepotul meu Nicholas Arthur la școală! De pildă acest „poetry project”, pentru care a ales cîte două poezii de Robert Frost, pe bună dreptate, e un poet de programă și lui îi place mult, și de mine, aici fiind vorba de un fel de „nepotism” pe dos, deși explocația lui privind alegerea este plauzibilă. Urmează patru poeme poeme scrise el. Pentru în elev de clasa a VI-a, sînt remarcabile. La vîrsta aceea, eu nu descoperisem încă poezia. Îmi place că păstrat primu poem cu ștersăturile apărute în cursul redactării. Iată, putem avea un manuscris cu urme chiar dacă lucrăm la computer… Fotografia este din ianuarie anul acesta, deci așa arată tînărul poet și interpret de poezie.

Acest articol a fost publicat în Fără categorie. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

18 răspunsuri la Nicholas Froicu – Trapped in Poetry (Antonesei, Frost, Froicu)

 1. Emanuiel Pavel zice:

  👍

  Apreciat de 1 persoană

 2. eduardantoniu zice:

  Ii place si lui Irlanda? Poem #1.

  Daca pot sa intreb, poza e la tzarmul vreunuia dintre Marile Lacuri?

  Apreciat de 1 persoană

 3. Vasilica Ilie zice:

  S-a făcut un adevărat flăcău! Îi știam pe amândoi din fotografii când erau mai mici, de pe blogul dv. Să vă trăiască și să vă bucurați de ei mulți ani de acum înainte!

  Apreciat de 1 persoană

 4. elsadorvaltofan zice:

  Acest lucru este minunat in America toata. Programele scolare sunt deosebit de flexibile. Prin urmare, au capacitatea sa scoata la suprafata pasiuni, interese, pe care care cu greu le pot exprima copii la anumite varste. Iar simpaticul copil e in paradigma: tel grand père, tel petit-fils. Cand am lansat volumul Lansare de promisiuni, prima infatisare, ca sa zic asa, am facut-o la doua colegii din Brasov, fostul meu liceu si un altul. Elevii mi-au pus in ambele locatii o intrebare interesanta: ce anume este diferit in cele doua sisteme de invatamant, Romania versus, in cazul meu, Canada. Intrebare pertinenta. Si, am raspuns cam asa. Ca, in Romania, atata cat mai stiu (am predat in Romanai) exista sau exista aplecare asupra unui invatamant global, de cultura generala. Acest lucru, care mi-a lipsit mult timp aici, este, fara doar si poate, excelent. Probema apare cand la un anumit moment in procesul de formare ai nevoie sa fii functional, sa te descurci. Aici, orice act educational se face pe criteriul ca elevul, studentul trebuie sa se descurge chiar acum. Gandirea nu este de cultura, ci de pragmatism functional. Iesit din orice etapa de educatie, cu cat ai, pentru ceea ce este programul din care ai facut parte, de maine, poti sa treci la fapte. Pe de alta parte, cei care aleg programe umaniste sunt serviti. Cantitatea de informatie, de posibilitati, incitarea la creativitate, enorme. Sotul meu lucreaza intr-un colegiu foarte apreciat la MTL si in provincie. Spectacolele claselor de dans sunt de calitate profesionala, cu toate ca sunt niste copii. Au posibilitatea sa guste din toate, unii vor sti mai devreme calea, altii mai tarziu. Unii vor abandona ceea ce au inceput aproape la sfarsit de program si o vor lua de la capat cu un program nou. Pentru ca aici, cel mai important lucru cand te pornesti in viata este sa faci ceea ce iti place. Acest lucru iti va tine companie pentru mult timp, te va motiva si iti va mangaia oboseala care se va instala cu timpul. si, inca minunat, daca oboseala asta nu mai pleaca, adult, iarasi o iei de la inceput cu altceva, e posibil, si nu e nimic rau vazut, dimpotriva.

  Apreciat de 3 persoane

 5. elsadorvaltofan zice:

  …problema…

  Apreciat de 1 persoană

 6. ionfercu zice:

  Ce naște din Pisică….🤗🤗🤗🤗

  Apreciat de 1 persoană

 7. Frumos proiect! Bravo!

  Apreciat de 2 persoane

 8. Liviu Scutaru zice:

  bucurie mare pentru un bunic…sper sa te mosteneasca in pace, vere

  Apreciat de 1 persoană

 9. Liviu Scutaru zice:

  nu ”in pace” ci in toate

  Apreciat de 1 persoană

 10. Poetry855 zice:

  copiii sunt entuziasti, pasionati si sinceri. de aici si puterea lor de a fi dedicati.
  felicitari si da, cred ca este un poet 🙂

  Apreciat de 1 persoană

Comentariile sunt închise.