De văzut – Smells like Paradise/ Miroase a Paradis


Prin urmare, libertate sau lux? O alegere dificllă pentru mulți oameni, desigur pentru cei care își pot permite alegerea! Numai că aici problema este pusă prin intermediul a doi cîini, unul din București, celălalt din Viena. Sigur că aceștia vor avea prilejul să ajungă la schimburi de impresii. Docunentarul este realizat de Ovidiu Anton şi Alexandru Bălăşescu. Cum este subtitrat în engleză, îș piteți oferi și prietenilor anglofoni.

Proiectul Miroase a Paradis a fost câştigătorul competiţiei „Create your Bucharest”, organizată în 2015 de către MAK (Muzeul vienez de Arte Aplicate), în cadrul primei ediţii a Vienna Biennale. Mulțumesc poetului Nicolae Coande pentru semnalare.

Acest articol a fost publicat în Fără categorie. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

9 răspunsuri la De văzut – Smells like Paradise/ Miroase a Paradis

 1. elsadorvaltofan zice:

  Am vizionat cu emotie. Suntem acasa iubitori de animale, implicati. Am avut mereu catei si pisici si cred ca omul e facut sa traiasca in armonie cu tot ce misca. Am facut parte din benevolii adaposturilor canine dupa 1990, la mine in oras, in Brasov. Amintire dureroasa. Am adoptat in orasul Alexandria cainii din campuri, i-am plasat pe la ferme, incercand sa schimb mentalitatile, incitand la pastrarea lor in teritorii mai putin ostile si mi-am dat seama ca teritoriul ostil era ferma. Am salvat un catel, tanar, Costi. La inceput dormea pe pragul din fata biroului firmei pentru care lucram, o firma din Franta. Patronul, suficient de intelegator, s-a prins ca in putinele momente in care eram singura la birou, il bagam in interior. Asa am putut sa-l tratez de o raie severa, Lui Costi i-am gasit o ferma cu un director disponibil. L-am dus cu masina din Alexandria in sat. L-am instalat, liber, fara lant, mancare. Dupa doua zile, eu plecasem la Brasov, m-au sunat sa-mi spuna ca fugise in camp. Am platit din buzunar patru oameni care l-am cautat in tot campul. Cand am revenit in Alexandria a treia zi, Costi era pe prag, in fata biroului…Eu am plecat din tara, am tinut legatura in Alexandria, tentative de a gasi o ferma pentru Costi au mai fost, dar s-a intors de fiecare data. Intr-o zi a disparut, ca si cum nicodata nu a existat.

  Apreciat de 1 persoană

 2. elsadorvaltofan zice:

  Cei care iubesc animalele, respectandu-le vorbesc o limba comuna.

  Apreciat de 1 persoană

 3. elsadorvaltofan zice:

  Va inteleg perfect! Si ma bucur de fiecare data cand intalnesc pe cineva cu preocupari si sentimente similare. Parca nu te mai simti marginal, parca nu mai esti singurul bizar. Daca imi permiteti, as dori sa mentionez aici, in memoriam, pe Cristina Topescu, neobosita in demersurile ei enorme pentru cauza animalelor.

  Apreciat de 1 persoană

 4. ontelusdangabriel zice:

  ***// te-aș cânta aggiornamento
  mixând weber cu pareto
  în cuptor așez un blat
  amintindu-mi orice cat
  pun stafide mestec brânza
  între timp constat c-osânza
  cosânzeana-ndepărtează
  dar nici fiara nu-i mai brează
  făt-frumos prosperă tandru
  agățat de-un policandru
  cinici stoici și sofiști
  pe tik tok sunt azi artiști
  insta-i pentru middle class
  twitter a blocat un bass
  air force one era chiriaș
  pe facebook doar cu ataș
  vă poftim pe linkedin
  dacă viața vă e chin
  urmăriți vreun interes
  locul vă e pinterest
  și mă dau în bărci ades
  gene mediu îmi dau ghes
  port căciulă basc ori fes
  la al doișpelea congres
  ilegal sunt reales
  dau cu sâc la opozanți
  fie ei bufanți colanți
  stați cuminți nu murmurați
  viață moarte suntem frați

  Apreciat de 1 persoană

 5. mikyw zice:

  Are sens?Nu prea conteaza
  Important e ca rimeaza.
  (Comentariu cam scarbos
  Fiindca sunt invidios!)

  Apreciat de 1 persoană

Comentariile sunt închise.