Rîsu-plînsu (4) – Divertis/ Distractis: Nemuriciul Formarea Limbii Romane


Sigur, știm de la școală cum s-au format poporul român și limba română, dar știm numai așa în general. ocolind meandrele concretului. Nu știm cine anume s-a ocupat de asta și mai alesnu știm nimci despre rolul Nemuriciului. Acum, aflăm. La postarea de săptămîna trecută,vărul Doru scria că sezonul Nemuriciului nu s-a bucurat de succes, că ratingul a scăzut de la o săptămînă la alta, ceea ce a condus și la renunțarea la filmul conceput pe această temă. Mare păcat, Divertis , în oate etapele și formulele sale, a practicat un umor de calitate. Gîndidu-mă la publicul televizual băștinaș mediu, mă gîndesc că asta i-a dăunat, calitatea. E mai simpu cu Țociu & Palade, Garcea, Doru Octavian Dumitru și tot neamu lor.

Acest articol a fost publicat în Fără categorie. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

6 răspunsuri la Rîsu-plînsu (4) – Divertis/ Distractis: Nemuriciul Formarea Limbii Romane

 1. eduardantoniu zice:

  Mă întreb dacă incitat deja de data trecută am ratat ulterior vreun episod din ăsta. Cel puțin în mileniul trecut nu am ratat nimic din ce au scos, că eram în România sau deja în Canada. Acum sunt pe YouTube toate casetele audio și CD-urile de atunci. Poate ar trebui să le reascult. Și da, nu mulți gustă nici aceste binemeritate persiflări ale istoriei cusute cu ață albă servite nouă în scoală.

  Apreciat de 1 persoană

 2. Radu Mârza zice:

  FABULOS! Cum am ratat până acum Adevărul despre latinitate, continuitate și alte -tate….

  Apreciază

 3. Virgil zice:

  Eu nu ratam nici un episod din Divertis dar nu le tin minte pe astea . Cred ca erau dupa 2006 cand am plecat din Romania. Din pacate nu mai avem grupuri de umor.

  Apreciat de 1 persoană

  • Scepticus Scepticus zice:

   IG Pascu s-a despartit de Divertis prin 2007 iar episoadele din serialul Nemuriciu au fost făcute după 2010 in colaborări temporare cu o parte din cei de la Divertis. Notabilă lipsa între aceștia a lui Toni Grecu. Personal cred ca Toni era un textier bun dar nu și un actor pe masura.

   Apreciat de 1 persoană

Comentariile sunt închise.