Lech Walesa: „Prin urmare, întrucât nu ştiu când ne vom revedea sau dacă ne vom mai revedea, aş dori să vă spun că am făcut totul pentru a servi bine naţiunii”


Liderul legendar al Solidarnosc, laureatul Premiului Nobel pentru Pace în 1983, primul președinte ales liber al Poloniei după prăbușirea comunismului, a fost internat ieri în spital unde urmează să fie supus azi unei intervenții legată de afecțiunile sale cardiace. Secretarul său personal, Marek Kaczmar spune că intervenția programată urmează să înlocuiască bateria stimulatorului său cardiac, dar că „sînt însă complicaţii. Se pare că o parte a firului care se află în inimă este ruptă”. Lech Walesa a postat pe pagina sa de Facebook un mesaj care provoacă îngrijorare. Fraza din titlu este desprinsă din mesaj, iată alte cîteva pasaje, în traducerea Agerpres: „Mă internez la spital. Ce urmează, doar timpul ne va spune”, „Pe curând, dacă destinul îmi permite să rămân un pic mai mult pe acest pământ. Dacă nu, rugaţi-vă pentru mine”… În ciuda gravității de fond a mesajului, Lech Walesa pare hotărît ca de obicei și cumva împăcat cu soarta, oricare va fi aceasta. Multă sănătate, Lech…

Acest articol a fost publicat în Fără categorie. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

5 răspunsuri la Lech Walesa: „Prin urmare, întrucât nu ştiu când ne vom revedea sau dacă ne vom mai revedea, aş dori să vă spun că am făcut totul pentru a servi bine naţiunii”

 1. Vasilica Ilie zice:

  Dumnezeu să-l țină în viață, după această grea intervenție chirurgicală. Multă sănătate!

  Apreciat de 2 persoane

 2. Mihai zice:

  Karol Wojtyla și Lech Walesa doi polonezi care ne-au ținut în viață.
  Stimă

  Apreciat de 2 persoane

 3. Scepticus Scepticus zice:

  LW a apărut intr-un oras german unde o muncitorime cu tradiție știa ce înseamnă social -democrația.
  In Rusia sau Romania Lech ar fi fost un martir oarecare, precum liderii muncitorilor din 1977 din Valea Jiului; aici se vede cat de necunoscător sunt, nu-mi aduc aminte acum numele lor. Stiu doar ca au fost exilați.

  Apreciat de 1 persoană

Comentariile sunt închise.