Luc Besson – The Messenger: The Story of Joan of Arc (1999)


Ideea de a revedea filmul lui Luc Besson mi-a venit cititnd un goarte frumos eseu al scriitorului Grid Modorcea, care trece în revistă cele mai intersante fime dintr-o filmografie, cea dedicată Fecioarei din Orleans, care numără multe zeci de titluri. Eseul aici

https://www.art-emis.ro/cronica-de-arta/ioana-d-arc-fecioara-lui-dumnezeu

Și aici filmul. Nu adaug nimic, esentialul despre film și realizatorul acestuia (regie și scenariu) este mult mai bine spus decît aș putea s-o fac eu în eseul la care trimit.

https://vezionline.net/the-messenger-the-story-of-joan-of-arc-1999.html

Acest articol a fost publicat în Fără categorie. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

8 răspunsuri la Luc Besson – The Messenger: The Story of Joan of Arc (1999)

 1. ionfercu zice:

  Bogdaproste!🤗🤗😊😊

  Apreciat de 1 persoană

 2. Radu Mârza zice:

  Mulțumim. Filmul lui Luc Besson este o capodoperă și este un film care în istoriografie s-ar numi ”revizionist”. Scena dialogului dintre Diavol și Ioana este magistrală, le-o pun (proiectez) / relatez de multe ori studenților.

  Apreciat de 2 persoane

 3. Gabriel Chiriac zice:

  Întâmplarea face să fi revăzut și eu acum câteva zile filmul lui Luc Besson, este unul dintre filmele mele preferate. Și totuși, cel puțin interesantă, uluitoare chiar, această ascensiune fulgurantă a Ioanei de la statutul de copilă analfabetă la cel de șef militar. Într-o lume eminamente masculină și împărțită atât de strict pe clase sociale, o adolescentă cu origine simplă avea drept de comandă peste toți prinții de sânge francezi. Cât e adevăr și cât e legendă în povestea ei?… Deși prezentă (nu numai) în societatea franceză, La Pucelle este încă un puzzle care nu și-a găsit rezolvarea.

  Apreciat de 1 persoană

 4. Gabriel Chiriac zice:

  O, da, poeme, drame, romane, epopei… De ex. la Biblioteca Națională a Frantei pot fi consultate peste 20.000 de carti dedicate Ioanei. Shakespeare, Voltaire, Schiller, Mark Twain, Brecht, George Bernard Shaw, Anatole France, Paul Claudel. Plus filmele, multe și ele. Cu adevărat se poate spune că „Fecioara de la Orleans” a iesit din cadrul istoric francez și a devenit un mit universal… Un weekend liniștit vă doresc!

  Apreciat de 1 persoană

Comentariile sunt închise.