Mircea Dinescu – Săru’ mîna, nășică!


Acum cîteva săptămîni, Stelian Tănase a crezut că este cititorul gîndurilor și intențiilor lui Dinescu și a purces la interpretarea personală a ceea ce crezuse că a receptat din subconștientul acestuia. Mircea Dinescu a pus lucrurile la punct într-un pamflet pe care sper că l-am preluat aici. Între timp, pecînd de la un fel de falsă memorie – sau proastă receptare audio – s-a repezit și delicata poetă Ana Blandiana să-l pună la punct. Mircea răspunde în textul pe care îl reiau aici. Nu vă grăbiți să spuneți că MD se ceartă cu colegii de breaslă, ba chiar cu prietenii vechi. Nu el atacă, numai răspunde unor confrați care s-ar spune că nu mai au loc de el. Doar că au dat peste o nucă tare, Mircea știe și care îi este locul și cum să și-l apere…

https://www.catavencii.ro/editorial/saru-mina-nasica/

Acest articol a fost publicat în Fără categorie. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

17 răspunsuri la Mircea Dinescu – Săru’ mîna, nășică!

 1. Scepticus Scepticus zice:

  Un gest imprudent din partea Anei Blandiana. Si uite așa aflam cum stau cumetriile intre scriitori. Ca sa-l citesc pe un mare lider, încă in viată si scăpat miraculos de pușcărie, nu doar capitalismul romanesc este de cumetrie, dar si literatura.
  Cat ca nu sunt mare admirator al analistului politic, al specialistului in folclor si maestru in bucătărie Mircea Dinescu, toate plătite cu banii buni din bugetul sărac la României, trebuie sa recunosc ca nu e bine sa te iei la harta cu el, are condei șfichiuitor si unde atinge ustura.

  Apreciat de 1 persoană

  • Ar trebui lămurită treaba cu banii de la buhet, a făcut=-o chiar el de altfel cănd ipa răsoun lui Tănase. Pe cînd ultiul era șeful TVR si făcrsu o rmisiune împteună, Mircea, ca și Tănase merorie scurtă de altfel, era plătit, bine, din sponsorizările de cre el făcea rost! Unde e banul public aici. Dar o să-l rog să facă punlică lista spoinsorizărilor pe care le-a atras la TVR. Ca să dispară legendele astea, nici măcar urbane!

   Apreciat de 2 persoane

 2. Anonim zice:

  Incet-incet, aflam ca dizidentii epocii de aur fals au fost si ei in fals, ca minunatii nostri scriitori rezistenti la cultura sint si ei oameni care-si sar la beregata una-doua. In fine, ca Blandiana e surda-toba si ca e nasa lui Andrei Dinescu, caruia un mar ras nu i-a adus pe cind era-n lagar cu ta’su – odiosul lagar de exterminare de la Sosea.
  Daca-i adevarat ca-n timp devii tot mai mult tu insuti, si daca-mbatrinesti urit – cum esti cu-adevarat?

  Apreciat de 2 persoane

  • Doamna amintită e auto-disidentă, iar dacă lui MD i-a fost așa de ușor, de ce nu l-au urmat puzderie de scriitori? Sau, mai bine, de ce nu l-ați urmat DVoastră?

   Apreciat de 2 persoane

   • Anonim zice:

    Buna intrebare, Liviule (GT mi’s dar ma persecuta word ala aL tau). Cum de unii au riscat, iar cei mai multi – n-au. Ca doar unii aveau neamuri la Ierusalim? Ca doar putini aveau cojones? Ca doar ciriva stiau ca rusii batusera palma cu americanii? Ca-n afara celor protejati de Europa libera, ajungeai la ospiciu, daca nu pateai ca Ursu? Ori il primeai gratis pe Radu?
    Sigur ca era un act de (mare) curaj sa te puicu Sistemul dar revolutionarii nostri se sumetesc a spune ca Balcescu: revolutia European n-a fost caiza ci prilejul revolutiei noastre.
    Asa facem noi si soarele sa rasara…

    Apreciat de 1 persoană

   • Nu e chiar așa, în afară de anticomuniștii de ora 25, n-am auzit pre mulți bătîndu-se cu pumnii în chiept. Cînd privește ncuscririle, cît mă ajută memoria și știu tradiția se făcea între nemauri și prieteni, colegi mai buni….

    Apreciat de 1 persoană

 3. Nășică, n-am altă Ană... zice:

  Nășică, n-am altă Ană, păzește-ți Memorialul!
  Anne, Anne, fuis sur ton âne, spune editorialul,
  Iar cartoful își scoate puțica lui, prin Marmația
  Când pregătește mâncăilor verzi, consumația.

  Apreciază

 4. OC zice:

  Textul lui MD este potrivit pentru portia de ris din weekend. Orium, se vede diferenta intre un absolvent de UBB si un absolvent de Stefan Gheorgiu.

  Apreciat de 1 persoană

 5. Anonim zice:

  Mestere, mergi – te rog – pe contributors, la Pedagogul valah!

  Apreciază

Comentariile sunt închise.