Noul studiu al dr. Steven Quay concluzionează că SARS-CoV-2 a scăpat din laborator


Ipoteza aceasta a apărut chiar de la început, iarna trecută.Mai mulți cercetători au anu nța acest lucru – din Australia, SUA, Canada -, doi laureați Nobel au afirmat același lucru. Toâi au fost ridiculizați de speciaștii de obediență OMS, ba chiar și de OMS ca atare. Da, mă refer la organizație care trebuie să păzească sănătatea lumii, dar i-acoperit vreo patru luni pe liderii chinezi. Savantul francez a fost acuzat că e bătrîn, iar cel japonez și-a retractat afirmațiile, dar prin intermediul unui asistent, ceea ce e măcar neobișnuit în cutura japoneză! Serviciile din Five Stars și fostul șef al MI 5 au declarat aelați lucru pe baza studiile existente la începutul primăverii, dar și al unor informații obținute prin metode specifice. Ei au vorbit, ei au auzit. Și o parte din public, cum aș fi eu, care am postat le vremea potrivită toate aceste informații în Jurnal din celulă și ogradă. Acum, a venit aceste studiat, realizat o lungă perioadă de timp și pe un număruriaș de cazuri. La primul link, este oprezentare scurtă a studiului. La cel de-al doilea poate fi citit/ descărcat studiul în întregime. Eu lam citit și după cît mă pricep, nu mult, că nu sînt specialist, cred că expertul are dreptate. De altfel, din modul în care a evolut pandemia în ceva mai mult de un an de zile, ne putem da seama că nu este lucru curat. Pate vă amintiți că, la început, marii și micii experți ne asigurau că va trece, că se va atinge un vîrf, după care virusul se va moleși și va dispărea o bucată de vreme. Mai ales că venea sezonul cald. Dacă era un virus natural, lucrurile s-ar fi petreccut exact așa. Doar că această lighioana a evoluat invers decît credeau experții, virsula devenit tot mai rapid și mai versatil, mutațiile s-au ținut lanț și procesul continuă. Nici măcar nu știm davă vaccinurile existente vor acoperi și noile tulpini. Fabricanții de vaccinuri ne asigră că acestea pot fi ușormodificate pentru a acoperi un spectru mai larg de tulpini. Bun, și la ce vor ajuta milioanele de vaccinuri deja făcute? Ne putem imagina un viitor distopic în care ne vom începe dacă nu ziua, măcar luna cu o nouă vaccinare…. Doamene ferește! Să nu uit, între timp echipa de inspecție OMS din China își cam calcăîn picioare convingerile, nu mai exclude posibilitatea ca virsul să fie scăpat din laborator…

https://apnews.com/press-release/pr-newswire/business-science-greater-china-biology-severe-acute-respiratory-syndrome-333bdd4934baa0cd258753ca0947ea0c

https://zenodo.org/record/4477081

Acest articol a fost publicat în Fără categorie. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

34 de răspunsuri la Noul studiu al dr. Steven Quay concluzionează că SARS-CoV-2 a scăpat din laborator

 1. eduardantoniu zice:

  Foarte interesant: când am dat linkul APNews pe FB mi l’a marcat ca fake news cică pe baza altor surse verificate. De linkul zenodo însă nu s’a legat. Atunci am dat și eu dezmințire că nu postez fake news și am inclus linkul zenodo (postat anterior separat) și în postingul de APNews.

  Analiza statistică Bayesiană este un instrument probabilistic foarte puternic – care nu minte.

  Apreciat de 1 persoană

  • Virgil zice:

   NU luati de bun ce zice FB. si eu am postat niste documente de pe CDC si FB pe baza unei analize facute de cineva din Australia ???!!!! au declarat ca documentele sunt fake news . In acele documente imi exprimam mirarea cum la 300.000 morti de la COVID in USA numarul de morti tottal a crescut doar cu 50.000 fata de anul trecut .

   Apreciază

   • eduardantoniu zice:

    Nu iau. Ma oripileaza insa automatismul autopretins infailibil al FB. Daca algoritmul lor asa zice atunci asa e. Aiurea.

    Eu doar am studiat ceva analiza Bayesiana acum deja vreo 30 ani – numai in vedere artificiala (computer vision) si in robotica.

    Apreciat de 1 persoană

  • ăd că ai învăâat să fentezi cenzura!

   Apreciază

  • Virgil zice:

   Aveti dreptate cu Bayesian statistics dar ca sa fie bine aplicata mai trebuie sa stii si domeniul la care o aplici . Adica mai trebe sa stii si biologie/virusologie. In caz contrar poti sa arati exista anumite corelatii dar care nu au nici un sens biologic. NU pot intra in detalii pentru ca nu stiu biologie iar ca sa analizez un document de 190 de pagini iti chiar ia ceva timp

   Apreciat de 1 persoană

 2. Dan zice:

  Am fost convins de la inceput ca virusul chinezesc a „scapat” din laborator. Un laborator in subordinea generalilor comunisti chinezi, adica a acelor indivizi care doresc cucerirea lumii
  inclusiv cu arme biologice. Acum avem o ultima si serioasa confirmare stiintifica a acestei
  foarte foarte probabile ipoteze.
  Multumim, maestre, pentru semnalarea acestui ultim studiu.

  Apreciat de 2 persoane

 3. Scepticus Scepticus zice:

  1. Este posibil sa fie adevărat ca Sars-Cov 2 vine din laborator, dar nu pe baza dovezilor acestui doctor. Noua știre este clar marcata Paid Content, adică cineva a plătit ca sa apară, iar omulețul nu este mare specialist. Inca n-am auzit de cercetători care plătesc agențiilor de presa sa le apară articolele. Era bine daca articolul ar fi fost publicat intr-o revista științifică serioasa si nu pe un site in care orice cercetător poate pune o lucrare.
  2. Articolul a fost publicată fara peer review si din video-ul in care autorul il explica numai analiza bayesiana serioasa nu a facut E un fel de pledoarie de avocat in care el da din burta niste probabilități (atat prior cat posterior), iar datele noi sunt la randul lor un sir de ipoteze.

  PS. Stirea despre doctoral japonez laureat Noble n-a fost infirmata, a fost falsa din start, ie Fake, aka Trump. Daca as face o bomba biologica as face-o sa atace populația tânără nu cea mai in vârsta, as lasa inamicului sarcina menținerii populație inactive.

  Apreciat de 3 persoane

  • Virgil zice:

   Am pretentia ca stiu cu ce se mananc Bayesian statistics dar ca sa imi dau cu parerea daca a fost aplicata corect sau nu ar mai trebui sa stiu si ceva biologie (sau mai precis virusologie) . PLus ca articolul din Zenodo are cam 190 de pagini. Trebe ceva timp ca sa-ti dai seama despre ce scrie acolo. Despre plata catre agentiile de presa ia faceti un studiu sa vedeti cat au platit ceilalti (plus China) ca sa apara ca a fost de la animale. Acu revistele considerate serioase sunt foarte mult in siajul politici neo marxiste deci cam greu sa mai ai incredere in asa ceva

   Apreciază

  • Deci cînd producătorii de medicamente, inclusiv vaccinuri, dau tone de bani presei, nu mai vorbsc de peșcheșuti, e bine, dacă a dat și omul psta e deja rău!

   Apreciat de 2 persoane

 4. Dorin Tudoran zice:

  Francezii au semnalat inca din 2018 ca ceva in neregula/neobisnuit se intampla cu/la laboratorul respectiv. Corectitudinea politica mondializata a spus ca nu e frumos, nu se cuvine sa fie acuzati tovarasii chinezi. Cu toate ale lui rele si bune, Trump a spus de la inceput ca nenorocirea vine din China. Existau de atunci dovezi. I-a sarit lumea in cap. Acum, cand sunt suficiente probe ca de acolo a plecat nenorocirea, ca tovarasii chinezi au ascuns adevarul, ca au intarziat in mod criminal sa spuna ce si cum s-a intamplat etc., Biden semneaza documente prin care sunt penalizate, la gramada, atacurile rasiste antiasiatice si acuzarea Chinei pentru pandemie. Atacurile rasiste antiasiatice trebuie condamnate, dar denuntarea Beijingului trebuie incurajata. Numai ca, indatorata pana peste cap Chinei, America oficiala va continua sa taca. Europa oficiala are si ea motivele ei sa se poarte cu manusi cu Beijingul. Rusia isi vede de ale ei. Banuiesc ca norvegienii se gandesc la un Nobel pentru Pacea Planetara acordat Chinei…

  Apreciat de 4 persoane

  • N-ar mai fi de adaugat decît faptul că , faptele au fost asunse cu ajutoruj activ al OMS, Chiar și acum, comisia de control face declarații contradictorii, iar ancheta nu e gata – acum doya zile, un membru al comisiei a spus ca nu exlude scăparea din laborator, azi președintele acesteia a spus ca asta e ipoteză sf…

   Apreciat de 3 persoane

 5. OMS este o entitate politizata in draci care lucreaza, deseori, impotriva intereselor pe care ar trebui sa le apere.

  Apreciat de 2 persoane

 6. alin7130 zice:

  Din fericire virusurile scapă din laborator doar în filmele SF. Pentru simplul motiv că SAS- urile nu se deschid dacă încerci să şterpeleşti vreunul. Nu ieşi din cameră decât curat. Dar s-a întâmplat să fie trimise mostre la adrese greşite. Scandalul à fost cât casa la vremea respectivă. În 2005 OMS à ptegătit un document despre cum ar trebui sa ne pregătim si sa raspundem in fața unei pandemii. Pentru că semnale au venit din toate părțile ( nu-i spune degeaba SarsCov-2) 196 de țări au semnat documentul dar aproape niciuna n-a ținut cont. Erau alte priorități. In el OMS scrie negru pe alb că există pericolul unei pandemii rapide si extrem de letale cu un agent patogen respirator .Şi că lumea nu e pregătită. Iar din toate virusurile care ne-au bântuit de atunci, unele mult mai mortale decât acesta, SarsCov-2 à devenit pandemic si poate endemic pentru că in loc să ne omoare pe loc ,ne lasă să infectam şi sa contaminăm pe alții fără à avea simptome. Diabolic! Nu?

  Apreciat de 3 persoane

  • Că virisul e mai deștept decît noi mi-a fost clr din prima. Problema este că acest virus chiar a scăpat, probbil în cercetătoare socotita cazul 0 și care, curată minune chinezzească, a dispărut fără urme, adică și fărăurme informatice….

   Apreciat de 1 persoană

  • „Mostre trimise la adrese gresite” = Mostre scapate din laborator.
   Chiar nu e limpede?

   Apreciat de 2 persoane

  • jellyfishb zice:

   „Nu ieşi din cameră decât curat.”
   * Atat timp cat instalatiile functioneaza corespunzator si procedurile sunt urmate cu strictete. Altfel, avem epidemie si posibil pandemie.

   „196 de țări au semnat documentul dar aproape niciuna n-a ținut cont.”
   * Au tinut cont si Taiwanul si Australia care au trecut prin spaima cu SARS din 2003. De unde si reactia prompta din 2020. Intr-o oarecare masura si in Statele Unite s-au revizuit legislatia cu privire la carantina si controlul traficului din zonele afectate. De retinut ca OMS a alertat lumea de aparitia SARS in martie 2003. Infectiile pulmonare pe baza SARS au aparut in Guandong, China, in noiembrie 2002. China a incercat din rasputeri sa acopere problema la acea vreme.

   Apreciat de 3 persoane

 7. jellyfishb zice:

  Doua chestiuni…

  1. Comisia OMS care investigheaza in prezent originile Coronavirus la fatza locului a inceput sa o scalde deja… chipurile nu ar fi clar ca virusul ar proveni chiar din… China! Se fac inca „sapaturi”. Maine-poimaine „dovedesc” ca a aparut in Lombardia… virusul a sarit de pe pizza direct in nasul unor turisti din China si uite la ce necaz planetar s-a ajuns. Nu este niciun secret… OMS este in buzunarul Chinei. O organizatie condusa de birocrati ocupati exclusiv de propasirea personala. Gebreyesus nu este medic. Este biolog si o gluma de mari proportii. Nici nu a contemplat demisia. Vestea cea buna ar fi ca bugetul OMS nu este mare… cam cat are un spital de marime medie-mare in Statele Unite. Deci financiar nu ar fi paguba mare. Porblema ramane legata de incompetenta si coruptia de care sunt capabili.

  2. Deci liliecii si pangolinii de la „wet market” nu au nicio vina… tot la laborator am ajuns… acum intrebarea de milioane este… a fost neglijenta sau neglijenta premeditata?

  Apreciat de 2 persoane

 8. George Tudor zice:

  Daca-nteleg bine, cercetările de la Whuan sînt in regim de colaborare internațională, ca CERN, Magurele etc. Unde ne jucam cu antimateria, cu laserul atotdistrugator – si cu virusii, dragutii!
  Nanobiologia explorează genetic noi șanse de sinucidere colectivă.
  Mă rog, neatentii care-au trimis eprubete la adresa greșită, unde alți neatenția au fost curioși să vada ce contineau, sint ca la noi, la Suceava: te prinde o asistentă în spital ca apartinator, și te roagă să duci o geanta cu eprubete la laboratorul din centru, ca ea nu are timp; cu sînge recoltat pentru niște analize-acolo!
  Realy ?

  Apreciat de 1 persoană

  • În acest caz, n-a fost trimis la o dresă greșită, pur și simplu cercetătoarea căreia i-au dispărut pînă și urmele infromatice, din neatenție, a plecat cu virusul la purtător… De aia se to chinuie chinezii de un an an să găsească un alt pacient zero, care să se fi pupat cu lilicecii ori pangolinul. Iar mai nou susțin că virusul rezistă în alimentele congelate, da, ca să-l facă să fi venit ăn China din alte continente!

   Apreciază

  • Adaos. Echipamentele cele mai moderne sînt americane și franțuzești. Prin urmare, Lenin avea dreptate – capitalismul își sapă singur groapa!

   Apreciază

   • Dorin Tudoran zice:

    Vina capitala a Beijingului ramane aceea ca a ascuns multa vreme adevarul. Este un act criminal impotriva tuturor si ar trebui pedepsit la nivel planetar. Are cineva curajul sa initieze un asemenea demers? Nu. In orice caz nu Biden, nu Putin, nu Macron, nu Merkel etc. Intre timp, adica in 2028, China va depasi economic SUA, daca nu cumva previziunile economistilor nu sunt eronate.

    Apreciat de 2 persoane

   • Și repet asta, poate am o obsesie, a putut ascunde asta cu complicitatea acrivă a OMS…

    Apreciat de 2 persoane

 9. Dorin Tudoran zice:

  Nu, nu este o obsesie. Este un adevar. Un adevar trunchiat – cum foloseste deseori OMS din motive diverse – este o minciuna. In cazul de fata una cu urmari catastrofale. Sincer, la ce si cui foloseste existenta acestei institutii?

  Apreciat de 2 persoane

  • Așa cum s-a manifestat în această criză, nu doar că nu folosește, dar daunează sănătății publice de pe planetă…. Bănuiesc că nu e prima imbecilitate ticăloasă a acestei institușii, dar asta sare în ochi pînă și copiilor. De folosit totuși folosește cuiva, funcționarilor bine plătiți, care mai încasează și șperțuti de la producătorii de medicamente. Mătem că nici sericiul făcut chinezilor n-a fost pe gratis…

   Apreciat de 1 persoană

Comentariile sunt închise.