Jurnal Israelian, 26, 4 februarie 2021


Da, e joi, iar dimineață revistamă așteptaîn utia poștală, am întîrziat puțin cu postarea pentru că am avut de rezolvat cîteva treburi. Apoi,am răsfoit și am citi cîteva din contribuții. Cum ne-a obișnuit, Adrian, un număr dens, divers, cu foarte multe lucruri interesante – ci citit, dar și de văzut,pentru căpartea imagistică e eclatantă ca de obicei.Chiar de la început, unde medalionul Tudor Banuș este presărat cu splendide reprodicere din oera acestuia. Continuă Anul Dante, de la a cărui plecare se împlinesc anul acesta 700 de ani. Mă bucură să regăsesc în paginile revistei și autoride-ai mei, pe care îi promovez și eu pe blog – un fragment din Femeia de marțipan, cel mai recent roman al lui Radu Țuculescu, o prroză stirică de Mahai sau splendidul poem Moarte la Paris de Kocsis Francisko. Este mult de citit și de văzut, cum spuneam. Spor! Mai jos, linkurile către revistaîn format pd fși Calameo.

(https://711500c1-3acf-4908-8f76-83bc99191a56.filesusr.com/ugd/62b9aa_022ddcd8ba81466d8479392bbb44e42d.pdf)

Acest articol a fost publicat în Fără categorie. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

3 răspunsuri la Jurnal Israelian, 26, 4 februarie 2021

 1. Scepticus Scepticus zice:

  Inca un număr f bun. Fascinata este povestea primelor zboruri comerciale de pasageri, a companiei de aviație Franco-Romana. Ceea ce acum 100 ani alții s-au chinuit sa creeze, azi niște zerouri distrug prin neglijenta si furăciune. Ma refer la Tarom.

  Apreciat de 1 persoană

 2. Scepticus Scepticus zice:

  Totusi exista o greșeală pe ultima pagina.
  „Legionarii erau naționaliști, dar după ce studentul l-a ucis pe Nicolae Iorga, la puțin timp a fost închis Zelea Codreanu și (după spuse) a fost torturat introducându-i-se o sârmă în genunche și la orele de tortură fiind trasă ucigas acea sărmă fără a fi scoasă definitiv.”
  Codreanu a murit (asasinat) cu doi ani înainte de a fi asasinat de legionari Iorga. In fapt arestarea lui Codreanu s-a făcut in urma unei plângeri a lui Iorga, cava legat de defăimare, plângere folosita opportunistic de Carol II Priapitul.

  Apreciază

Comentariile sunt închise.