Cercul Poeților Apăruți (3) -Călin Dengel – DEA/ Epicus brevis


Noi versete din cel mai recent volum, al treilea,poetului, animatorului cultural și medicului din Ploiești, la care am ajuns grație Cameliei Iuliana Radu…

5.1 Dimineața sau poate în alt timp al zilei când ochii mei s-au deschis din nou pentru lumea cea știută, eram ca un mal măturat de viitură, ca un lan secerat de o mână vrednică, dezgolit de mine.

5.2 Am aprins focul în cuptor și am pus apă la fiert, am strâns așternutul și l-am îngropat în fundul lăzii, am spălat pielea asudată și am îndreptat și am uns părul și barba.

5.3 Cumplitul vis stăpânea sala cea mare a inimii și nu-mi era spre bucurie atingerea viului, undele vinelor sau suflarea pieptului. Cineva murise în ghearele gaiei, l-aș fi numit rudă îndepărtată a mea, în fața oricărui străin, dar eu sigur știam, că acela eram eu.

5.4 Și când a fiert apa am pus un pumn de cenușă din vatră ca să-mi curețe măruntaiele de otrăvuri. Beam, mă pipăiam și întrebam: Tu ești mâna mea cea dreaptă? Zvâcnea sângele în ea și am aflat că a mea era. Tu ești piciorul meu cel stâng? Zvâcnea sângele în el și am aflat că al meu era. Tu ești pieptul meu întărit de încăierare? Zvâcnea în el inima și am aflat că al meu era. Inimă sleită ești tu supusă mie sau vrăjmașului meu? Și am primit răspuns tăcerea secătuirii dintre omoplați.

5.5 Atunci fierea și tot ce mai prisosea în mine au buit pe gât, iar pe nări a ieșit suflarea răului, în chip înspăimântător, dar înaintea ei m-am ridicat și am stat drept și nu m-am înfiorat.

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,………………………………………………………………….

8.6 Acasă m-am întors unde cursese, din cer, zile la rând, mânia zeilor,orbi i-am găsit, uzi și răsuciți, neștiutori de inimile scăldate în otrava îngerilor, fără desfătarea astrului și dulceața cărnii, nici mai buni sau mai drepți.

8.7 Lor le-am scris ca să afle și să nu se mai teamă de viețuirea de fiecare zi a vârstelor noastre. Ai aripilor cu pene de sider, ai ghearelor de oțel, ai clonțului ascuțit, ai ochiului de jar, ai zborului cel veșnic lăudat peste creșetele noastre, suntem.

Acest articol a fost publicat în Fără categorie. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

2 răspunsuri la Cercul Poeților Apăruți (3) -Călin Dengel – DEA/ Epicus brevis

  1. ontelusdangabriel zice:

    ***

    Apreciat de 1 persoană

  2. ontelusdangabriel zice:

    ***// îți mai ridici ochii din când în când/ rutina chiar nu epuizează/ un zgomot în depărtare și foșnetul/ pinioane & cutii de viteză/ nemaiputând asculta prognoza meteo construiești/ apoi energia radiantă/ îți mai ridici ochii din când în când

    Apreciat de 1 persoană

Comentariile sunt închise.