Ridendo (6) – De la Dorin, cu Iulia și Volodia


Joi, Iulia Popovici a publicat în Observator culural o interesantă analiză a ascensiunii lui Sorin Lavric dauritul prin sprijinul primit de la intelectualii „de aur” de pe partea dreaptă a spectrului, care în ultima vreme nu se mai oprec să se despartă de produsul lor. V Tismăneanu s-a simțit lezat și a ripostat pe pagina sa de Fb. Dar nici Iulia nu s-a lăsat mai prejos. Mai jos, dosarul, cu o introducere a lui Dorin Tudoran, care mi l-a pus la dispoziție, cu introducerea care urmează…

Oracolul de la Țăndărei în derivă

Dacă dl Corneliu Coposu nu mai este printre noi pentru a infirma așa-zise mărturisiri făcute profesorului Giruetă-Tismăneanu, dna Iulia Popovici este și îi semnalează Oracolului de la Țăndărei că pare căutat de un domn pe nume Alzheimer.

Dacă dna Iulia Popovici nu s-a cunoscut cu profesorul, nici în casa Magdalenei Boiangiu, nici în altă parte, probabil că Giruetă-Tismăneanu confundă așa-zisa întâlnire cu o alta, una cu adevărat”la vârf”.

Cunoștință a făcut Giruetă-Tismăneanu fie cu IULIA Hașdeu, fie cu Eugenia POPOVICI, dar în mod sigur în prezența gazdelor, cuplul Sarah Bernhardt – Aristizza Romanescu, la Vila Lac de la Snagov, cu prilejul semnării de autografe pe autobiografia de zile mari și mici “Trombonist pentru eternitate”.

Acest articol a fost publicat în Fără categorie. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

10 răspunsuri la Ridendo (6) – De la Dorin, cu Iulia și Volodia

 1. ontelusdangabriel zice:

  ***

  Apreciat de 1 persoană

 2. ionfercu zice:

  Istoria se tot scrie. Chiar și prin frânturi/ firimituri mari de adevăr…

  Apreciat de 1 persoană

 3. eduardantoniu zice:

  Ma intreb daca au mai ajuns camarazii ieri pe la Iasi, asa cum programasera. Nu gasesc nicaieri.

  Au fost ocupati sa’l invalideze pe Toba. Macar atat. iar asta a fost la Bucuresti.

  Apreciat de 1 persoană

 4. Scepticus Scepticus zice:

  Regret absenta domnului Tudoran din publicistica romaneasca, atunci cand este vorba de profesorul Girueta nimeni n-a „prins” mai bine personajul. Marele politolog nu prea are curajul sa iasa la bataie, pe cand mai scria pe Contributors cenzura orice comentariu care atingea reputatiei sale planetaro-galactice. Cand n-o facea el avea o ordonanta al carei nume l-am uitat.

  Apreciat de 1 persoană

 5. dragavei zice:

  Da, era mișto pe Democrația!

  Apreciat de 1 persoană

Comentariile sunt închise.