Rîs electoral (4) – Să rîdem de mine însumi!


În postarea anterioară, am evocat cele două momente de pierderea rațiunii cînd am încălcat regula abstenționismului electoral pe care o adoptasem cu vreo douăzeci de ani în urmă. Prima oară, m-am mulțumit să-l aleg pe vaporeanul bețiv, fără să-i fac campanie la propriu, dar l-am atacat constant pe Bombo. A doua oară a fost mai grav, i-am făcut dulapului o campanie deșănțată, pe blog, în articole, pe facebook etc. Am plecat de la ideea că după zece ani cu un maimuțoi la Cotroceni, nu ne mai trebuia unul. Puteam să-l votez pur și simplu pe candidatul liberal, dar mi se părea că nu are șanse. De aceea, m-am implicat în campanie. Dar ca să pot face campanie eficientă a trebuit să mă conving în primul rînd pe mine că îmi place candidatul. M-am convins ajutat fiind și de faptul că nu știam mare lucru despre el. În ce spun în filmuleț nu mint, de fapt am reușit să mă mint pe mine. Deși au fost cîteva semne mai mici și mai înainte, experiența care mi-a dezvăluit fața adevărată a personajului a fost la cîteva săptămîni după instalarea sa în funcție – la o ședință CSAȚ, au apărut proiectele legilor Big Brother, care nu erau pe ordinea de zi și nimeni nu știa cum au ajuns acolo! Mi-am dat seama că scăpasem de o maimuțică mai degrabă comică și ne-am trezit cu King Kong la cîrma țării. Serviciile mai aleseseră o dată în locul nostru! Poate vă mai amintiți răsturnarea de situație dintre cele două tururi… De ce postez filmul? Păi e week end, rîdem nu? De ce nu aș recunoaște că „am fost un dobitoc”?!

Acest articol a fost publicat în Fără categorie. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

11 răspunsuri la Rîs electoral (4) – Să rîdem de mine însumi!

 1. ionfercu zice:

  🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣 Râd până după alegeri cu balsamul asta pentru suflet! Îmbrățișări! Râd, dar e un râs doldora de tristeți…

  Apreciat de 2 persoane

 2. ontelusdangabriel zice:

  ***// pentru că muzica/ nevoia de simplitate duce la patru genuri/ world classical rock electronic/ subiectiv nu doar pe varianta cuantică a observatorului observat/ de gustibus non disputandum/ latina e mandarina apusului/ pă world merg cu bregovic in the death car/ uite-așa/ iggy pop e pata de culoare a brand-ului deși chestii pantagruelice se fenomenalizează în spații asumat anonime/ la rock pur și simplu nu poate fi decât jimi hendrix hey joe/ dinspre rockul world râd eroic the beatles cu strawberry fields forever/ mă emoționează la rockul classical pink floyd deși ei contează oficial în zona crepuscular-experimentală/ iată de ce cuvintele & clasificările-s de tot relative/ remember when you where young adică definiția nostalgiei/ la rockul electronic mă înnebunește genesis selling england by the pound/ de exemplu/ cu toate că gabriel și collins și banks și hackett și rutherford îs maximi cam în orice piesă/ la electronic puritate sută la sută tangerine dream dolphin dance/ înțelegi/ iar pe classical acea tocată & fugă a lui bach e temelie/ căști bune să aveți/ în cascais-ul portughez e marfă oricum

  Apreciat de 1 persoană

 3. Anca Vlase zice:

  -Bine ai luat-o-n mana,Bunicule!
  Asa…am luat-o si eu,desi nu l-am votat si nici nu i-am facut campanie.
  Amandoi ne amintim acum razand,un episod din viata in care Nepoata o incercat sa tempereze iluziile Bunicului…
  Io atunci…am zis asa: „daca voi credeti ca nu se poate mai rau ca Basesscu,va inselati.Insa…ma alatur si eu in gasca tuturor fluturatorilor de sperante-n vant ,sperand sa nu hahaie ca Basesscu”
  Si n-o hahait din prima….
  Nu cred ca ai fost tu prost crezand in el,Bunicule.
  Cred ca el o fost prost ca n-o stiut sa se ridice la inaltimea exigentelor noastre ❤
  Te pup cu drag ❤
  Ai grija de puica ❤ si de motan ❤

  Apreciat de 1 persoană

 4. Virgil Cosma zice:

  Ba n-ai fost! Cu Ponta președinte și Dragnea premier eram acum gubernie rusească. Nu spun că (para)stat americănesc e mai bine, fiindcă noi nici să imităm nu știm. Mai mult maimuițărim.

  Apreciat de 1 persoană

Comentariile sunt închise.